Cestovateľské publikácie

Zaujímavá novinka v B. Bystrici: Prejdite sa po miestach, kde sú pochované známe osobnosti

2021-04-09 07:00:00 |

Na území Banskej Bystrice sa nachádza 22 cintorínov. Každý jeden v sebe ukrýva životné príbehy aj významných osobností, architektonické skvosty či národné kultúrne pamiatky. Samospráva ich spojila do publikácie Sprievodca po pietnych miestach Banskej Bystrice, ktorú si záujemcovia môžu bezplatne vyzdvihnúť vo výdajných okienkach informačného centra na Námestí SNP alebo turistického a informačného centra na autobusovej stanici.

Viac článkov

Kam do podzemia: tajomné hlbiny

kniha Kam do podzemia
2013-11-15 16:00:00

Ďalšia kniha z populárnej edície KAM je zameraná na odvážnych a zvedavých turistov a prevedie vás miestami skrytými v hlbinách Zeme - jaskyňami, dolmi, štôlňami, historickými pivnicami, technickým podzemím i podzemnými objektami vojenského charakteru. viac »

Kód 1 sa číta ako pútavý cestopis

kniha Kód 1
2013-10-29 15:30:00

"Dovolím si tvrdiť, že takáto kniha na tému Kristus v Indii ešte nebola napísaná," vyhlásil Jozef Banáš na margo novinky Kód 1. Prostredníctvom príbehu hlavných hrdinov Mariky a Michala odkrýva Banáš silu viery a zároveň prináša množstvo faktov a fotografií dokazujúcich pôsobenie Židov, kresťanov a pravdepodobne aj Ježiša Krista v krajinách, ktoré dnes vnímame výlučne cez prizmu orientálnych náboženstiev. viac »

Cestujte s chuťou - Kysuce

kniha Poklady slovenskej kuchyne
2013-10-23 15:30:00

História každej krajiny sa prejavuje aj v jej gastronómii a ak cestujete, určite spoznávate danú krajinu či región aj prostredníctvom chuťových pohárikov. viac »

Výlety s deťmi na hrady a zámky

obálka knihy
2013-08-22 12:00:00

Hrady obklopené zubatými hradbami, noblesné zámky i tajuplné zrúcaniny, to sú jedny z najobľúbenejších výletných cieľov. Viete však, kam môžete vyraziť za každého počasia, ktorý zámok ponúka rozprávkové či nočné prehliadky alebo na ktorom hrade môžete s deťmi hľadať poklady? viac »

Paríž, môj druhý domov

obálka knihy
2013-08-07 11:05:00

Na knižnom trhu nájdete množstvo rôznych sprievodcov po Paríži, no máloktorý je osobný a odkrýva intímne miesta francúzskej metropoly. Ak sa chcete (virtuálne) poprechádzať po Paríži očami Slovenky, novinka Paríž, môj druhý domov je ideálny tip. viac »

Židekove opäť putuje po Slovensku. Nebíčko v papuľke 2

kniha Nebíčko v papuľke
2013-07-31 12:00:00

Na Slovensku je množstvo miest, ktoré majú svoje prírodné aj kultúrne krásy, žijú tam milí ľudia a mnohí vedia nielen zanietene rozprávať o svojom domove či histórii, ale aj skvelo a chutne variť. Preto sa relácii Nebíčko v papuľke tak darí a Jarda Žídek má stále čo objavovať a degustovať. Dokazuje to aj v druhej knihe, ktorá práve vychádza. viac »

Divy Bratislavy - nová kniha faktov a úžasných fotografií

Bratislavský hrad a most
2013-06-17 15:00:00

Bratislava sa stáva atraktívnou turistickou destináciou v ponuke renomovaných cestovných kancelárií. S Viedňou a Budapešťou patrí medzi vrcholy tzv. zlatého stredoeurópskeho trojuholníka, čo je jeden z najperspektívnejších regiónov v Európe. No nielen cudzincom Bratislava pripravuje príjemné prekvapenia. Aj Bratislavčanom vie ponúknuť veľa zaujímavých a vzrušujúcich divov. viac »

Najkrajšie autotrasy a hrebeňovky na Slovensku

obálky kníh
2013-06-05 14:00:00

Viete, ktoré hrebeňové pešie túry patria medzi najkrajšie na Slovensku? A poznáte 25 najkrajších autotrás od Malých Karpát až po Vihorlat? V edícii Po Slovensku vyšli ďalšie dve úžasné knihy, po ktorých by mal siahnuť každý turista a milovník Slovenska. viac »

Dubajské tajomstvá

kniha Dubajské tajomstvá
2013-05-23 13:00:00

Dubaj je snom mnohých ľudí. Samotný Dubaj má iba 15 kilometrov pláží, ale po dostavbe ostrovných komplexov ich bude až 1 500 km. Známy je Dubailand, svet zábavy v púšti, skladajúci sa z lyžiarskych svahov, pretekárskeho motoristického okruhu, ekoparku a najväčšieho nákupného centra na svete. A práve do Dubaja nás privádza nová kniha Dubajské tajomstvá od Emíre Khidayer. viac »

Cestovanie v čase i priestore. Dejiny sveta od A po Z

kniha Dejiny sveta od
2013-05-16 13:30:00

Kde sa nachádzali Barbarské kráľovstvá a aké veľké územie zasiahla čierna smrť v 14. storočí? Vedeli ste, že megality - najstaršie monumentálne architektúry, nájdete nielen v Stredomorí a v Európe, ale aj v Palestíne či na Madagaskare? viac »


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa