Doprava a cestovanie

Pohodlne a ekologicky: ZSSK spustila sezónnu linku z Bratislavy do chorvátskeho Splitu

2024-05-04 10:00:00 |

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) spustila sezónnu linku z Bratislavy do Chorvátska. Prvý vlak v tohtoročnej sezóne odišiel z Bratislavy do Splitu v piatok. Vlaky po novom vyrážajú zo stanice Bratislava-Nové Mesto a do Rakúska idú cez Petržalku. Pre uzáveru trate cez Marchegg budú autovozne pripojené až vo Viedni. Vlaky ZSSK budú premávať do Chorvátska počas celého leta až do 5. októbra trikrát týždenne.

Viac článkov

Smutné výročie: Pred 18 rokmi havarovalo lietadlo so slovenskými vojakmi

Smutné výročie: Pred 18
2024-01-19 12:00:00

Havária slovenského vojenského lietadla pri maďarskej obci Hejce, ktorá si vyžiadala 42 obetí, bola najväčším leteckým nešťastím v dejinách samostatného Slovenska. Lietadlo AN-24 viezlo príslušníkov Ozbrojených síl (OS) SR, ktorí sa vracali z misie KFOR v Kosove. Nehodu prežil iba jeden z vojakov, npor. Martin Farkaš. viac »

Problémy japonských lietadiel: Dve sa zrazili a jedno vrátilo, keď pasažier uhryzol letušku

Problémy japonských lietadiel: Dve
2024-01-17 08:30:00

Japonská letecká doprava zaznamenala v týchto dňoch hneď dva vážne incidenty. Na letisku na ostrove Hokkaidó do seba narazili lietadlá a len o pár hodín neskôr sa stroj mieriaci cez Tichomorie musel vrátiť do Tokia. viac »

V Rusku pribúdajú letecké incidenty: V decembri bez nich prakticky neminul deň

V Rusku pribúdajú letecké
2024-01-17 08:15:00

V Rusku sú v poslednej dobe na dennom poriadku nehody dopravných lietadiel, všímajú si médiá. Nedávne incidenty síce neskončili smrťou pasažierov, svedčia ale o vzrastajúcom nebezpečenstve cestovania lietadlom v Rusku, napísal americký denník The Washington Post (WP). Do Ruska, ktoré kvôli invázii na Ukrajinu už takmer dva roky čelí západným sankciám, sa s ťažkosťami dostávajú náhradné diely. viac »

Nová éra leteckej dopravy: NASA predstavila tiché nadzvukové lietadlo X-59

Nová éra leteckej dopravy:
2024-01-16 00:00:00

V americkom Palmdale cez víkend verejnosti prvýkrát slávnostne predstavili experimentálne nadzvukové lietadlo X-59 QueSST, na ktorého vývoji a výrobe spolupracoval americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) a spoločnosť Lockheed Martin. Stroj má podľa nich byť začiatkom novej éry leteckej dopravy, v ktorej sa majú na nebo vrátiť komerčné nadzvukové lety. viac »

Letecké spoločnosti kontrolovali svoje Boeingy 737 MAX 9, odhalili viaceré nedostatky

Letecké spoločnosti kontrolovali svoje
2024-01-09 14:00:00

Letecké spoločnosti United Airlines a Alaska Airlines odhalili počas servisných prehliadok lietadiel Boeing 737 MAX 9 nedostatky a uvoľnené súčiastky. Vyplýva to z pondelkového vyhlásenia oboch spoločností. TASR informuje na základe správ agentúry AFP. viac »


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa