Dovolenka sa skončila peklom VIDEO: Slon napadol auto s turistami, žena prišla o život

2024-04-06 11:00:00 |   |    | 

Sloní samec napadol auto s turistami pri jazde národným parkom v Zambii. Jedna žena zomrela, ďalších päť ľudí bolo zranených. Informovala o tom agentúra AP.



Incident sa odohral 30. marca v národnom parku Kafue, ktorý je jedným z najrozľahlejších v Afrike. Agresívny slon sa neočakávane rozbehol proti vozidlu so sprievodcom a šiestimi pasažiermi, ktorí sa vydali na exkurziu do divočiny. Nebolo jasné, čo zviera rozrušilo.

Video, ktoré koluje po internete, ukazuje slona rútiaceho sa veľkou rýchlosťou krovinatým terénom k vozidlu s turistami. Je na ňom tiež počuť, ako sa ho sprievodca márne snaží zastrašiť hlasným krikom, ale slon vozidlo prevráti. ´

Turistkou, ktorá zrážku so slonom neprežila, je 80-ročná Američanka, ďalšia žena bola s vážnymi zraneniami prevezená do nemocnice v Juhoafrickej republike. Ďalší štyria turisti sú zranení ľahko.

Hoci sa národné parky v južnej Afrike hemžia divokými zvieratami, podobné nehody sú vzácne. Pokiaľ k nim však dôjde, mávajú fatálne dôsledky, pripomína AP.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa