Afrika – exotická dovolenka

ZANZIBAR: Oddych na nebeských plážach aj africké safari, a to za lepšie ceny ako dovolenka na Maldivách!

2024-04-10 14:30:00 |

Kedysi bol Zanzibar považovaný za destináciu pre dobrodruhov, dnes je táto očarujúca exotická krajina vhodná aj pre rodiny s deťmi. Poskytuje totiž ideálnu kombináciu poznávacej dovolenky, pobytu pri mori a zážitkov z afrického safari.

Viac článkov

Biele pláže a nekonečné more: Navštívte Zanzibar a nechajte sa ním podmaniť

Zanzibar
2015-04-12 09:00:00

Maximálny zážitok v Indickom oceáne s fascinujúcim historickým kamenným mestom (Stone town), o ktorom sa hovorí, že je jediným fungujúcim starobylým mestom vo východnej Afrike, a s veľkolepými plážami. More je plytké a tropické s koralovými útesmi ako stvorenými na šnorchlovanie a potápanie. Zanzibar to je aj dlhá história a bohatá kultúrna zmes. Väčšie ostrovy súostrovia sú pokryté malými farmami a všade je hustý vzduch s arómou korenia, čo dotvára exotickú atmosféru. viac »

Ťaháky Južnej Afriky: Vystúpte k Božiemu oknu a potom si prezrite najväčší zelený kaňon sveta!

Berlínky vodopád na rieke
2015-04-05 09:00:00

Juhoafrický kaňon v okolí rieky Blyde je vraj tretím najväčším kaňonom planéty. Vyzerá však úplne inak ako jeho slávnejší „brat“ Grand kaňon. Strmé steny, ktorými sa v priebehu desiatok tisícročí „prehrýzla“ rieka Blyde, sú porastené divokou vegetáciou, v korunách stromov sedia opice a celkom ľahko si tu môžete pomýliť lianu so štíhlym telom hada. A keď vás samotný kaňon omrzí, môžete sa o pár kilometrov ďalej vykloniť z Božieho okna. viac »

Horúca Afrika: Oheň v kenských horách uhasí až spravodlivosť

Rozprávková krajina plná políčok
2015-03-10 12:00:00

V Keni sa nachádza mnoho komunít, ktoré sa od seba odlišujú. Najznámejšou sú asi Masajovia, vysokí bojovníci odetí do červených odtieňov žijúci na rozľahlých savanách. No okrem nich je tu množstvo iných, menej známych. Do televízií a novín sa dostávajú len zriedka, a preto aj málokedy počuť o ich problémoch. Viete si predstaviť ako vyzerá život v lesoch? A kto ich obýva? viac »

TIPy na africké safari. Ako prežiť a čo si so sebou vziať?

Matky pozorne dozerajú na
2015-03-05 04:30:00

Pri cestovaní vždy prídete k radám a nápadom, ako by sa aj vaša cesta dala uľahčiť, spríjemniť, prípadne zlacniť. V mnohých prípadoch je už neskoro, ale našťastie je tu Dromedár, ktorý vám prináša zopár postrehov na cesty. viac »

Prvé stretnutie s Afrikou, alebo Ako Dromedár spoznával čierny kontinent

V centre Nairobi sa
2015-02-16 12:00:23

Cestovanie je na svete asi tou najkrajšou vecou. Písalo sa o ňom a aj sa naďalej bude. Je totiž na každom z nás, ako svoju cestu prežije a čo si z nej vezme. Dromedár bol dva týždne v Keni odkiaľ si priviezol mnoho zážitkov a poznatkov, o ktoré sa s vami rád podelí. Prečítajte si sériu článkov o cestovaní po Keni, o jej obyvateľoch aj známom safari. Dromedár Vám predstaví krajinu, ako ju on videl. viac »

Vyrástlo na diamantoch, teraz ho požiera piesok: Kolmanskop, mesto duchov v púšti

Prázdne domy, ktoré postupne
2015-02-11 08:00:00

Kolmanskop. Zlaté časy sem zavial piesok púšte Namib. Takisto zlatý. Miesto, ktoré život opustil v polovici 50. rokov 20. storočia a od tej doby ho požiera púšť. Uprostred nekonečných pieskov kedysi honosné, dnes spustnuté domy vyzerajú ako fatamorgána. Aké to tu asi bolo na začiatku 20. storočia, keď bolo mesto na vrchole a namíbijskou krajinou sa niesla nemčina… viac »

Trojuholník luxusu: Pozrite sa na tri ostrovné raje, ktoré vám vyrazia dych

Súkromná terasa a výhľad
2015-01-24 09:00:00

Sú tri a na východ od Afriky vytvárajú pomyselný trojuholník luxusu, krásnych pláží a neuveriteľných prírodných scenérií. Seychely, Réunion a Maurícius. Tri miesta, kde dovolenka pre dvoch môže stáť i priemerný ročný plat. Zároveň však tri lokality, o ktorých snívajú tisíce turistov. Poďte sa na ne s nami pozrieť. viac »

Extrémne kúpanie na hrane Viktóriiných vodopádov: Ponorte sa do Diablovho bazénika

Do Diablovho bazénika sa
2015-01-11 09:00:00

Stačí jeden chybný krok, pošmyknutie na klzkej skalnej stene a človek sa zrúti do stometrovej priepasti, v ktorej hučí voda. Tak ako už niekoľko ľudí pred ním. Napriek tomu kúpeľ v Diablovom bazéniku turistov stále láka. Skočiť do vody len tesne nad hranou Viktóriiných vodopádov, zatajiť dych v snahe zistiť, či vodný prúd nebude silnejší, a potom si sadnúť na skalné „kresielko“, ktoré je priamo na hrane vodopádu. viac »


Utorok, 30. apríl. 2024. Meniny má Anastázia.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa