Doprava a cestovanie

Pohodlne a ekologicky: ZSSK spustila sezónnu linku z Bratislavy do chorvátskeho Splitu

2024-05-04 10:00:00 |

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) spustila sezónnu linku z Bratislavy do Chorvátska. Prvý vlak v tohtoročnej sezóne odišiel z Bratislavy do Splitu v piatok. Vlaky po novom vyrážajú zo stanice Bratislava-Nové Mesto a do Rakúska idú cez Petržalku. Pre uzáveru trate cez Marchegg budú autovozne pripojené až vo Viedni. Vlaky ZSSK budú premávať do Chorvátska počas celého leta až do 5. októbra trikrát týždenne.

Viac článkov

Historický míľnik: Bratislavské letisko má povolenie na širokotrupé lietadlá, lietajú do exotiky

Historický míľnik: Bratislavské letisko
2023-10-25 11:30:00

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave dostalo povolenie od Dopravného úradu na prevádzku širokotrupých lietadiel na diaľkové lety. Do exotických destinácií tak už možno letieť aj priamo z Bratislavy. Informovala o tom hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika Veronika Tóthová. viac »

Šialený čin pilota: Počas letu s desiatkami ľudí sa pokúsil vypnúť motory

Šialený čin pilota: Počas
2023-10-24 12:00:00

Pilot amerických aeroliniek Alaska Air, ktorý bol mimo služby a cestoval s posádkou v kokpite, sa pokúsil počas letu vypnúť motory, píše denník The Seattle Times. V lietadle Embraer E-175 v danej chvíli bolo 80 cestujúcich, stroj bol na ceste z amerického Everettu do San Franciska. Štvorčlennej posádke sa pilota mimo služby Josepha Emersona podarilo premôcť a stroj po asi hodine cesty predčasne pristál v Portlande. viac »

Neuveriteľné VIDEO: Lietadlo v silnom vetre takmer minulo dráhu!

Neuveriteľné VIDEO: Lietadlo v
2023-10-20 10:00:00

Medzinárodné letisko Cristiana Ronalda na Madeire je známe ako jedno z najnebezpečnejších na svete. Bežne tam totiž duje tak silný vietor, že majú piloti problém odletieť alebo pristáť. Koľko námahy si to v niektorých prípadoch vyžaduje, to dokazuje aj naše video. viac »

Filipínske Cebu Pacific zvažujú obriu objednávku za 12 miliárd

Filipínske Cebu Pacific zvažujú
2023-10-19 09:00:00

Filipínska nízkonákladová letecká spoločnosť Cebu Pacific plánuje objednávku 100 až 150 úzkotrupých lietadiel v hodnote 12 miliárd USD (11,35 miliardy eur). Zatiaľ nie je jasné, či objednávku dostane európsky výrobca Airbus, alebo jeho konkurent, americký Boeing, bude to však pre krajinu historicky najväčšia objednávka. Informovala o tom agentúra Reuters. viac »

Aerolinky flydubai obnovili spojenie s Afganistanom, dvakrát denne budú lietať do Kábulu

Šiitskí moslimovia Hazárovia navštevujú
2023-10-13 10:00:00

Nízkonákladová letecká spoločnosť flydubai vo štvrtok oznámila lety do Kábulu. Ako prvá medzinárodná letecká spoločnosť sem obnoví lety od chaotického stiahnutia amerických vojenských síl v roku 2021. TASR informuje na základe správy agentúry AFP. viac »


Streda, 8. máj. 2024. Meniny má Ingrida.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa