Adventné trhy sa rozbehli naplno: Tieto sú najkrajšie v Dolnom Rakúsku

2023-12-09 12:00:00 |   |    | 

Príroda, uličky s pivničkami, zámky, hrady, ale aj námestia v dedinkách či mestách sú súčasťou adventu v Dolnom Rakúsku. Vybrali sme pre vás tie najoriginálnejšie adventné trhy, ktoré ponúkajú jedinečné zážitky, a zároveň prinášame niekoľko skvelých tipov na ďalšie miesta, ktoré stojí za to navštíviť počas čarovného adventného obdobia.



 

Advent v Puchbergu sa predstaví v romantickom osvietenom parku a popri krásnom jazere, na ktorom sa odrážajú tisícky vianočných svetielok. Svoju prácu tu budú v stánkoch prezentovať rôzni remeselníci – kováči, výrobcovia pletených košíkov a drevených výrobkov, drotári i mnohí ďalší. Rôzne pochúťky z Puchbergských podnikov budú ponúkať miestni majitelia gastro prevádzok. Trhy sa konajú 9. a 10. decembra, súčasťou je hudobný sprievod a v nedeľu o 16:30 hod. príde aj Mikuláš.

Mesto Baden pozýva od 18. novembra na vianočný trh "Advent v parku" opäť v znamení udržateľnosti. Týka sa to regionálnej gastronómie aj témy predchádzania vzniku odpadu. Mesto je populárne svojimi rímskymi kúpeľmi. Oddych počas uponáhľaného obdobia vo vodnej a saunovej krajine so 14 liečivými prameňmi a rôznymi bazénmi, ako je napríklad otvorený sírny bazén, vám dá zabudnúť na predvianočný stres. Ten je skvelý napríklad aj po romantickej zimnej túre, ktorá vedie údolím Helenental z Badenu do Allandu.

Adventný trh na zámku Rothschild vo Waidhofen an der Ybbs sa koná 8. – 10. decembra a má naozaj nádhernú atmosféru, pretože sa odohráva na moste a nádvorí zámku. Súčasťou trhov sú detské dielne, hudobný program, desiatky vystavovateľov so stánkami, lahodné jedlo a očarujúce prostredie. Tieto trhy majú prívlastok aj „Žiarivé Vianoce“.

Ak by ste sa chceli cítiť ako uprostred diania skutočnej vianočnej rozprávky, navštívte tradičný vianočný trh na zámku Rosenburg. Trhy na tomto mieste sú považované za najromantickejšie v celom Dolnom Rakúsku. Počas dvoch víkendov 2.-3. a 8.-10. decembra na vás čakajú stánky s regionálnymi predajcami, umelcami a remeselníkmi, ktorí predvedú svoje zručnosti vo vonkajších aj vnútorných priestoroch zámku Rosenburg. Špeciality z Waldviertlu patria ku skutočným gurmánskym zážitkom a treba ich ochutnať.

Cisárska adventná atmosféra na Dunaji návštevníkov čaká v oblasti Wachau. Záhrady a parky dolnorakúskych hradov sú v predvianočnom období dejiskom idylických a s láskou pripravených vianočných trhov, koncertov a podujatí.

Vianočné trhy na zámku Hof sú pozoruhodné výstavami na zámku, živým betlehemom a vianočnou stajňou. Regionálne remeslá, množstvo pochúťok a zábava pre malých aj veľkých sa ponúka aj na adventnom trhu v Grafeneggu alebo na adventnom trhu v benediktínskom opátstve Göttweig.

Schloss Hof - 18.11.- 17.12.

Grafenegg - 7.-10.12.

Göttweig - 2.-10.12.

Určite si nenechajte ujsť aspoň jednu adventnú prechádzku vinárskymi uličkami Weinviertelu. Tie sú atrakciou samy o sebe a dajú sa ideálne zakomponovať aj do prechádzky prírodou - vrátane ochutnávky vína. Adventné trhy v Retzi a Retzer Erlebniskeller naladia návštevníkov na Vianoce "pod zemou i nad zemou".

Ak máte radi okrem vianočných trhov aj prechádzky prírodou, návštevu adventného trhu v Zwettl od 8. do 10. decembra v oblasti Waldviertel je najlepšie spojiť so zimnou turistikou. Výborné miesto na začiatok vašej zimnej prechádzky je práve táto turistická dedina, ktorá ponúka perfektnú kulisu na výlety do prírody aj v chladnom období.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa