Turistické a cestovateľské informácie

Koniec legendy: Investor chce zbúrať známy hotel, pod Chopkom plánuje apartmánové domy

Kamenná chata pod Chopkom
2024-01-21 23:00:00

Horský hotel Trangoška pod vrcholom Chopku v okrese Brezno by mohli v budúcnosti nahradiť nové apartmánové domy. Počíta s tým zámer investora, ktorý plánuje starý hotel zbúrať a na jeho mieste postaviť päť nových rekreačných objektov. Vyplýva to z dokumentácie, ktorú predložilo v rámci procesu posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA) občianske združenie Trangoška. viac »

Globálny cestovný ruch bude v roku 2024 vyšší ako pred pandémiou

Globálny cestovný ruch bude
2024-01-21 16:00:00

Globálny cestovný ruch sa v roku 2024 úplne zotaví z vplyvu pandémie ochorenia COVID-19. A počet zahraničných turistov bude pravdepodobne o 2 % vyšší ako v roku 2019. Uviedla to v piatok Svetová organizácia cestovného ruchu OSN (UNWTO) so sídlom v Madride. TASR o tom informuje na základe správ Reuters a AFP. viac »

Turistku na Havaji zachránil jej pes, štekaním privolal záchranárov

Nebezpečné schody Haiku priťahujú
2024-01-20 09:34:00

Výletnicu, ktorá sa zrútila z prudkého zrázu v horách na Havaji, zachránil jej vlastný pes. Niekoľko metrov pod turistickým chodníkom štekal tak dlho a usilovne, až mu ľudia privolali pomoc. Keď psa z nedostupného terénu hasiči vrtuľníkom vyzdvihli, všimli si nižšie v údolí ležiaceho batohu. Nakoniec našli aj majiteľku psa a batohu a rovnako ju zachránili, napísala stanica CNN. viac »

Francúzski kuchári protestujú proti novému zákonu: Imigrantov potrebujeme!

Francúzski kuchári protestujú proti
2024-01-19 09:00:00

Poprední francúzski kuchári a ďalší zástupcovia gastronomickej branže protestujú proti novému migračnému zákonu, ktorý proti pôvodným plánom neuľahčuje integráciu pracujúcich cudzincov bez povolenia na pobyt. viac »

Taliansko predĺžilo kontroly na hraniciach so Slovinskom, obáva sa teroristov

Taliansko predĺžilo kontroly na
2024-01-18 14:00:00

Taliansko predĺžilo kontroly na hraniciach so Slovinskom o ďalších päť mesiacov, platiť budú do 19. júna. Informovala o tom agentúra APA s odvolaním sa na vyhlásenie talianskeho ministra vnútra Mattea Piantedosiho. Opatrenie je podľa neho nutné kvôli nebezpečenstvu, že spolu s migrantmi preniknú do krajiny aj teroristi. viac »

Ťažký život v Turecku: Inflácia spravila z masla a mäsa luxusný tovar

Ťažký život v Turecku:
2024-01-18 12:00:00

Keď sa Sabri Yavuz vydá ráno predávať na trh bielu kapustu a citróny, už vie, že sa večer vráti domov s málo peniazmi. Na stole pred ním ležia hromady kapustových hlávok, ľudia ale nič nekupujú, mnohí sa sťažujú na ceny. Yavuz ako otec rodiny často nevie, ako ďalej. Miera inflácie v Turecku nedávno prekročila 64 percent a v najbližších mesiacoch pravdepodobne ďalej porastie. To privádza najmä ľudí zo stredných a nižších vrstiev do existenčnej krízy, píše agentúra DPA. viac »

Arnold Schwarzenegger nepreclil luxusné hodinky, zadržali ho colníci

Arnold Schwarzenegger nepreclil luxusné
2024-01-18 09:30:00

Obrovský trapas. Herca a bývalého politika Arnolda Schwarzeneggera v stredu zadržali colníci na letisku v nemeckom Mníchove, pretože po prílete nenahlásil na preclenie luxusné hodinky. viac »

Nová éra leteckej dopravy: NASA predstavila tiché nadzvukové lietadlo X-59

Nová éra leteckej dopravy:
2024-01-16 00:00:00

V americkom Palmdale cez víkend verejnosti prvýkrát slávnostne predstavili experimentálne nadzvukové lietadlo X-59 QueSST, na ktorého vývoji a výrobe spolupracoval americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) a spoločnosť Lockheed Martin. Stroj má podľa nich byť začiatkom novej éry leteckej dopravy, v ktorej sa majú na nebo vrátiť komerčné nadzvukové lety. viac »

Fantastická správa: V Tatrách otvorili najväčší snežný labyrint sveta

Snežný labyrint v poľskom
2024-01-13 15:00:00

Najväčším snežným labyrintom sveta sa už niekoľko rokov pýši poľské Zakopané. Fanúšikovia tejto unikátnej atrakcie každú zimu s napätím očakávajú jej otvorenie, ktoré je podmienené vhodnými poveternostnými podmienkami. Tie nastali tento rok pomerne skoro, a tak si už teraz môžete spraviť skvelý výlet a zabaviť sa medzi dvojmetrovými múrmi zo snehu. viac »

Zahraniční turisti budú do chrámu Hagia Sofia v Istanbule platiť vstupné

Hagia Sofia
2024-01-13 14:00:00

Zahraniční turisti, ktorí chcú v Istanbule navštíviť jednu z dominánt mesta - chrám Božej múdrosti (Hagia Sofia), musia od pondelka zaplatiť vstupné 25 eur. Informoval o tom denník Hürriyet, podľa ktorého Turci budú mať vstup zadarmo. Oddelený je vchod pre turistov a hlavný vchod pre veriacich. Dôvodom zavedenia poplatku je snaha znížiť počet návštevníkov tejto pamiatky, ktorá sa v roku 2020 z múzea stala mešitou, čo do nej privádza oveľa viac ľudí. viac »


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa