Afrika – exotická dovolenka

Chudoba, nezamestnanosť a násilie: 30 rokov od konca apartheidu je JAR na pokraji zrútenia

2024-05-05 00:00:00 |

V chladnom ráne stojí Lawrence Manaka v tieni kužeľovej veže na černošskom predmestí Soweto, juhozápadne od Johannesburgu, a rozhorčuje sa nad vládou svojej krajiny. Na desiatich kovových doskách pred ním sú vyryté požiadavky Charty slobody, základného dokumentu zjednoteného odboja proti apartheidu, napísal nemecký časopis Der Spiegel.

Viac článkov

Kapverdské ostrovy - raj, kde môžete ujsť pred všetkými starosťami

Zátoka Faja D'Agua, Kapverdy
2020-11-21 00:00:00

Kapverdské ostrovy sú síce súčasťou Afriky, ale výrazne ich ovplyvnil aj západný štýl života. Okrem iného sa to odráža aj na kvalite ich služieb, ktoré sú na vyššej úrovni ako v iných krajinách tohto kontinentu. I vďaka tomu sa stávajú skvelou možnosťou na únik z nášho uponáhľaného sveta, kde môžeme všetky starosti hodiť za hlavu a odbremeniť sa od všetkého stresu. viac »

Veľký manuál pre dovolenku v Egypte: 4 najlepšie pláže, výlety, jedlá a praktické tipy

Veľký manuál pre dovolenku
2020-07-27 12:00:00

Egypt patrí dlhodobo medzi najobľúbenejšie destinácie slovenských dovolenkárov. O ich priazeň bojuje najmä výhodnými cenami a vynikajúcimi službami. Navyše sa tak dostanete do kontaktu s jednou z najstarších kultúr na svete a môžete si pozrieť rôzne jedinečné pamiatky. viac »

Veľký manuál pre dovolenku v Tunisku: 4 najlepšie pláže, výlety, jedlá a praktické tipy

Veľký manuál pre dovolenku
2020-07-15 00:00:00

Od konca júna otvorilo svoje hranice pre cestovateľov aj Tunisko. Turizmus v tejto krajine mierne opadol po teroristických útokoch. No situácia je opäť pod kontrolou a domáci hotelieri lákajú dovolenkárov na ešte kvalitnejšie služby a spoznávanie ich kultúry. Možno vás na výlet do týchto končín zlákajú aj ich „4 naj“. viac »

Najznámejšie mýty o cestovaní do Afriky vyvrátené: Nenechajte sa odradiť od dovolenky snov

Na archívnej snímke zo
2020-07-07 00:00:00

Napriek tomu, že Afrika je nádherný kontinent so vzácnou históriou a najmä úžasnou nedotknutou prírodou, stále má veľa cestovateľov určité predsudky, ktoré im bránia vybrať sa na dobrodružnú dovolenku do týchto končín. Pritom veľa ľudí priznáva, že pri troche rešpektu k tradíciám môžete viaceré z týchto krajín precestovať aj na vlastnú päsť. Stačí zbúrať deväť najväčších mýtov o tomto kontinente a môžete sa smelo pustiť do spoznávania. viac »

Tajomná krajina faraónov a pyramíd: Spoznajte aj menej známe poklady Egypta

Tajomná krajina faraónov a
2019-10-29 12:00:00

Dovolenka v Egypte má pre turistov tri hlavné ciele. Najprv si chodia obzrieť pyramídy, ktoré sú ešte stále opradené viacerými tajomstvami. Potom ich zaujímajú vzácne stavby v okolí rieky Níl a v neposlednom rade nezabúdajú na prírodnú atrakciu v podobe potápania a skúmania podmorského sveta. Okrem toho však môžu navštíviť aj niektorý z menej známych egyptských pokladov. viac »

Fish River Canyon - najväčší kaňon v Afrike

Fish River Canyon
2019-09-15 12:00:00

Namíbia je povestná nádhernými prírodnými scenériami a divmi, medzi ktoré nepochybne patrí Fish River Canyon, jeden z najväčších kaňonov na svete. Prvé miesto na ich pomyselnom rebríčku patrí kaňonu Yarlung Zangbo (Tsangpo) vo východnom Tibete, ktorý meria 504 kilometrov. Americký Grand Canyon je o niekoľko desiatok kilometrov kratší. viac »

Ostrov Maurícius - jedna veľká zelená záhrada

Ostrov Maurícius
2019-02-07 00:00:01

Rozlohou neveľký ostrov Maurícius pozná každý ako jedno z najkrajších prírodných miest na svete. Zelené údolia sa striedajú s vodopádmi, vysokými palmami a lúkami s pestrými kvetmi. Veľmi príjemný dojem vytvárajú samotní obyvatelia, ktorí si aj kvôli rôznorodému zloženiu spoločnosti zakladajú na tolerantnom a priateľskom prístupe. S láskou vytvárajú pohostinnú atmosféru, ktorá mení ich domovinu na jedno z najvýnimočnejších miest tejto planéty. viac »

Únik zo zimy do teplého raja: Je najlepší čas navštíviť TOP pláže v Egypte

Pláž pri Marsa Alam,
2018-11-06 00:00:01

Jeseň a zima sú ako stvorené pre návštevu Egypta. Keď ste sa tam vybrali niekedy v lete, istotne vás hneď po vystúpení ovalila až nepríjemná horúčava, na ktorú ste si museli prvé dni trochu zvykať. Od jesene už začnú tieto tropické teploty pomaly klesať a aj našinci sa tam cítia príjemnejšie. Keď u nás vládne pochmúrna zima, na egyptských plážach si aj v tomto období užijete skvelú dovolenku. viac »

8 dôvodov pre návštevu Egypta

Pyramídy v Gíze, Egypt
2018-08-05 00:00:01

Hoci o tom niektorí Slováci ešte stále trochu pochybujú, Egypt je nepochybne lákavou letnou destináciou s mimoriadne kvalitnými službami a hotelmi. Tento severoafrický štát si opäť získava srdcia čoraz väčšieho počtu obdivovateľov, pretože ponúka nielen nádherné more, ale aj množstvo unikátnych pamiatok. viac »

To najlepšie z čierneho kontinentu: 7 miest Afriky, ktoré vás chytia za srdce

To najlepšie z čierneho
2018-07-16 00:00:01

Cestovatelia navštevujú Afriku najmä kvôli krásnej divokej prírode. Lenže rovnako zaujímavé dobrodružstvá vás čakajú aj v najkrajších mestách tohto kontinentu. Tie skĺbili pôvodnú históriu a pestrosť typickú pre tieto končiny s moderným svetom a pokrokom, ktorému sa nemôžu ubrániť. Preto počas potuliek zaujímavými africkými štátmi zájdite aj do týchto pekných miest. viac »


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa