Strašný objav colníkov: V kufri slovenského auta sa tlačilo 30 šteniat v zúboženom stave (FOTO)

2024-05-10 10:00:00 |   |    | 

Tridsať šteniat objavili colníci pri náhodnej kontrole osobného vozidla so slovenskou poznávacou značkou v rakúskej spolkovej krajine Korutánsko. Muž predložil falšované očkovacie preukazy zvierat, ktoré boli na transport ešte veľmi mladé, informuje dnes agentúra APA.



 

Šteňatá boli natlačené v klietkach a nachádzali sa v „extrémne zlom zdravotnom stave“, stojí v dnešnom vyhlásení rakúskeho ministerstva financií. Štyridsaťšesťročnému vodičovi zo Slovenska hrozí vysoká pokuta.

Vozidlo so šteňatami colníci zastavili na konci apríla na diaľnici A2 smerujúcej do Talianska, pri kontrole im bol podozrivý silný zápach moču a zvratkov a nariadili vodičovi otvoriť kufor. Tam sa v dvanástich klietkach tiesnilo 30 šteniat určených zjavne na predaj.

Colníci mláďatá zabavili, aby zverolekárka mohla určiť ich skutočný vek, ktorý bol pre transport príliš nízky. V kufri nájdené šteňatá rôznych rás ako napríklad king Charles španiel, trpasličí jazvečík, maltézsky psík, francúzsky buldoček alebo pudel, boli odovzdané to miestneho zvieracieho útulku.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ČTK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa