Podľahnite ZMYSLOVÉMU cestovaniu. Tieto destinácie vás chytia za srdce

2024-01-15 00:00:00 |   |    | 

Cestovanie a spoznávanie nových miest a kultúr je pre mnohých silnou vášňou. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, že objavovanie a spoznávanie v nás vytvára hlboké spomienky na celý život? Každý krok v neznámom prostredí predstavuje novú paletu zážitkov. Poďte cestovať s nami, máme pre vás tipy na zážitky aj oddych.



 

Cestovanie posúva hranice našej komfortnej zóny a poskytuje nové perspektívy. Vnáša do nášho života dobrodružstvo a múdrosť, ktoré nemôžeme získať iným spôsobom. 

Aktívne spoznávanie a oddych, to je asi najideálnejšia kombinácia pri plánovaní dovolenky. CK SATUR organizuje poznávacie zájazdy po celom svete, ktoré sú nabité bohatým programom. Ak aj vy hľadáte kvalitnú dovolenku a zároveň vás zaujalo zmyslové cestovanie, máme pre vás skvelé tipy, kam môžete vyraziť.

 

Exotika a pokoj na Srí Lanke

Ak sa pýtate, kedy je najideálnejší čas naplánovať dovolenku na Srí Lanke, odpoveď znie kedykoľvek. Sezóna od novembra po apríl je ideálna na návštevu južného a západného pobrežia a rovnako aj hôr. Máj až september sú najlepším obdobím pre návštevu východného časti krajiny.

Na Srí Lanke sa dohovoríte po anglicky, no ak si netrúfate, všetko za vás vybaví delegát. Pri poznávacích zájazdoch sa oplatí staviť na služby skúseného profesionála, ktorý sa postará nielen o dokonalý program, ale aj o váš komfort. Vy si tak nemusíte lámať hlavu či strácať drahocenný čas. Delegáti CK SATUR sú vám k dispozícii 24 hodín denne a čo je najlepšie, zostavia pre vás nabitý program a vezmú vás k najvychýrenejším miestam.

Srí Lanka - ostrov čaju, alebo aj perla Indického oceánu si vás rýchlo opantá. Už v samotnom názve si nesie preklad Prekrásna krajina a takou aj skutočne je. Zlatisté pláže, upravené čajové plantáže či ryžové polia lemujú ostrov bývalej britskej kolónie.

Bohatá kultúrna minulosť vyformovaná budhizmom zostala dodnes zachovaná, preto vás na každom kroku tohto ostrova sprevádzajú mystické buddhové chrámy, tým najposvätnejším je Chrám Budhovho zubu. S CK SATUR navštívite aj Sigiryu, teda „Leviu horu,“ nazývanú aj „Pevnosť v oblakoch,“ ktorá sa týči 200 m nad okolitým terénom. Táto pevnosť je zapísaná aj v zozname UNESCO. Zlaté jaskyne s farebnými freskami a sochami Budhu v Dambulle považujú mnohí za najspirituálnejšie miesto na ostrove. Nevynechajte ani stredoveké kráľovstvo Polonnaruwa, ktoré bolo náboženským centrom.

Súčasťou poznávacej dovolenky od CK SATUR je aj návšteva slonieho sirotinca Pinnawala, v ktorom máte možnosť pohladkať či nakŕmiť slony všetkých vekových kategórií. Nájdete tu cez 70 slonov, ktoré sú zachránené po rôznych zraneniach z džungle.

Zaujímavosťou je aj malebná dedinka Matale v srdci Srí Lanky s jedinečnou architektúrou. Práve tu máte príležitosť rozvíjať chuťové aj čuchové zmysly. Vyskúšať môžete miestne ovocie a koreniny a dozvedieť sa tak viac o ich pestovaní. Tento ostrov má totiž výbornú kuchyňu, v ktorej sa používa veľa ovocia, zeleniny a korenín. Pochádza odtiaľto aj ingrediencia, ktorú často využívame aj my, a tou je aromatická škorica. Základom srílanskej stravy je tzv. kari, ktoré je pripravované prakticky z čohokoľvek, najčastejšie zo šošovice. Obľúbené sú aj ryžové placky na sladko či na slano. Samozrejmosťou sú čerstvé ryby a exotické ovocie.

Okrem hlavného mesta Colombo, ktoré si môžete pozrieť hneď po prílete, zamierte aj do druhého najväčšieho mesta Kandy. Na jeho predmestí nájdete aj jednu z najvýznamnejších botanických záhrad sveta Peradeniya, kde vaše zmysly očarí rozmanitosť miestnej flóry.

 

Aké ďalšie bonusy vám cestovanie s CK SATUR prináša?

  • Na výber máte nespočetné množstvo poznávacích aj oddychových zájazdov po celom svete! Vybrať si môžete z katalógu na webe. A čo je najlepšie, uvedené ceny zájazdov sú konečné.
  • Spoznávanie prebieha v menšom kolektíve, v skupinkách s max. 16 osobami pri leteckých zájazdoch. Nič vám tak neunikne a autentickosť krajiny tak zažijete naplno.
  • Navyše získate Premium balík vstupov, a to za doplatok pri vybraných poznávacích zájazdoch do Európy. V tomto balíku budete mať vstupy do pamiatok či atrakcií, ktoré sa zvyčajne musia kupovať vopred. Budete tak mať garanciu, že sa do nich dostanete.
  • Ak ste single cestujúci a chcete si dopriať komfort v samostatnej izbe, v CK SATUR si na ňu pri poznávacích zájazdoch nebudete musieť doplácať.
  • V ponuke zájazdov pre rodiny s deťmi majú možnosť malí poznávatelia cestovať zdarma. Doplácate len za letenku, transfery a sprievodcu.



Šum mora a nedotknutá príroda na Maledivách

Po aktívnom spoznávaní prekrásnej Srí Lanky odporúčame oddych na pláži. S CK SATUR sa môžete hneď po návšteve Srí Lanky premiestniť o čosi ďalej, a to na pláže tropického raja na Maldivách. Tyrkysové more a biely piesok, o akom sa vám ani nesnívalo, je typický pre toto panenské prostredie. Toto súostrovie zložené z 19 koralových atolov a viac ako 1000 malých ostrovčekov dbá na všetky svoje tradície a ochranu prírody. Práve preto láka turistov. Práve tu si môžete užiť niekoľko posledných dní vašej vysnívanej dovolenky.

 

Orient a punc luxusu na Bahrajne

Ak máte chuť spoznávať tropické destinácie s nádychom luxusu a zároveň sa ocitnúť uprostred rozprávkovej atmosféry Tisíc a jednej noci, máme pre vás ďalší tip na poznávaciu dovolenku v „malom kráľovstve,“ v Bahrajne. Rozmanitosť tejto krajiny Perzského zálivu vás očarí hneď, ako vystúpite z lietadla. Tento maličký ostrovný štát je prepojený s pevninou 25 km dlhým mostom kráľa Fahada, ktorý ho spája so Saudskou Arábiou.

Aj v tejto destinácii majú pre vás delegáti CK SATUR pripravený bohatý program. Vezmú vás do najväčšej stavby svojho druhu na zemi, do mešity Ahmad Al Fateh, ale aj do archeologického náleziska Qal’at al-Bahrain. Zaujímavá je aj zastávka v Kráľovskej ťavej farme.

Kúsok od hlavného mesta navštívte skupinu umelo vybudovaných rezortných ostrovov Aldar Islands, kde si môžete dopriať celodenný oddych. Celý rad vodných aktivít až po pozorovanie delfínov si vychutnáte na ostrove Al Dar, kam sa dostanete loďou.

Vidieť by ste mali aj miestnu tradíciu – výrobu drevených lodí nazývaných Dhows. Vôňa dreva a morského vánku vás prenesú do čias, kedy sa lode s námorníkmi vypravovali na rybolov. Ten sa v krajine drží dodnes, ako aj lovenie perál, z ktorého kedysi krajina profitovala. Dnes je to najmä ropa, ktorá prináša Bahrajnu zisk. Nachádza sa tu aj prvý ropný vrt.

Výrobky z dreva, ale aj hrnčiarske a kovové remeslo, tradičné oblečenie, arabské parfumy a rôzne byliny a korenia nájdete na populárnom trhu Muharraq. V jeho okolí sa dostanete k rôznym historickým a turistickým atrakciám, preto o zábavu nebude núdza. Čo by to bola za exotická dovolenka bez slnka a pláži. Aktívne objavovanie a spoznávanie zakončíte pobytom pri mori a sladkým ničnerobením.

Tak čo, aj vy ste sa po prečítaní preniesli aspoň na chvíľu do exotických destinácií a v hlave vám už teraz víri dovolenka? Zážitky môžete aj darovať. Obdarujte vašich blízkych darčekovou poukážkou, ktorej hodnotu a dizajn si môžete sami navoliť.


Balík výhod „SATUR FLEXI POZNÁVANIE“ ZADARMO na základe dohodnutých podmienok obsahuje:

bezplatné storno autobusových zájazdov 40 až 45 dní pred odchodom na zájazd

bezplatné storno poznávacích zájazdov na charterových letoch 40 až 45 dní pred odletom

bezplatná zmena mena až do 31 dní pred odchodom

100 % garancia vrátenia peňazí do 7 dní

 

Tak cestujte, objavujte, využite svoj šiesty zmysel a stavte na cestovanie s CK SATUR.

 

Advertoriál pripravený v spolupráci s CK SATUR.

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa