Exotická dovolenka

Slávny cintorín i palác Evity: 5 atrakcií, ktoré musíte spoznať pri návšteve Buenos Aires

Congreso de la Nación
2022-09-26 12:00:00

Hlavné mesto Argentíny je známe pulzujúcim životom, dobrou zábavou a priateľskou atmosférou. Stačí sa prejsť po hlavných námestiach a ihneď sa doňho zamilujete. Pri návšteve Buenos Aires by ste rozhodne nemali vynechať týchto päť zaujímavých atrakcií, ktoré patria k jeho dominantám. viac »

Užite si jesennú dovolenku pri mori: Navštívte Tunisko

Tunis
2022-09-23 12:00:00

Letná dovolenka so sebou nesie aj pár nevýhod. Niektorí cestovatelia nemajú radi, keď ich všade vítajú preplnené pláže a množstvo turistov. Preto vyhľadávajú skôr jesenné termíny a destinácie, v ktorých je ešte stále teplo a môžu sa okúpať v mori. Jednou z nich je Tunisko, kde býva vo viacerých regiónoch letné počasie až do konca novembra. viac »

Predĺžte si leto v horúcej Afrike: Týchto 5 pláží je v JAR najkrajších

Predĺžte si leto v
2022-09-20 13:01:00

Južná Afrika patrí medzi najkrajšie krajiny afrického kontinentu. Dozviete sa tam najviac o jeho histórii, spoznáte nádhernú prírodu a taktiež sa môžete slniť na úžasných plážach. Tie sa nenachádzajú len v blízkosti obľúbeného Kapského Mesta, ale aj v iných regiónoch. viac »

Udajpur – mesto jazier a honosných palácov

Udajpur – mesto jazier
2022-09-20 10:00:00

Udajpur sa nachádza v indickom štáte Rádžastan. Pred rokmi tam vybudovali niekoľko umelých jazier, ktoré dotvárajú príjemnú atmosféru. Kvôli nim dostalo prezývku „mesto jazier“ alebo tiež „Benátky Orientu“. K jeho dominantám patria honosné paláce so zaujímavou architektúrou. Keďže ich je tam viac, v súčasnosti už z niektorých z nich urobili luxusné hotely. viac »

Lima - turistický klenot Peru

Lima - turistický klenot
2022-09-17 11:30:00

Dovolenku v Peru väčšina turistov začína v Lime. Ešte pred výletom do obľúbených atrakcií si nájdite dostatok času na to, aby ste si pozreli aj túto nádhernú metropolu. Ponúka návštevu historických budov, zaujímavé múzeá aj úžasné pobrežie. viac »

Zabudnite na otrepané atrakcie: Tieto skryté poklady Singapuru vás očaria omnoho viac

Zabudnite na otrepané atrakcie:
2022-09-14 09:00:00

Singapur konkuruje aj oveľa známejším ázijským krajinám. Počas dovolenky v týchto končinách uvidíte známe moderné atrakcie, ale aj kúsok ich histórie. Možno by sa zdalo, že už musíte poznať všetky zaujímavosti, ktoré táto krajina ponúka dovolenkárom. No tieto jedinečné a dobre skryté klenoty vám zrejme predstaví len málokto. viac »

Irak ako kolíska kultúr: Slávne časy dodnes pripomína niekoľko vzácnych pamiatok

Irak ako kolíska kultúr:
2022-09-09 00:00:00

Sú krajiny, ktoré nepatria na vrchol rebríčka našich cestovateľských snov. Často býva najväčšou prekážkou bezpečnosť. No každý dobrodruh vám povie, že cestovať môžete v podstate kamkoľvek, len musíte prísne dodržiavať domáce kultúrne pravidlá. Ak sa budete držať týchto rád a spriatelíte sa s miestnymi obyvateľmi, pokojne spoznáte aj trošku tajomný, ale nádherný Irak. viac »

Everglades - tajomné močariská známe z filmov i seriálov

Everglades - tajomné močariská
2022-09-08 12:00:00

Ak patríte medzi milovníkov seriálu CSI: Miami, potom vám bude národný park Everglades dôverne známy. Pravidelne sa objavoval v úvodnej znelke, ale pomerne často tam tiež zločinci ukrývali telá svojich obetí. Tajomne pôsobiace močariská pritom patria medzi vyhľadávané turistické atrakcie. Môžete sa tešiť na netradičné zážitky a poriadnu divočinu. viac »

Dubaj za pár eur: Tieto zaujímavosti uvidíte úplne zadarmo

Dubaj za pár eur:
2022-09-07 13:00:00

Letenky do Dubaja už dávno nie sú tak nedostupné ako v minulosti. Preto si tam dovolenku doprajú aj tí, ktorí nepatria k bohatým cestovateľom. Veľkých výdavkov sa nemusia báť ani na mieste. Vždy sa dá nájsť lacnejší hotel ďalej od pláže a na výber máte aj niekoľko atrakcií s bezplatnými vstupmi. viac »

Líbyjská metropola Tripolis - skutočne výnimočná turistická destinácia

Líbyjská metropola Tripolis -
2022-09-05 12:00:00

Pokiaľ radšej chodíte na miesta, kam nesmerujú davy turistov, v tom prípade vás tip na takúto nevšednú destináciu nepochybne poteší. Tripolis je spomedzi všetkých miest v Líbyi tým najbezpečnejším. Ak teda máte chuť spoznať niečo nezvyčajné, nech je to tunajšia metropola, ktorej história sa začala písať už v 6. storočí. viac »

Snívate o dovolenke na Kapverdách? 5 najkrajších pláži by vám mohlo pomôcť v rozhodovaní

Snívate o dovolenke na
2022-08-30 13:00:00

Kapverdské ostrovy oslovia na dovolenku aj tých najnáročnejších klientov. Jedným z dôvodov sú aj ich pláže. Nájdete tu viacero opustených miest na pobreží, kde si dokonale oddýchnete od všetkých starostí a načerpáte novú energiu. Týchto päť patrí na zoznam najkrajších. viac »

Afrika nie je iba o divokej prírode. Navštívte tam aj tieto pamiatky

Luxor
2022-08-18 12:00:00

Divoká príroda je pre väčšinu dovolenkárov tým hlavným dôvodom, prečo sa rozhodnú pre cestu do Afriky. Vidieť na vlastné oči toľko jedinečných zvierat a zažiť na vlastnej koži podmanivosť tohto kontinentu je nepochybne intenzívnym zážitkom. No keď už preskúmate všetky krásne prírodné= zákutia, nemali by ste zabudnúť ani na cenné historické pamiatky, ktoré sa tam nachádzajú. viac »

Dovolenka ako v raji. Toto sú najkrajšie pláže v Mexiku

Dovolenka ako v raji.
2022-08-15 07:30:00

Mexiko sa stáva čoraz populárnejšou voľbou na dovolenku pri mori aj pre Európanov, ktorí vymenili pláže karibských ostrovov za túto exotiku. Vyberte si tie najkrajšie miesta na pobreží a strávte dovolenku ako v raji. viac »

Prvá diaľnica sveta aj terakotová armáda: Dielo slávneho čínskeho cisára žije dodnes

Sochy terakotovej armády, vystavené
2022-06-27 07:00:00

Vojaci, ktorí sa po rokoch vrátili do hlavného mesta, sa nestačia čudovať. Zatiaľ čo sa na hraniciach ríše podieľali na vzniku Veľkého čínskeho múru, metropola Sien-jang sa premenila na nepoznanie. Jej najväčšie divy sú pritom ich zrakom skryté. Pod mestom pracujú tisíce robotníkov, ďalší neďaleko budujú obrie mauzóleum. Všetko sa pritom deje z vôle prvého čínskeho cisára... viac »

Laos - dovolenka v znamení nádhernej prírody

Laos
2022-06-10 12:00:00

Turizmus na Laose trpí tým, že susedí s oveľa známejšími dovolenkovými destináciami a navyše nemá more. Lenže keď ho už raz objavíte, tak vám rýchlo prirastie k srdcu a budete sa tam často vracať. viac »


Streda, 1. máj. 2024. Dnes je Sviatok práce,

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa