Nepríjemné prekvapenie v obľúbenej destinácii: Na pláži pribudli zákazové tabule, hrozia pokutami

2023-07-04 06:30:00 |   |    | 

Obyvatelia aj návštevníci obce Povljana na chorvátskom ostrove Pag zostali v šoku. Na pláži sa objavili tabule, zakazujúce pobyt psov. Majiteľom hrozí vysoká pokuta!



V obci Povljana na Pagu je dokopy päť pláží, len jedna z nich je však určená aj pre psov. „Myslím, že to nestačí. Každý deň dostávame množstvo sťažností, ľudia volajú na magistrát a sťažujú sa, že medzi nimi plávajú psy,“ vyjadril sa pre Jutarnji list starosta Predrag Rukavina. „Pamätám si, ako som minulý rok videl muža kúpať sa so psom. Keď som za ním prišiel a vysvetľoval, že to nie je pláž, kde sú domáce zvieratá povolené a že to ľuďom prekáža, povedal mi, že jeho pes je predsa čistý a slušný.

Tento rok sa teda radnica rozhodla zakročiť tvrdšie a v okolí verejných pláží nechala nainštalovať značky so zákazom vstupu psov. Jeho narušenie sa má trestať pokutou vo výške 150 eur, ktorú ľudia považujú za príliš vysokú. Rázny krok radnice sa stretol s veľkou kritikou a domáci i turisti dokonca tabule často odstraňujú. Podľa starostu ich už museli vymeniť päť či šesť.

Ľudia potom hovoria, že o nariadení nevedeli, lebo tam nie je žiadna značka ani varovanie. Náš komunitný plavčík však upozorňuje ľudí, že by nemali byť na pláži s domácim miláčikom a nasmeruje ich na pláž, kde sa kúpať môžu. Zatiaľ sme neinkasovali ani jednu pokutu, to nie je naším cieľom, skôr ideme ľudí upozorňovať,“ vysvetľuje Rukavina.

Chorváti sa však aj napriek tomu obávajú odlivu turistov. "Počul som, že niektorí cudzinci s domácimi zvieratami odišli z ubytovania skôr, ako plánovali, pretože sa práve kvôli takýmto drastickým upozorneniam a pokutám necítia vítaní," cituje svojho čitateľa denník Poslovni dnevnik.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 9. máj. 2024. Meniny má Roland.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa