Cestovateľské publikácie

Zaujímavá novinka v B. Bystrici: Prejdite sa po miestach, kde sú pochované známe osobnosti

2021-04-09 07:00:00 |

Na území Banskej Bystrice sa nachádza 22 cintorínov. Každý jeden v sebe ukrýva životné príbehy aj významných osobností, architektonické skvosty či národné kultúrne pamiatky. Samospráva ich spojila do publikácie Sprievodca po pietnych miestach Banskej Bystrice, ktorú si záujemcovia môžu bezplatne vyzdvihnúť vo výdajných okienkach informačného centra na Námestí SNP alebo turistického a informačného centra na autobusovej stanici.

Viac článkov

Francúzsko

obálka knihy
2013-05-03 15:00:00

Ste milovníci nádhernej prírody, úchvatných hôr a malebných ľudoprázdnych pláží? Radi spoznávate nové mestá s bohatou kultúrnou tradíciou, príjemnými ľuďmi a množstvom pamiatok? Bavia vás dobrodružné výpravy do hôr či splavovanie divokých riek alebo si radi doprajete dobré jedlo a pohárik prvotriedneho vína? Nech odpoviete akokoľvek, Francúzsko vás rozhodne nesklame. A jeho poznávanie vám uľahčí novo aktualizovaný sprievodca z radu Rough Guides. viac »

Na bicykli po Dolnom Rakúsku

Dolné Rakúsko
2013-04-17 13:00:00

RAKÚSKO - Množstvo prírodných úkazov a krásne horské scenérie sú veľkým lákadlom pre návštevníkov Dolného Rakúska a skvelým miestom pre všetkých cyklistov. Tento región ponúka viac ako 1 200 km udržiavaných rozmanitých cyklistických trás. Slovenskí turisti majú zároveň jedinečnú možnosť objednať si cyklomapu tohto regiónu úplne zadarmo v slovenskom jazyku priamo do svojej schránky. Pre nadchádzajúcu sezónu je horúcim tipom na výlet Dolnorakúska krajinská výstava v Asparne an der Zaya a Poysdorfe. viac »

Skvelý spoločník cestovateľa - Viedeň

kniha Spoločník cestovateľa -
2013-04-05 14:00:00

Společník cestovatele je aj na Slovensku mimoriadne obľúbená edícia ilustrovaných sprievodcov, ktorá dokonale vystihuje motto edície: Spoznávajte svet na vlastné oči. Práve vyšiel nový diel Vídeň, ktorý na takmer 300 stranách ponúka všetko, čo hlavné mesto Rakúska ponúka. viac »

Londýn: pre každý vkus a peňaženku!

obálka knihy
2013-03-27 15:00:00

Sprievodca s mapou National Geographic. viac »

Kultúrne krásy Slovenska

obálka knihy
2013-03-18 14:00:00

V obľúbenej edícii Kultúrne krásy Slovenska vyšli ďalšie dva zaujímavé tituly, ktoré presne napĺňajú motto vydavateľstva Dajama: Príroda a inteligencia sa majú radi. viac »

Berlín: netradičný sprievodca s mapou National Geographic

obálka knihy
2013-02-26 14:00:00

Od Brandenburskej brány až k prechodu Checkpoint Charlie, od Postupimského námestia po Alexanderplatz, od parku Tiergarten až k zámku Charlottenburg - nemecké hlavné mesto sa pred vami v okamihu otvorí vďaka tomuto jedinečnému sprievodcovi! viac »

Praktický sprievodca Skalicou a okolím

obálka knihy
2013-02-04 13:30:00

Pred letnou turistickou sezónou vydala Skalica nového turistického sprievodcu mestom. Upriamuje v ňom návštevníkovu pozornosť na najzaujímavejšie a najdôležitejšie pamiatky Skalice, na podujatia i osobnosti. Prináša informácie o možnostiach vyžitia v oblasti kultúry, zábavy, športu a turistiky, vrátane cykloturistiky. viac »

Kurupira - zlovestné tajomstvo

obálka knihy
2013-01-07 13:00:00

Na hraniciach medzi Brazíliou a Venezuelou sa uprostred pralesa týči stolová hora. Miestni indiáni z nej majú panickú hrôzu a sú presvedčení, že v nej sídli najvyšší démon pralesa. viac »

Šepot buša

obálka knihy
2012-12-18 14:00:00

Africké večery sú plné tajomstiev. Skrýva sa v nich strach z neznáma, nepokoj, rozochvenie. Medzi predlžujúcimi sa tieňmi a poslednými lúčmi zapadajúceho slnka znie tichý šepot, s postupujúcim prítmím čím ďalej zrozumiteľnejšie. Hovorí nielen o udalostiach uplynulého dňa, ale ožívajú v ňom aj dávno zabudnuté príbehy. viac »

Šesť kontinentov - príbehy z ciest

obálka knihy
2012-12-07 14:00:00

Je mnoho spôsobov, ako využiť všeobecnú slobodu. Cestovateľ a fotograf Jiří Kolbaba si intenzívne plní svoje chlapčenské sny. Náruživo cestuje a zbiera po celom svete informácie, fotografie exotickej prírody a ľudských tvárí. viac »


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa