Singapur je najdrahším mestom sveta: Za veľa peňazí tu dostanete málo muziky

2016-03-16 12:00:00 |   |    | 

Opäť raz nastal čas, kedy sa môžeme pozrieť na to, ako sa žilo v jednotlivých svetových metropolách. Alebo skôr na to, ako sa v nich platilo.



 

Najdrahšie mestá sveta

 

Redaktori známeho The Economist Inteligence Unit aj tento rok vypracovali zoznam tých najdrahších miest pre život. Vyhodnotili v ňom údaje, ktoré spracovali zozbieraním informácií o cenách potravín, cestovného v hromadnej aj súkromnej doprave, kozmetiky, oblečenia, služieb a celkovo všetkých nákladov na život.

Významným faktorom bola celková hospodárska situácia vo svete. Na priečke sa odrazili stále klesajúce ceny ropy a nestále zmeny cien rôznych mien. Na prvé miesto sa dostal Singapur, ktorý však oproti minulému roku zlacnel o 10%. Naopak, Hongkong sa posunul o sedem priečok vyššie, pretože je viazaný na stále silnejúci americký dolár.

Svoje miesto si neustále drží Zürich. Švajčiarske mesto zmazalo rozdiel medzi prvou a druhou priečkou aj tým, že sa švajčiarsky frank už neviaže na euro. Preto sa táto krajina objavuje v rebríčku ešte raz. Nepekné 4. miesto si zaslúžila Ženeva.

Slabý austrálsky dolár vytlačil metropoly SydneyMelbourne preč z prvej desiatky, na 20. a 21. miesto. Naopak sa do tabuľky teraz dostalo už aj niekoľko amerických miest. New York poskočil z 22. miesta až na 7. a Los Angeles z 19. na 8. Pre USA sú to najhoršie výsledky odkedy sa táto tabuľka začala vyhodnocovať.

 

Miesto

Mesto

Body

1.

Singapur

116

2.

Zürich

114

2.

Hongkong

114

4.

Ženeva

108

5.

Paríž

107

6.

Londýn

101

7.

New York

100

8.

Kodaň

99

8.

Soul

99

8.

Los Angeles

99

 

Singapur

 

Správa uvádza, že nie všetky ceny sú v Singapure najvyššie. V porovnaní s ostatnými východoázijskými mestami má významne lacnejšie potraviny. Prevyšuje ich však v doprave, móde a výdavkoch na rôzne účty v domácnosti.

Zdroj/autor: straitstimes.com, eiu.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 30. apríl. 2024. Meniny má Anastázia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa