Veľký úspech slovenskej gastronómie: Medzi najlepšie polievky sveta patrí aj naša delikatesa

2023-04-28 13:00:00 |   |    | 

K cestovaniu patrí aj ochutnávanie miestnych špecialít, a tak zvyknú turisti okrem pamiatok či ubytovacích zariadení čoraz častejšie hodnotiť aj tradičné jedlá. Medzi najlepšie polievky podľa nich patrí aj obľúbená slovenská špecialita!



 

Projekt TasteAtlas sa zameriava na predstavovanie tradičných jedál jednotlivých krajín sveta, ku ktorým poskytuje autentické recepty, ale i hodnotenia. Na základe nich vznikajú aj rôzne zaujímavé rebríčky, medzi ktoré nedávno pribudol zoznam najlepších polievok.

Z víťazstva sa teší Japonsko, kde môžete ochutnať svetoznámy silný vývar tonkutsu ramen a bližšie predstavovať netreba ani druhé miesto. Tesne za víťazom totiž skončila poľská kvásková polievka žurek. Bronzovú priečku obsadila turecká šošovicová polievka mercimek corbasi.

V rebríčku má svoje zastúpenie aj Slovensko, keď naša tradičná kapustnica skončila so skóre 4,5 na 22. mieste. Zaujímavé je, že podobná zelňačka chutila hlasujúcim o čosi menej a skončila o vyše 20 priečok nižšie. Česi však nemusia mať hlavu v smútku, ich česnečka to v rebríčku dotiahla až na 11. miesto.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Streda, 15. máj. 2024. Meniny má Žofia, Sofia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa