Ďalší problém Boeingu: Stroj pristál bez vysunutej prednej časti podvozku, pilot vyliezol cez okno

2024-05-09 11:30:00 |   |    | 

Nákladné lietadlo Boeing 767 včera pristálo na letisku v Istanbule bez vysunutej prednej časti podvozku. Nikomu sa nič nestalo, nehodu ale vyšetruje turecké ministerstvo dopravy, informovala agentúra Reuters.



Posádka nákladného lietadla americkej spoločnosti FedEx, ktorá bola na ceste z Paríža, letových dispečerov v Istanbule informovala, že sa jej nepodarilo vysunúť prednú časť podvozku. K pristávacej ploche tak vyšli hasičské jednotky.

 

Na videu z pristátia je vidieť, ako lietadlo dosadlo na zadnú časť podvozku a začalo brzdiť. Potom začalo trieť prednou časťou o ranvej, horieť ale nezačalo. Oboch pilotov sa podarilo evakuovať bez zranení. Portál The Guardian informuje, že minimálne jeden vyliezol z kokpitu cez okno.

Nehodu malo lietadlo vyrobené asi pred desiatimi rokmi, píše Reuters. Turecké ministerstvo dopravy uviedlo, že za incident môže zlyhanie hydraulického zariadenia. Bližšie príčiny sa vyšetrujú. Pre spoločnosť Boeing, ktorá je pod drobnohľadom regulačných úradov kvôli mnohým incidentom z poslednej doby, tak ide o ďalší nepríjemný incident.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: ČTK / Reuters

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa