Doprava a cestovanie

Sen všetkých cestovateľov: České dráhy predstavili svoj najmodernejší vlak

Sen všetkých cestovateľov: České
2024-04-12 09:00:00

České dráhy (ČD) budú mať novú "vlajkovú loď" na diaľkových spojoch. V utorok predstavili najmodernejšiu vlakovú súpravu ComfortJet s kapacitou 555 miest na sedenie a najvyššou prevádzkovou rýchlosťou 230 kilometrov za hodinu (km/h). V nasledujúcich rokoch chcú model nasadiť aj na najvýznamnejšie medzinárodné linky do Berlína, Hamburgu, Viedne či Budapešti, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe. viac »

Boeing výrazne obmedzil produkciu, aerolinky bojujú s nedostatkom lietadiel

Boeing výrazne obmedzil produkciu,
2024-04-11 12:40:00

Spoločnosť Boeing po sérii porúch, ktoré viedli k sprísneným kontrolám zo strany regulačných orgánov, výrazne obmedzila výrobu. Koncern v utorok oznámil, že v prvom štvrťroku dodal zákazníkom len 66 strojov z produktovej rady 737 Max. Globálny letecký priemysel tak pred letnou sezónou čelí veľkému tlaku. viac »

Veľká zmena na letiskách: Cestujúci si budú môcť do batožiny brať viac tekutín

Veľká zmena na letiskách:
2024-04-08 20:00:00

Cestujúci si na britských letiskách budú môcť brať do príručnej batožiny viac tekutín. Prestane tak platiť obmedzenie, ktoré povoľovalo mať v lietadle nanajvýš nádobu do objemu 100 mililitrov. Opatrenie, ktoré malo začať platiť tento rok v júni, ale nadobudne platnosť neskôr, než sa plánovalo. Informuje o tom web britskej vlády. viac »

Letisko Košice spustilo letný letový poriadok

Letisko Košice spustilo letný
2024-04-04 10:00:00

Letisko v Košiciach v uplynulých dňoch uviedlo do platnosti letný letový poriadok. Ako TASR z letiska informoval Juraj Toth, pre východné Slovensko to vďaka príchodu leteckej spoločnosti Swiss International Air Lines a návratu linky Košice - Dublin so spoločnosťou Ryanair znamená výrazné zlepšenie spojenia so svetom. Pripomenul, že prostredníctvom prestupov ponúkajú aj ďalšie destinácie. viac »

Fantastická destinácia na dosah: Od mája začne lietať z Bratislavy pravidelná linka do Istanbulu

Hagia Sofia
2024-03-28 16:00:00

Turecká letecká spoločnosť Pegasus Airlines spustí od polovice mája pravidelnú linku z Bratislavy do Instanbulu. Z bratislavského letiska M. R. Štefánika sa bude lietať dvakrát týždenne, pričom pôjde už o tretie pravidelné letecké spojenie do Turecka. V stredu o tom informovala hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Tóthová. viac »


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa