Turistické a cestovateľské informácie

Z Bratislavy rovno do Karibiku aj na Maurícius: Cestovné kancelárie predstavili zaujímavé novinky

2024-05-14 12:00:00 |

Obyvatelia Slovenska plánujú dovolenku najmä pri mori, pričom si ako svoju cieľovú destináciu plánujú zvoliť Chorvátsko. Čoraz väčšej obľúbenosti sa však tešia aj exotické destinácie, ktoré sú vďaka ponukám cestovných kancelárií omnoho dostupnejšie než v minulosti. Pozreli sme sa na tie najzaujímavejšie.

Viac článkov

VIDEO: Letisko v Queenslande zaliala voda

VIDEO: Letisko v Queenslande
2023-12-18 07:01:00

Austrálske úrady v pondelok nariadili evakuáciu viac než 300 ľudí v štáte Queensland na severovýchode krajiny pre záplavy, ktoré spôsobila tropická cyklóna Jasper. Do ulíc vyplavilo aj krokodíly, informuje TASR na základe správy agentúry AFP. viac »

Ministerstvo varuje pred podvodnými pracovnými ponukami, hrozí obchod s bielym mäsom!

Ministerstvo varuje pred podvodnými
2023-12-16 10:00:00

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR varuje pred narastajúcim počtom pracovných ponúk v Thajsku či juhovýchodnej Ázii, ktoré môžu byť podvodné. Rezort na to upozorňuje na webe. viac »

Autentické jedlo aj zábava: V Trnave začínajú stredoveké adventné trhy

Autentické jedlo aj zábava:
2023-12-15 09:00:00

Tento víkend sa v Trnave začínajú Stredoveké adventné trhy. Na rozdiel od tých tradičných návštevníkom ponúknu pokojnejšiu atmosféru. Na Námestí svätého Mikuláša sa budú konať počas troch dní od 15. do 17. decembra. viac »

Chlapec sa stratil na dovolenke, po šiestich rokoch ho našli

Chlapec sa stratil na
2023-12-14 20:00:00

Britský tínedžer, ktorý sa pred šiestimi rokmi stratil na rodinnej dovolenke v Španielsku, bol nájdený v juhozápadnom Francúzsku. Informovali o tom francúzske médiá, podľa ktorých polícia v súvislosti so zmiznutím tínedžera pátra po jeho matke Melanii Battyovej a dedkovi Davidovi Battym, ktorých miesto pobytu nie je známe. V roku 2017, keď mal Alex Batty 11 rokov, s nimi odcestoval na výlet do Málagy. viac »

Adventný Poprad: Deti poteší bohatá svetelná výzdoba, dospelých vianočný jarmok

Adventný Poprad: Deti poteší
2023-12-14 00:00:00

Kto bol niekedy v Poprade počas vianočného obdobia, veľmi dobre vie, o čom hovoríme. Toto podtatranské mesto začalo pred rokmi s tradíciou bohatej svetelnej výzdoby, ktorá sa preslávila po celom Slovensku. I kvôli tomu podľa niektorých nenájdete v adventnom období na Slovensku krajšie miesto. viac »

Vysoké Tatry: Prevádzku spustia čoskoro aj v najväčšom lyžiarskom stredisku

Vysoké Tatry: Prevádzku spustia
2023-12-12 18:30:00

Už čoskoro spustia prevádzku aj v najväčšom lyžiarskom stredisku vo Vysokých Tatrách. Hovorca prevádzkovateľa Marián Galajda informoval, že od piatka (15. 12.) budú mať lyžiari k dispozícii osem kilometrov zjazdoviek a štyri lanovky. viac »

Slováci sa rozcestovali do exotiky, výrazne stúpol záujem o Zanzibar

Pláž Kendwa
2023-12-12 09:00:00

Zanzibar je po Ománe a Spojených arabských emirátoch treťou najobľúbenejšou exotickou destináciou Slovákov. Tým pritom už nestačí len sedieť na pláži a od dovolenky očakávajú viac. Až polovica cestujúcich využíva príležitosť prepojenia oddychu na bielych plážach spolu s dobrodružným africkým safari. viac »

V Jasnej sprístupnili značené trasy bežeckého lyžovania

V Jasnej sprístupnili značené
2023-12-10 10:00:00

Značené trasy bežeckého lyžovania v piatok sprístupnili v lokalite Zadné vody v Jasnej. TASR o tom informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov. viac »

V Bratislave opäť jazdí vianočná električka, evokuje teplo domova

V Bratislave opäť jazdí
2023-12-09 10:00:00

V centre Bratislavy bude opäť premávať vianočná električka. Označená bude symbolom vločky. Premávať bude bezplatne na špeciálnej linke okružnou trasou. Verejnosť sa ňou bude môcť previezť do 6. januára. Na stredajšom brífingu o tom informoval primátor Bratislavy Matúš Vallo a predseda predstavenstva Dopravného podniku Bratislava (DPB) Martin Rybanský. viac »

Ceny poriadne vzrástli: Najdrahšími mestami na svete sú Singapur a Zürich

Ceny poriadne vzrástli: Najdrahšími
2023-12-08 09:00:00

Najdrahšími mestami na svete sa v tomto roku stali Singapur a Zürich, za nimi nasledujú Ženeva, New York a Hongkong. Oznámila to minulý týždeň poradenská spoločnosť Economist Intelligence Unit (EIU) so sídlom v Londýne, pričom upozornila, že globálna kríza životných nákladov sa ešte neskončila. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry Reuters. viac »


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa