Slovensko - tipy na výlet

Najnavštevovanejšie miesta v Tatrách: K jednej chate vyšlo za deň vyše 5000 turistov!

Najnavštevovanejšie miesta v Tatrách:
2023-08-20 12:30:00

Najnavštevovanejším miestom v Tatranskom národnom parku (TANAP) bol podľa výsledkov stredajšieho (16. 8.) sčítania turistov Hrebienok. Za jediný deň tam zavítalo 5146 turistov, teda cez tisíc viac ako minulý rok. Vysokohorským prostredím národného parku prešlo pešo alebo na bicykli celkovo 27.216 ľudí. V porovnaní s vlaňajškom ide o nárast na úrovni 4000 návštevníkov. Informovala o tom Správa TANAP-u. viac »

Slovenský raj praská vo švíkoch: Turistom slúži semafor

Slovenský raj praská vo
2023-08-18 09:00:00

Letná turistická sezóna je v Slovenskom raji v plnom prúde a viacerí návštevníci upozorňujú na rady čakajúcich turistov najmä v rokline Suchá Belá. Správa Národného parku (NP) Slovenský raj má preto viacero užitočných rád, ako sa takýmto situáciám vyhnúť. Jednou z nich je vyraziť počas víkendov a v dňoch pracovného voľba na túru v skorých ranných hodinách, resp. neskôr popoludní s návratom pred zotmením. viac »

Netradičná atrakcia na východe: Obrovského anjela postavili kvôli slávnemu hollywoodskemu filmu

Netradičná atrakcia na východe:
2023-08-18 08:30:00

Na cintoríne v obci Háj v okrese Košice okolie je asi desaťmetrová socha anjela, ktorú americkí filmári v roku 2000 po nakrúcaní vojnovej drámy Za nepriateľskou líniou s Gene Hackmanom a Owenom Wilsonom v hlavných úlohách nechali v obci. Dnes je z nej vyhľadávaná turistická atrakcia. viac »

Neveľká dedina plná pokladov: Lišov nadchne aj tých, čo precestovali celý svet

Neveľká dedina plná pokladov:
2023-08-12 12:00:00

Aj keď je Lišov v okrese Krupina so svojimi 220 obyvateľmi jednou z najmenších obcí u nás, počtom turistických atrakcií patrí k najbohatším. Kúsok od seba môžete spoznať tradičný hontiansky dom, masky z celého sveta aj unikátne skalné obydlia. viac »

OBRAZOM: V Krupine zreštaurovali hrobku rodiny Plachých, v celom regióne takú nenájdete

OBRAZOM: V Krupine zreštaurovali
2023-08-11 18:00:00

Mesto Krupina ukončilo v uplynulom období obnovu národnej kultúrnej pamiatky hrobky rodiny Plachých. Hrobka šľachtickej rodiny Plachých, pochádzajúca z druhej polovice 19. storočia, je svojou architektúrou, zachovalosťou niektorých umelecko-remeselných prvkov a históriou výnimočnou stavbou miestneho cintorína. viac »

V Bušinciach pribudla turistická útulňa: Poslúži tým, ktorí splavujú Ipeľ

V Bušinciach pribudla turistická
2023-08-08 15:00:00

V Bušinciach vo Veľkokrtíšskom okrese pribudla nová turistická útulňa. V areáli prístaviska bude slúžiť na oddych ľudí, ktorí prídu splavovať rieku Ipeľ, i pre cyklistov. Informovala o tom Zuzana Jóbová z Krajskej organizácie cestovného ruchu Banskobystrický kraj Turizmus. viac »

Legenda je späť: Lanovka na Geravy je slovenským unikátom, také niečo inde nezažijete

Legenda je späť: Lanovka
2023-08-07 16:30:00

V obci Dedinky v južnej časti Slovenského raja v pondelok oficiálne otvorili zrekonštruovanú lanovú dráhu vedúcu na planinu Geravy. Prevádzku turistickej lanovky zo začiatku 70. rokov minulého storočia ukončili pre technickú nespôsobilosť v roku 2012, v súčasnosti ide o jedinú funkčnú jednosedačkovú lanovku na Slovensku. Pre verejnosť bude otvorená sezónne od 1. mája do 31. októbra. viac »

Lesné plody nechajte zvieratám, za ich zber hrozí v chránených územiach poriadne mastná pokuta

Lesné plody nechajte zvieratám,
2023-08-07 08:00:00

Zbierať lesné plody v národných parkoch a ďalších chránených územiach, kde platí tretí a vyšší stupeň ochrany, je možné len na vyhradených miestach. TASR o tom informoval hovorca Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR Tomáš Ferenčák. Podotkol, že národné parky spoločne s políciou pripravujú akcie proti nelegálnym zberačom, ktorí plody zbierajú na komerčné účely. viac »

OBRAZOM: Mestské múzeum Lučenec vás vráti do detstva či mladosti

OBRAZOM: Mestské múzeum Lučenec
2023-08-05 12:00:00

Najobľúbenejšou atrakciou v Lučenci je majestátna synagóga, turisti by však rozhodne nemali vynechať ani návštevu múzea v radnici. Je totiž plné zaujímavých vecí, ktoré mnohých vrátia do detstva či mladosti! viac »

Slovensko sa nemá za čo hanbiť, naša sieť značených chodníkov patrí medzi najlepšie na svete

Slovensko sa nemá za
2023-08-04 12:30:00

Slovensko sa v oblasti turistiky nemá za čo hanbiť. Pre TASR to skonštatoval predseda Klubu slovenských turistov (KST) František Šiller. Slovenská sieť značených chodníkov patrí podľa neho, rovnako ako u susedov v Čechách, medzi najlepšie na svete, vďaka čomu sú aj podmienky na turistiku na vysokej úrovni. viac »

Zabudnite na medvede: V Slovenskom raji turistov ohrozuje omnoho zákernejší tvor

Zabudnite na medvede: V
2023-08-02 12:00:00

Národný park (NP) Slovenský raj vyniká rozmanitosťou živočíchov, s ktorými môžu prísť návštevníci do kontaktu počas túry. Väčšina z nich je pre človeka neškodná, niektoré však vedia spôsobiť nemalé nepríjemnosti. Upozorňuje na to Správa NP Slovenský raj. Jedným z nich sú napríklad cudzopasné larvy roztočníka červeného - trombikuly. viac »

Na Oravskom hrade dokončili obnovu fasády Archívnej veže

Na Oravskom hrade dokončili
2023-08-01 08:00:00

Fasády na Archívnej veži a administratívnom trakte Oravského hradu zrenovovali. Podľa riaditeľky Oravského múzea Márie Jagnešákovej boli v nevyhovujúcom až havarijnom stave. Návštevníci si ich v obnovenej podobe môžu prezrieť už v týchto dňoch. viac »

Malinovský kaštieľ na slávne časy už len spomína, obnovou prejde aspoň priľahlý park

Malinovský kaštieľ na slávne
2023-07-30 12:00:00

Malinovský park sa rozlohou 13 hektárov radí medzi najrozsiahlejšie parky Bratislavského kraja. Ide o anglický krajinno-prírodný park z počiatku 18. storočia, pričom jeho historická rozloha bola o niečo väčšia ako dnes. V minulosti totiž súčasťou parku bola aj vodná priekopa, ktorá prestala plniť svoj účel a časom zarástla. Krajinno-prírodný park v Malinove však onedlho prejde komplexnou obnovou a bude slúžiť na oddychové, kultúrne, vzdelávacie a historické aktivity. viac »

Na Ipli otvorili nový most, pribudol nový hraničný priechod medzi SR a Maďarskom

Na Ipli otvorili nový
2023-07-28 16:00:00

V piatok odovzdali do užívania nový cezhraničný most ponad rieku Ipeľ medzi slovenskou obcou Chľaba a maďarskou Ipolymadásd za účasti ministra hospodárstva SR Petra Dovhuna a maďarského ministra zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Pétera Szijjártóa. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti. viac »

Kokava nad Rimavicou vďaka nadšencom znova ožíva, Stará škola je výnimočným projektom

Kokava nad Rimavicou vďaka
2023-07-27 12:00:00

Novohradská Kokava nad Rimavicou je ďalším príkladom toho, že keď sa nájdu ľudia s veľkým srdcom, nadšením a víziou, aj bohom zabudnutému miestu sa dá vdýchnuť nový život a spraviť z neho destináciu, hodnú návštevy. viac »


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa