Ázia – exotická dovolenka

Sýrska Rakka bola baštou islamských extrémistov, svoje pamiatky si však uchránila

Sýrska Rakka bola baštou
2022-11-27 00:00:00

V Sýrii sa nachádza množstvo cenných historických pamiatok a vzácnych miest. Tie však trpia kvôli islamským extrémistom, ktorí ich nielen obsadzujú, ale aj systematicky ničia. Jednou z ich bášt bola v minulosti aj Rakka. Pohľad na zničenú lokalitu je často veľmi bolestivý, no našťastie sa tam napriek tvrdým bojom podarilo uchovať aj niekoľko významných pamiatok. viac »

Langkawi tvorí až 104 ostrovov, skvelú dovolenku sľubujú po celý rok

Langkawi, Malajzia
2022-11-16 12:30:00

Neďaleko Malajzie sa nachádza jedno z najznámejších súostroví v tomto regióne. Langkawi pozostáva zo 104 ostrovov, ktoré prinášajú rôzne turistické lákadlá. Hlavnou atrakciou je samotná príroda. Nájdete tu nádherné vodopády, ale aj pláže, na ktorých si môžte oddýchnuť. Veľkou výhodou je, že sa tam môžete vybrať na dovolenku kedykoľvek, pretože počasie a možnosti na relax sú ideálne v podstate hocikedy počas roka. viac »

Pusa, cigaretka aj plátok šunky: Všetko je hriech na mieste, kam hľadí celý svet

Pusa, cigaretka aj plátok
2022-11-10 12:01:00

Majstrovstvá sveta vo futbale majú tento rok pomerne zvláštnu príchuť. Ich organizátorom je totiž Katar, čeliaci veľkej kritike za diskrimináciu a pracovné podmienky migrantov. Na kultúrne odlišnosti a množstvo obmedzení sa však musia pripraviť aj športoví fanúšikovia! viac »

Tchaj-pej je viac než len prestupnou stanicou: 5 dôvodov, prečo sa oplatí zastaviť aspoň na deň

Tchaj-pej je viac než
2022-11-10 12:00:00

Tchaj-pej je hlavným mestom Taiwanu, no cestovatelia ho často využívajú len ako prestupnú zastávku počas ciest po Ázii. Na prezretie hlavných atrakcií vám pritom postačí deň alebo dva, takže by ste si tam určite mali spraviť prestávku a v ceste pokračovať až po preskúmaní jeho krás. Táto malá metropola ponúka dovolenkárom pohľad na bývalú najvyššiu budovu sveta, možnosť ochutnať skvelú gastronómiu, ale aj zhliadnuť zaujímavé historické pamiatky. viac »

Laos sa môže pochváliť skutočne prekrásnou prírodou: Týchto 5 atrakcií je toho dôkazom

Laos
2022-11-08 12:00:00

Laos sa môže pochváliť najkrajšou prírodou v Ázii. Vďaka tomu si môžete naplánovať dovolenku tak, aby ste prechádzali len takýmito zaujímavými miestami. Nájdete tam nádherné divočiny, chránené parky, ale aj lokality, ktoré sú spájané s nezvyčajnými legendami. viac »

Sokotra je ostrovom šťastia: Podľa domácich sa tam nachádzala biblická záhrada Adama a Evy

Sokotra, Jemen
2022-11-04 00:00:00

Ostrov Sokotra na prvý pohľad vyzerá, akoby bol na úplne inej planéte. Podľa domácich sa vraj práve tam mohla na počiatku sveta nachádzať biblická záhrada, z ktorej Boh vyhnal Adama a Evu. Pri prechádzke týmto úžasným krajom nebude ťažké predstaviť si, že sa tam odohrával príbeh o zakázanom ovocí a vyhnaní z raja... viac »

Melaka - kúsok Európy v ďalekej Malajzii

Melaka, Malajzia
2022-10-28 12:00:00

Melaka vždy patrila medzi najvýznamnejšie mestá v Malajzii. Postupne ju vybudovali okolo dôležitého prístavu, ktorý ovplyvnil aj jej dejiny. Práve vďaka nemu totiž mali do tohto regiónu dobrý prístup aj cudzinci a postupne sa tam usídľovalo čoraz viac Portugalcov, Angličanov a Holanďanov. Tí významne ovplyvnili podobu mesta a Melaka dnes spája pôvodné ázijské tradície s európskym vplyvom, čo z nej robí ešte atraktívnejší turistický cieľ. viac »

Mekka - najdrahšie mesto sveta s mnohými unikátmi

Mekka - najdrahšie mesto
2022-10-18 13:00:00

Mekka sa nachádza v Saudskej Arábii. Podľa islamu sa práve tam narodil Mohamed, preto je pre moslimov najdôležitejším pútnickým miestom. Každý z nich by mal minimálne raz za život absolvovať púť do nej a pomodliť sa tam k Alahovi. Mesto sa rozprestiera okolo hlavnej mešity, ktorá patrí medzi najnavštevovanejšie miesta na svete. viac »

Najkrajšia príroda v Ázii? Rozhodne Vietnam!

Vodopád Ban Gioc
2022-10-04 12:00:00

Ázia ponúka množstvo nádherných prírodných oblastí. Podľa posledných výsledkov World Travel Awards je však v tomto ohľade najlepšou destináciou Vietnam, ktorý predbehol aj Čínu, Indiu či Nepál. Podľa oficiálnych údajov je v krajine až 33 národných parkov, 57 prírodných rezervácií či 9 biosférických rezervácií. Tak ktorú z jej krás sa vyberiete spoznávať vy? viac »

Rajská jaskyňa je najdlhšou v Ázii: Meria viac ako 30 kilometrov

Rajská jaskyňa je najdlhšou
2022-09-29 13:00:00

Quáng Bính patrí k najkrajším regiónom Vietnamu a nachádza sa v ňom aj viacero zaujímavých jaskýň. Tou najvzácnejšou je Hang Thien Duóng, čo v preklade znamená „Rajská alebo nebeská jaskyňa“. Každý návštevník potvrdí, že toto meno dostala právom. viac »


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa