Afrika – exotická dovolenka

Chudoba, nezamestnanosť a násilie: 30 rokov od konca apartheidu je JAR na pokraji zrútenia

2024-05-06 21:00:00 |

V chladnom ráne stojí Lawrence Manaka v tieni kužeľovej veže na černošskom predmestí Soweto, juhozápadne od Johannesburgu, a rozhorčuje sa nad vládou svojej krajiny. Na desiatich kovových doskách pred ním sú vyryté požiadavky Charty slobody, základného dokumentu zjednoteného odboja proti apartheidu, napísal nemecký časopis Der Spiegel.

Viac článkov

Exotický raj Madagaskar

Baobaby pri západe slnka,
2012-03-14 15:00:00

MADAGASKAR - Geografická izolácia na ňom zakonzervovala krásy prírody, styky s inými národmi ovplyvnili jeho obyvateľov. Madagaskar bol odjakživa predmetom záujmu, no dnes namiesto kolonizátorov láka turistov. Ak láka aj vás, pri návšteve tohto rajského ostrova musíte jednoznačne urobiť tri veci: prejsť sa dažďovým pralesom, objaviť unikátnu faunu a flóru a spoznať miestnu kultúru. viac »

Na dobrodružnú výpravu do Afriky

Slávnostné oblečenie Masajov, Keňa
2012-03-05 15:40:00

Kontinent Afrika je druhým najväčším a najľudnatejším svetadielom. Tým prvým je samozrejme Ázia. Má 61 štátov a približne jednu miliardu obyvateľov. Sudán je najväčším štátom Afriky a najmenším je súostrovie v Indickom oceáne - Seychely. Najmenším štátom na pevnine je Gambia. K pýcham Afriky patrí asi najväčší počet a rozmanitosť druhov zveri. viac »

Chefchaouen - jedno z najkrajších miest Maroka

Uličky mediny
2012-02-17 12:05:00

MAROKO - Najskôr si pomyslíte, že ste sa ocitli na niektorom z gréckych ostrovov. Iba obrysy blízkych minaretov a vôňa kuskusu vás vráti späť do marockej reality a do neobyčajného modrého mesta Chefchaouen. viac »

Veľká päťka v Tanzánii

Ráno v Ngorongoro
2012-02-09 10:00:00

Veľká päťka, pre väčšinu z nás neznámy pojem, čo znie exoticky, záhadne a nebezpečne. Veľká päťka, lovecký sen lovcov na afrických pláňach od 18. storočia až do dnes. Lev, slon, byvol, leopard a nosorožec. Nebezpeční a famózni vládcovia savany. Kde uvidíte v Tanzánii Veľkú päťku? viac »

Na Madagaskare sa prejdete v tieni obrovských baobabov

Prejdite sa v tieni
2012-02-05 10:00:00

Nebaví vás klasická dovolenka s polihovaním pri mori? V tom prípade je pre vás Madagaskar ako stvorený. Tento exotický ostrov v blízkosti Afriky je totiž plný farieb a panuje tu počas väčšej časti roka nádherné počasie. K tomu pripočítajte rozmanitosť miestnej fauny, chameleóny, lemury, exotické rastliny alebo mohutné baobaby a máte ideálnu krajinu pre prechádzku, ako vystrihnutú z rozprávky. viac »

Keď exotika láka

Z balkóna
2012-01-28 10:00:00

Tuniská Djerba, ďaleký Maurícius, slnečná Gran Canaria či egyptská Hurghada. Nechajte sa zlákať exotikou a vycestujte za morom, slnkom a odlišnou kultúrou niekam ďaleko, za hranice Európy. viac »

Do slnečného Maroka za dobrodružstvom

Ksar v Ait ben
2012-01-23 15:55:00

Maroko - táto africká krajina na severe kontinentu láka nielen na vyhlásený mätový čaj či tržnicu v Marakeši, ale aj na slávnu Casablancu podľa rovnomenného filmu, hlavné mesto Rabat i púšť Saharu, najväčšiu púšť na svete. viac »

Za mätovým čajom do Maroka

Momentka na dunách Sahary
2012-01-12 13:40:00

Vyberte sa do Afriky, konkrétne Maroka, za krásnou prírodou, odlišnou kultúrou a samozrejme bezkonkurenčným mätovým čajom. Uvidíte nevšednú a dobre zachovanú architektúru kasbahu Ait Ben Haddou, zasnežené hory Atlasu, mesto Fez a jeho farbiareň koží s niekoľko storočnou históriou, púšť Saharu, trh so sušeným ovocím v Marakeši, najväčšiu bránu severnej Afriky a veľa, veľa ďalšieho. viac »

Keňa je matrónou afrického safari

Keňa
2011-12-21 15:20:00

Ak hľadáte destináciu, v ktorej budete môcť stráviť nielen odpočinkovú dovolenku s kúpaním v teplom oceáne, ale vhodne ju spojiť i s aktívnym výletom na safari, vyberte si aktuálne najpopulárnejšiu turistickú krajinu Afriky. viac »

Kde svieti slnko 230 dní v roku? Skúste juhoafrickú riviéru Durban

Durban, Juhoafrická republika
2011-12-05 10:30:00

Keď sa povie JAR, väčšine ľudí sa okrem hudobnej kapely vybaví ešte Mys dobrej nádeje a sem tam nejaký ten lev. Lenže Juhoafrická republika to nie je len Kapské Mesto a safari. Jednoduchým pohľadom do mapy zistíte, že jeden z najväčších afrických štátov toho ponúka viac. Ak máte záujem okúsiť atmosféru JAR, vydajte sa s nami do krásneho Durbanu, živého klenotu afrického buša. viac »


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa