Toto si nekúpite za žiadne peniaze: Víťaz bizarnej súťaže sa v Transylvánii stane Drakulom

2016-10-20 08:00:01 |   |    | 

Koč uháňa hornatou krajinou v srdci Transylvánie, slnko zapadá, na oblohe lietajú prvé netopiere a kdesi v diaľke zavyje vlk. Za poslednou zákrutou kľukatej cesty sa konečne objaví váš cieľ - majestátny hrad grófa Drakulu. Takto nejako začína slávny príbeh Brama Stokera, ktorý teraz môžete na vlastnej koži zažiť aj vy. Úplne zadarmo.



 

Rumunský hrad Bran patrí k najnavštevovanejším strašidelným lokalitám na svete. Tisícky turistov prichádzajú každý rok na miesto, ktoré údajne inšpirovalo Brama Stokera k napísaniu jeho slávneho románu o grófovi Drakulovi. Ak patríte k jeho fanúšikom aj vy, rozhodne nesmiete zmeškať halloweensku súťaž, ktorú pripravil portál Airbnb.

Víťaz získa zážitok, na aký sa nezabúda – 31. októbra strávi na hrade noc ako skutočný Drakula. Pri drevenej bráne ho privíta Dacre Stoker, praprasynovec Brama Stokera osobne, ktorý ho bude po celú noc sprevádzať. Spolu vstúpia do hradu a prejdú sa labyrintom chabo osvetlených chodieb, strašidelných zákutí a vŕzgajúcich schodísk. Preskúmajú všetkých 57 komnát - od tmavých pivníc až po vysokú vežu, z ktorej je pôsobivý výhľad na okolité lesy.

Tajnou chodbou na prvom podlaží napokon vstúpia do veľkej hodovnej siene, kde ich pri svetle sviečok čaká večera, pripravená presne podľa opisu v Stokerovom románe. No a po výdatnom jedle bez kúska cesnaku už nasleduje spánok v zamatom vystlanej rakve.

Šťastného víťaza nebude tento bizarný zážitok stáť ani cent. O prepravu, stravu aj ubytovanie na hrade (v celkovej hodnote asi 3000 eur) sa postará portál Airbnb. Ten uhradí aj spiatočnú letenku do Rumunska.

A čo preto treba urobiť? Do 26. októbra (11:59 hod.) zaslať prostredníctvom formulára na stránke Airbnb odpoveď na otázku: „Čo by ste povedali grófovi Drakulovi, keby ste sa s ním stretli zoči-voči na jeho hrade?“ Písať môžete po anglicky, francúzsky, nemecky, španielsky, taliansky, portugalsky, čínsky, japonsky aj kórejsky.

Autori dvoch najoriginálnejších odpovedí absolvujú tento netradičný výlet ako jediní na svete.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Thinkstock, Airbnb
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
3.2/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 30. apríl. 2024. Meniny má Anastázia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa