Záhadné foto z Chorvátska: Ľudia sú presvedčení, že videli útok žraloka

2024-04-12 10:00:00 |   |    | 

Fotografie, z ktorých tuhne krv v žilách. V utorok pri chorvátskom ostrove Brijuni zachytili žraloka a hoci to zo záberov nie je celkom jasné, podľa domácich by mohli zachytávať útok na tuniaka.



O incidente informovalo viacero chorvátskych denníkov a domáci sú vystrašení. Viacerí napríklad fotografie komentovali so slovami, že tento rok vojdú do mora len po kolená. Odborník ale situáciu upokojuje. „Dá sa rozoznať plutva, ktorá by mohla patriť žralokovi obrovskému (Cetorhinus maximus), aký bol nedávno videný aj pri Savudriji. Ten sa ale živí planktónom a určite na tuniaka nezaútočil,“ vysvetlil Neven Iveša z Fakulty prírodných vied Univerzity v Pule. „Je však možné, že sa na tomto mieste spoločne kŕmili .

Podľa Ivešu je teraz v Chorvátsku vidno množstvo tuniakov modroplutvých, ktoré sa intenzívne kŕmia, aby nazbierali dostatok zásob na obdobie neresenia. Už čoskoro opustia Jadran a odplávajú do západnej časti Stredozemného mora, kde sa budú rozmnožovať. „Nie je vôbec ojedinelé, ak sa v oblasti kŕmia viaceré druhy naraz. To môže byť aj tento prípad,“ doplnil odborník pre Regional Express.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa