Príroda

KVÍZ Tak jednoduché, a pritom tak zložité: Spoznáte jednotlivé zvieratá podľa OČÍ?

KVÍZ Tak jednoduché, a
2022-04-04 13:00:00

Niektoré zvieratá majú jednotlivé časti tela tak typické, že by ste si ich nemohli pomýliť so žiadnym iným, pri ďalších to už tak jednoznačné nie je. Oprášte svoje vedomosti o prírode a zistite v našom kvíze, koľko živočíchov dokážete správne identifikovať len podľa detailu oka. viac »

Úžasné VIDEO zázraku zrodenia: Malý nosorožec je nádejou pre celý ohrozený druh

Mláďa nosorožca sumatrianskeho
2022-04-01 12:00:00

Sumatrianske nosorožce patria k najohrozenejším zvieratám na svete. V dôsledku straty prirodzeného prostredia a pytliactva žije podľa odhadov v divočine menej ako 80 jedincov, ktoré podľa odborníkov nepostačujú na zachránenie druhu od vyhynutia. O to úžasnejšou je správa o narodení drobca v indonézskej rezervácii. viac »

Blíži sa letná dovolenka v Bulharsku: Navštívte aj tieto prírodné zaujímavosti

Blíži sa letná dovolenka
2022-03-27 00:00:00

Bulharsko patrí k našim obľúbeným letným destináciám. Už niekoľko rokov hrá prím aj medzi slovenskými dovolenkármi. Ak sa tam vyberiete tento rok, skúste spojiť leňošenie na pláži s preskúmaním niektorých jedinečných prírodných atrakcií. Istotne to bude stáť za to! viac »

Na bratislavskom letisku žije najväčšia slovenská populácia sysľov

Na bratislavskom letisku žije
2022-03-25 06:00:00

Na bratislavskom letisku žije najväčšia slovenská populácia sysľov, je ich 10.000. Celkovo je na Slovensku 28.000 sysľov. Na Muránskej planine a v Slovenskom krase žije spolu 8000 sysľov. Na sociálnej sieti o tom informovalo Bratislavské regionálne ochranárske združenie (BROZ), ktoré sa pripravuje na ich odchyt. viac »

Skúmanie medvedích brlohov nie je dobrý nápad: O život môžu prísť mláďatá, ale aj ľudia

Pozorovanie medveďov v Západných
2022-03-14 12:00:00

Takto pred rokom zaznamenal Zásahový tím pre medveďa hnedého viacero prípadov, kedy ľudia na sociálnych sieťach zverejnili fotografie malých medvieďat bez vodiacej medvedice. Takéto konanie však môže byť životu nebezpečné - nielen pre mláďatá, ale aj pre ľudí. Medvedica si svoje potomstvo bude prirodzene brániť, v strese ho však môže tiež trvalo opustiť. viac »

Nečakané zistenie vedcov: Do elektrických vedení najčastejšie narážajú labute

Nečakané zistenie vedcov: Do
2022-03-11 08:00:00

Do elektrických vedení na Slovensku najčastejšie narážajú labute. Pred nárazmi do nich a zásahom elektrickým prúdom má pomôcť projekt LIFE Danube Free Sky. TASR o tom informovala manažérka pre komunikáciu organizácie Ochrana dravcov na Slovensku (RPS) Eva Horková. viac »

Neuveriteľné VIDEO: Zvieratá vidia úplne inak ako ľudia

Neuveriteľné VIDEO: Zvieratá vidia
2022-03-08 09:00:00

Nie je žiadnym tajomstvom, že zvieratá vidia svet kvôli odlišným očným orgánom inak než my. Málokto si však vie predstaviť, čo to znamená. My sme sa na to pozreli (našimi ľudskými očami) a zistenia vedcov nás neraz prekvapili. viac »

Päť najkrajších jazier na Novom Zélande: Jedného z nich sa nesmiete ani dotknúť

Päť najkrajších jazier na
2022-03-05 00:00:00

Dovolenku pri jazere majú radi mnohí cestovatelia. Väčšinou sa v ich okolí nachádzajú perfektné možnosti na aktívny oddych a potom môžu príjemne relaxovať pri vode. Nový Zéland je krajinou plnou príjemných prírodných prekvapení. Preto tam nájdete aj množstvo nádherných vodných plôch, ktoré patria k ich top atrakciám. viac »

Splnený sen pre milovníkov výhľadov: Päť prírodných zázrakov vo Walese

Snowdonia
2022-03-01 12:00:00

Britské ostrovy majú všetky tromfy na to, aby dokázali osloviť cestovateľov. Lákajú ich na historické pamiatky, pestrú kultúrnu scénu, ale aj nádherné prírodné oblasti. Tie sú sústredené najmä vo Walese, ktorý ponúka skvelé tipy na turistiku alebo ľahšie vychádzky. viac »

V Spojených arabských emirátoch otvorili najväčší Safari park mimo Afriky

Žirafa
2022-02-25 10:00:00

Spojené arabské emiráty sa môžu pochváliť viacerými rekordmi. Nájdete tam najväčšiu fontánu, najvyššiu budovu či najväčšiu kvetinovú záhradu sveta, ku ktorým pribudlo ďalšie obrovské turistické lákadlo – najväčší Safari park mimo afrického kontinentu. viac »


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa