Turistické a cestovateľské informácie

Grécko ponúka kompenzáciu turistom, ktorí boli vlani evakuovaní z Rodosu

Grécko ponúka kompenzáciu turistom,
2024-04-12 20:00:00

Grécka vláda ponúka finančnú kompenzáciu na ubytovanie pre turistov, ktorí museli byť vlani v júli evakuovaní z ostrova Rodos. Oznámilo to vo štvrtok grécke ministerstvo cestovného ruchu, informuje TASR podľa správy agentúry AFP. viac »

Namiesto vysnívanej dovolenky slovné útoky: V obľúbenej destinácii rozpútali vojnu proti turistom!

Namiesto vysnívanej dovolenky slovné
2024-04-12 12:00:00

Plagáty s nápismi "Táto krajina je naša" alebo "Turisti, bežte domov", agresívne pôsobiace graffiti a nadávky. Tak to aktuálne vyzerá na viacerých miestach v Španielsku. Miestni obyvatelia dokonca plánujú demonštrácie, protestnú hladovku a naplánovaný je aj štrajk upratovačov na letiskách. viac »

Záhadné foto z Chorvátska: Ľudia sú presvedčení, že videli útok žraloka

Záhadné foto z Chorvátska:
2024-04-12 10:00:00

Fotografie, z ktorých tuhne krv v žilách. V utorok pri chorvátskom ostrove Brijuni zachytili žraloka a hoci to zo záberov nie je celkom jasné, podľa domácich by mohli zachytávať útok na tuniaka. viac »

Ďalšie nešťastie v Rakúsku: Traja ľudia prišli v horách o život

Ďalšie nešťastie v Rakúsku:
2024-04-11 12:30:00

V rakúskom Ötztale sa dnes zrútila lavína, pod ktorou zomreli traja ľudia z Holandska. Oznámila to rakúska záchranná služba agentúre APA. Záchranári vyslobodili jedného skialpinistu, ktorý bol so zraneniami letecky prepravený do nemocnice v Zamse. viac »

V Rakúsku sa strhla lavína: Jeden 19-ročný mladík zahynul, druhý bojuje o život

V Rakúsku sa strhla
2024-04-10 14:00:00

Rakúske úrady informovali v utorok o lavíne v Alpách, ktorá strhla dvoch devätnásťročných nemeckých turistov. Jeden z nich neprežil a druhý je vo vážnom stave, informuje TASR na základe správy agentúry DPA. viac »

Francúzsko vypísalo výtvarnú súťaž na moderné vitráže do katedrály Notre-Dame

Francúzsko vypísalo výtvarnú súťaž
2024-04-10 12:42:00

Francúzsko vyhlásilo súťaž na výtvarné spracovanie moderných vitráží pre parížsku katedrálu Notre-Dame, ktorá pred piatimi rokmi vyhorela. Návrhy na novodobé výplne okien šiestich kaplniek je možné posielať do 24. mája. Agentúru AFP o tom informovala inštitúcia poverená dohľadom nad rekonštrukciou katedrály. viac »

Taliansky ostrov sa chce zbaviť premnožených kôz, rozdáva ich zadarmo

Taliansky ostrov sa chce
2024-04-09 20:00:00

Malý taliansky ostrov Alicudi sa snaží zbaviť premnožených divokých kôz, ktorých je na území ostrova pri Sicílii niekoľkonásobne viac ako obyvateľov. Vedenie ostrova sa rozhodlo kozy radšej darovať záujemcom, než ich nechať odstreliť, píše server stanice CNN. Odvoz zvierat je však na náklady záujemcov, ktorí musia tiež uhradiť kolok vo výške 16 eur za predloženie žiadosti. viac »

Koniec mauzólea v Belehrade: Starosta chce Titove ostatky premiestniť do Chorvátska

Koniec mauzólea v Belehrade:
2024-04-07 20:00:00

Starosta Belehradu Aleksandar Šapić uviedol, že navrhne premiestniť pozostatky juhoslovanského exprezidenta Josipa Broza Tita z mauzólea v srbskej metropole do jeho rodnej dediny v Chorvátsku. Titov vnuk to považuje za hanebnosť. viac »

Dovolenka sa skončila peklom VIDEO: Slon napadol auto s turistami, žena prišla o život

Dovolenka sa skončila peklom
2024-04-06 11:00:00

Sloní samec napadol auto s turistami pri jazde národným parkom v Zambii. Jedna žena zomrela, ďalších päť ľudí bolo zranených. Informovala o tom agentúra AP. viac »

Pripravte si peňaženky, za vstup do Benátok odteraz zaplatíte

Pripravte si peňaženky, za
2024-04-06 10:00:00

Benátky začali vo štvrtok skúšobne vyberať poplatok 5 eur za vstup do mesta. Ide o súčasť úsilia radnice obmedziť masový turizmus, píše TASR s odvolaním sa na agentúru ANSA. "Je našou povinnosťou zachovať tieto veľké historické centrá sveta," povedal starosta Luigi Brugnaro na tlačovej konferencii pri príležitosti spustenia iniciatívy. viac »


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa