Príroda

Nemecko prišlo pre mimoriadne teplé počasie o jeden z piatich ľadovcov

Nemecko prišlo pre mimoriadne
2022-09-30 07:00:00

Nemecko prišlo počas leta vplyvom mimoriadne teplého počasia o jeden zo svojich ľadovcov. Južný Schneeferner stratil štatút ľadovca pre rýchle topenie kedysi rozľahlej ľadovej pokrývky. "Hrúbka ľadu (ľadovca) Schneeferner sa výrazne zmenšila... na väčšine miest už nedosahuje ani dva metre," dodala Bavorská akadémia vied vo vyhlásení. viac »

Fantastická správa! Na Slovensku bol pozorovaný nový vtáčí druh

Fantastická správa! Na Slovensku
2022-09-28 06:00:00

Pri obci Mikušovce neďaleko Lučenca bol pozorovaný nový vtáčí druh. Ľabtušku veľkú spozorovali ornitológovia počas monitoringu migrácie vtákov, druh finálne určili vďaka jeho charakteristickému hlasu. TASR o tom informovala Slovenská ornitologická spoločnosť/BirdLife Slovensko (SOS/BirdLife Slovensko). viac »

Skvelá správa: Na Slovensku sa našlo po 12 rokoch hniezdo dropa veľkého

Drop
2022-09-16 08:00:00

Na Slovensku sa našlo po 12 rokoch hniezdo dropa veľkého, ornitológovia ho objavili v máji. Vták patrí na Slovensku k najohrozenejším druhom, hniezdenie je mimoriadne vzácne. TASR o tom informovala riaditeľka organizácie Ochrana dravcov na Slovensku Lucia Deutschová. viac »

KVÍZ pre milovníkov prírody: 10 rozkošných zvierat, ktoré spozná málokto

KVÍZ pre milovníkov prírody:
2022-09-12 13:00:00

Mnohé zvieratá vedia pomenovať už malé deti. Na svete však žijú aj také, ktoré sa do rozprávkových knižiek nedostali, hoci sú nemenej zaujímavé či roztomilé, o čom svedčí aj ich popularita v domovských krajinách a zoologických krajinách. Ktoré z týchto unikátnych živočíchov dokážete pomenovať? viac »

Veľmi smutná správa: Dugong morský v Číne prakticky vyhynul

Dugong
2022-09-02 07:30:00

Morský cicavec dugong morský (Dugong dugon), ktorý inšpiroval vznik mnohých mýtov a legiend o morských pannách a sirénach, v Číne prakticky vyhynul. Vyplýva to zo štúdie zverejnenej vo vedeckom časopise Royal Society Open Science. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA. viac »

Fascinujúca hračka prírody: Jedno koryto, dve rieky a úplne iné farby

Fascinujúca hračka prírody: Jedno
2022-08-29 09:00:00

Rieka Jang-c’-ťiang patrí k najvýznamnejším vodným tokom na svete. Na svojich 6300 kilometroch prechádza mnohými nádhernými oblasťami a z jej hladiny možno obdivovať majestátne hory, mohutné vodopády, ale aj miliónové mestá. V niekoľkých z nich môžete za vhodných podmienok sledovať aj skutočne unikátny prírodný úkaz. viac »

Neuveriteľné FOTO z hlbín: 10 úžasných tvorov, ktoré obývajú moria a oceány

Neuveriteľné FOTO z hlbín:
2022-08-24 12:00:00

Naša Zem má mnoho nádherných obyvateľov, niektoré však väčšina ľudí na vlastné oči nikdy neuvidí. Obývajú totiž hlbiny morí a oceánov, kam sa podarí nazrieť len málokomu z nás. Spoznajte teda desať unikátnych vodných živočíchov aspoň prostredníctvom našich fotografií. viac »

Najzaujímavejšie národné parky Francúzska - skvelý tip na aktívnu dovolenku

Najzaujímavejšie národné parky Francúzska
2022-08-23 08:30:00

Čoraz viac dovolenkárov vyhľadáva aktívne trávenie dovoleniek. V práci majú väčšinou sedavé zamestnanie a vo voľnom čase túžia vyjsť si do prírody a podniknúť túru na nejaké jedinečné miesto. Francúzsko nie je len krajinou historicky cenných miest, luxusných butikov a nádherného pobrežia. Rovnako sa môže pochváliť viacerými národnými parkmi, ktoré ponúkajú výborné možnosti na dovolenkovú turistiku. viac »

Pokus o zázrak: Tím vedcov plánuje vzkriesiť vyhynutého tasmánskeho tigra

Vakovlk
2022-08-18 07:00:00

Americkí a austrálski vedci plánujú "vzkriesiť" tasmánskeho tigra, ktorý vyhynul pred takmer storočím. Chcú na to využiť kmeňové bunky a prepis génov, pričom odhadujú, že prvý jedinec by mohol byť vypustený do voľnej prírody asi o desať rokov. TASR správu prevzala zo stanice BBC. viac »

Ako z vesmíru: Hlbiny moria a oceánov obývajú neobyčajné slimáky

Ako z vesmíru: Hlbiny
2022-08-08 13:00:00

Suchozemským slimákom príroda veľa farieb nenadelila, zato tie morské vám svojou krásou neraz vyrazia dych. Predovšetkým nahožiabre slimáky rozhodne patria k najzaujímavejším obyvateľom hlbín. viac »


Nedeľa, 12. máj. 2024. Meniny má Pankrác.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa