Exotická dovolenka

Tchaj-pej je viac než len prestupnou stanicou: 5 dôvodov, prečo sa oplatí zastaviť aspoň na deň

Tchaj-pej je viac než
2022-11-10 12:00:00

Tchaj-pej je hlavným mestom Taiwanu, no cestovatelia ho často využívajú len ako prestupnú zastávku počas ciest po Ázii. Na prezretie hlavných atrakcií vám pritom postačí deň alebo dva, takže by ste si tam určite mali spraviť prestávku a v ceste pokračovať až po preskúmaní jeho krás. Táto malá metropola ponúka dovolenkárom pohľad na bývalú najvyššiu budovu sveta, možnosť ochutnať skvelú gastronómiu, ale aj zhliadnuť zaujímavé historické pamiatky. viac »

Laos sa môže pochváliť skutočne prekrásnou prírodou: Týchto 5 atrakcií je toho dôkazom

Laos
2022-11-08 12:00:00

Laos sa môže pochváliť najkrajšou prírodou v Ázii. Vďaka tomu si môžete naplánovať dovolenku tak, aby ste prechádzali len takýmito zaujímavými miestami. Nájdete tam nádherné divočiny, chránené parky, ale aj lokality, ktoré sú spájané s nezvyčajnými legendami. viac »

Deň, ktorý zmenil históriu: Pred 100 rokmi objavili hrobku Tutanchamóna

Deň, ktorý zmenil históriu:
2022-11-04 12:00:00

Pred 100 rokmi, 4. novembra 1922, objavil britský archeológ Howard Carter vchod do hrobky kráľa Tutanchamóna v Údolí kráľov. Učinil tak jeden z najväčších objavov v histórii archeológie a navždy zmenil pohľad na Egypt a jeho veľkolepú minulosť. viac »

Sokotra je ostrovom šťastia: Podľa domácich sa tam nachádzala biblická záhrada Adama a Evy

Sokotra, Jemen
2022-11-04 00:00:00

Ostrov Sokotra na prvý pohľad vyzerá, akoby bol na úplne inej planéte. Podľa domácich sa vraj práve tam mohla na počiatku sveta nachádzať biblická záhrada, z ktorej Boh vyhnal Adama a Evu. Pri prechádzke týmto úžasným krajom nebude ťažké predstaviť si, že sa tam odohrával príbeh o zakázanom ovocí a vyhnaní z raja... viac »

Melaka - kúsok Európy v ďalekej Malajzii

Melaka, Malajzia
2022-10-28 12:00:00

Melaka vždy patrila medzi najvýznamnejšie mestá v Malajzii. Postupne ju vybudovali okolo dôležitého prístavu, ktorý ovplyvnil aj jej dejiny. Práve vďaka nemu totiž mali do tohto regiónu dobrý prístup aj cudzinci a postupne sa tam usídľovalo čoraz viac Portugalcov, Angličanov a Holanďanov. Tí významne ovplyvnili podobu mesta a Melaka dnes spája pôvodné ázijské tradície s európskym vplyvom, čo z nej robí ešte atraktívnejší turistický cieľ. viac »

Cuiabá – geografické centrum Južnej Ameriky

Cuiabá – geografické centrum
2022-10-26 12:00:00

Brazílske mesto Cuiabá vyhľadávajú najmä lovci cestovateľských kuriozít či zaujímavosti. Práve tam sa totiž nachádza geografický stred kontinentálnej časti Južnej Ameriky. Pozornosť zaujalo aj v roku 2014, keď sa zaradilo medzi lokality, kde sa konali Majstrovstvá sveta vo futbale. Turisti sa môžu tešiť na viacero historických zaujímavostí, ale aj krásnu prírodu. viac »

Peru je opradené mýtami. Toto sú jeho najzaujímavejšie miesta

Peru je opradené mýtami.
2022-10-25 07:30:00

Dovolenka v Peru je vždy spojená s návštevou pamiatok, ktoré sú opradené množstvom tajomstiev. Stačí spomenúť Machu Picchu, ktoré je priam magnetom pre turistov. Keďže dodnes neodhalilo všetky svoje tajomstvá, všetci majú túžbu nájsť tú svoju pravdu a nasať jedinečnú atmosféru, ktorú ponúka. Okrem tohto starobylého mestečka však nájdete v krajine aj iné magicky pôsobiace atrakcie, ktoré taktiež prinášajú zaujímavé príbehy. viac »

Mayotte má nádhernú prírodu a úžasné pláže, no jeho obyvatelia trpia: Zachráni ich turizmus?

Mayotte má nádhernú prírodu
2022-10-19 07:00:00

Mayotte je súčasťou Komorských ostrovov v Indickom oceáne. Patrí pod správu Francúzska a jeho obyvatelia sú členmi Európskej únie. Má nádhernú prírodu a úžasné pláže, preto láka množstvo turistov. Na tých sa domáci pozerajú ako na ich záchranu. V krajine je veľa chudobných regiónov a medzi jednotlivými vrstvami sú priepastné rozdiely. Preto sa nemajetní obyvatelia snažia zarobiť aspoň v turistickom priemysle, ktorý im prináša najviac peňazí. viac »

Mekka - najdrahšie mesto sveta s mnohými unikátmi

Mekka - najdrahšie mesto
2022-10-18 13:00:00

Mekka sa nachádza v Saudskej Arábii. Podľa islamu sa práve tam narodil Mohamed, preto je pre moslimov najdôležitejším pútnickým miestom. Každý z nich by mal minimálne raz za život absolvovať púť do nej a pomodliť sa tam k Alahovi. Mesto sa rozprestiera okolo hlavnej mešity, ktorá patrí medzi najnavštevovanejšie miesta na svete. viac »

Tajomný Egypt - ako stvorený na dovolenku v lete i počas zimných mesiacov

Pyramídy v Gíze
2022-10-18 08:01:00

Cestovanie nám umožňuje zažívať nevídané veci. Keď sa nám napríklad uprostred zimy zažiada trochu letného počasia, stačí zbaliť kufor a vybrať sa na dovolenku niekam do exotiky. Ak si nemôžete dovoliť luxusnejšie destinácie ako Maldivy či Karibik, nemusíte zúfať. Dovolenka v Egypte je výbornou voľbou počas celého roka a dostanete sa tam za oveľa nižšie náklady. Práve počas zimných mesiacov sú tam pre nás znesiteľnejšie teploty, takže si viac vychutnáte aj ich jedinečné pamiatky. viac »

Nechajte sa zlákať Karibikom: Okrem rajských pláží ponúka aj 5 prírodných unikátov

Nechajte sa zlákať Karibikom:
2022-10-13 07:30:00

November je ideálnym obdobím na útek do horúceho tropického raja. K najkrajším destináciám patria karibské ostrovy, ktoré okrem nádherných pláží lákajú aj na unikátne zážitky pre milovníkov prírody. Tu je päť z nich. viac »

La Aurora - pravá juhoamerická divočina prístupná všetkým

La Aurora - pravá
2022-10-11 12:00:00

Vo svete zostáva čoraz menej území, kde sa podarilo uchovať prírodu nedotknutú. Jedno z takýchto jedinečných miest nájdete v Kolumbii. La Aurora je prírodná rezervácia pod súkromnou správou, ktorá má za cieľ zachrániť aj viaceré ohrozené druhy zvierat. Jej návšteva je zážitkom na celý život. viac »

Najkrajšia príroda v Ázii? Rozhodne Vietnam!

Vodopád Ban Gioc
2022-10-04 12:00:00

Ázia ponúka množstvo nádherných prírodných oblastí. Podľa posledných výsledkov World Travel Awards je však v tomto ohľade najlepšou destináciou Vietnam, ktorý predbehol aj Čínu, Indiu či Nepál. Podľa oficiálnych údajov je v krajine až 33 národných parkov, 57 prírodných rezervácií či 9 biosférických rezervácií. Tak ktorú z jej krás sa vyberiete spoznávať vy? viac »

Grenada – lahodne omamné korenie Karibiku

Grenada – lahodne omamné
2022-09-30 07:30:00

Karibik už dávno nie je pre cestovateľov tak nedostupný, ako to bolo v minulosti. Lacné letenky teraz zoženiete do viacerých krajín a navyše sa môžete vybrať na výlet loďami na susedné ostrovy. Dnes vám predstavíme ďalšiu krásavicu Grenadu. viac »

Rajská jaskyňa je najdlhšou v Ázii: Meria viac ako 30 kilometrov

Rajská jaskyňa je najdlhšou
2022-09-29 13:00:00

Quáng Bính patrí k najkrajším regiónom Vietnamu a nachádza sa v ňom aj viacero zaujímavých jaskýň. Tou najvzácnejšou je Hang Thien Duóng, čo v preklade znamená „Rajská alebo nebeská jaskyňa“. Každý návštevník potvrdí, že toto meno dostala právom. viac »


Streda, 1. máj. 2024. Dnes je Sviatok práce,

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa