Afrika – exotická dovolenka

Ste pozvaní do prírodného raja s názvom Maurícius

Maurícius
2013-06-08 14:00:00

MAURÍCIUS - Viete, ako vás privítajú obyvatelia prekrásneho ostrova Maurícius, ktorého návštevnosť rastie v cestovných kanceláriách z roka na rok? No predsa „Vitajte doma“. Maurícius vás očarí a pozdvihne vašu dušu do relaxačných dimenzií a vďaka tomu si tu môžete dokonale oddýchnuť, aj keď to záleží od vašich túžob a očakávaní. Pozrite sa s nami do prírodného raja, v ktorom sa každému turistovi venuje osobitná pozornosť, všade je príležitosť objaviť priateľskú tvár a za každým úsmevom môžete nájsť ochotu a prísľub jedinečnej dovolenky. viac »

Za hrochmi, vodopádmi a dogonskými dedinkami do Burkina Faso

Spoznajte život domorodých obyvateľov
2013-05-19 14:00:00

Láka vás nespútaná príroda a tajuplná kultúra čierneho kontinentu? Vydajte sa do Burkina Faso, kde sa môžete osviežiť v prekrásnych vodopádoch, prezriete si najväčšiu prírodnú pamätihodnosť krajiny Domes de Fabedougou alebo zažiť dobrodružnú plavbu pirogou za kúpajúcimi sa hrochmi. Zároveň sa môžete ponoriť do africkej kultúry a preskúmať napríklad tajomné obydlia kmeňa Lobi. viac »

Jedno z najstarších miest na svete - Luxor

Luxor, Egypt
2013-05-18 14:00:00

EGYPT - Luxor, staroegyptské mesto, je dnes známe ako "najväčšie múzeum pod holým nebom" na svete. Toto mesto sa stalo turistickou Mekkou už od doby parníkov plávajúcich po Níle v 19. storočí. Luxor je akoby základňou pre výlety do Esna, Adfu, Dendara a Abydos, chrámov pozdĺž rieky Níl. viac »

Legendárna cesta Garden Route vedie cez juhoafrickú divočinu

Garden Route (Záhradná cesta)
2013-05-08 14:00:00

Rozpálená africká cesta sa kľukatí vpredu i vzadu, horúci vzduch sa vlní a všade okolo vytvára neskutočné obrazy. Tie skutočné sú ale ešte lepšie. Zažite prírodu v jej ozajstnej kráse a vydajte sa na púť po Garden Route, unikátnej ceste cez divočinu v Juhoafrickej republike. viac »

Čarovné miesto, ktoré sa vryje do pamäti: to je egyptská Taba

Taba, Egypt
2013-04-25 16:00:00

EGYPT - Egypt nepatril nikdy k mojím cestovateľským cieľom. Raz som si prečítala článok o stredisku Taba a už som aj ležala na pláži západnej časti Sinajského polostrova, kde sa táto destinácia nachádza. Stredisko je výnimočné hlavne pre svoju polohu. Veď kde inde by ste mohli byť v hotelovej izbe v jednom štáte s výhľadom na ďalšie tri krajiny? viac »

Chcete ochutnať nápoj lásky? Seychely ponúkajú okrem luxusu i kvapku mágie

Seychely
2013-04-16 11:10:00

Čo si predstavíte, keď niekto povie Seychely? Typické rozoklané žulové kamene na plážach, obrovské korytnačky, mnohí tiež Čecha Radovana Krejčířa a jeho útek pred spravodlivosťou. My k tomu ešte pridáme tajomnú mágiu Gris Gris a jej nápoje lásky alebo tie najkrajšie pláže súostrovia. Seychely sú jedným z najkrajších miest planéty, kam môžete vyraziť na exotickú dovolenku. viac »

Útek z civilizácie na Kapverdy

Santiago
2013-04-01 14:00:00

KAPVERDY - Kapverdské ostrovy ponúkajú cestovné kancelárie dovolenkárom, ktorí túžia po absolútnom pokoji a zároveň chcú mať na výber spomedzi možností vylihovania pri mori a aktívneho oddychu vo forme športov či turizmu. Na ostrovoch je hlavným heslom "No stress" ("Žiadny stres"). viac »

Ostrov parfumov Mayotte láka na jednu z najkrajších lagún na svete

Mayotte
2013-03-23 10:00:00

V Mozambickom prieplave na polceste medzi pevninou Afriky a Madagaskarom leží v nádhernej lagúne malé súostrovie Mayotte. Vzduch tu opojne vonia korením, ktoré sa tu vo veľkom pestuje, pre vstup sem vám stačí občiansky preukaz a v obchodoch sa platí eurom. Nečudujte sa - tento ostrovný romantický raj totiž politicky patrí Francúzsku, hoci atmosféra je tu viac než exotická. viac »

Marakéš: v znamení Orientu

Marakéš, Maroko
2013-03-22 16:00:00

MAROKO - Marakéš je pojem, pod ktorým si množstvo ľudí predstaví Maroko. Je to mesto, ktoré každého vtiahne do svojej neopakovateľnej atmosféry. Táto "červená perla" je označovaná ako brána k juhu a je hlavným strediskom Berberov v krajine. Práve tu sa v centre mesta nachádza známe námestie mŕtvych Jamma-el-Fna ponúkajúce nezabudnuteľné každodenné divadlo, ktoré mení sny o arabskom Oriente na skutočnosť. viac »

Skalný labyrint Madagaskaru: rozprávkové miesto Zeme

skalný labyrint, Madagaskar
2013-02-20 14:30:00

MADAGASKAR - Skalný labyrint je domovom rôznych živočíchov, ktoré žijú iba v tejto časti sveta. Neobyčajný prírodný útvar ostrova, ktorý poznáte aj vďaka známej rozprávke od režiséra Erica Darnella „MADAGASKAR“. viac »


Piatok, 10. máj. 2024. Meniny má Viktória.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa