10 známych reštaurácií, ktoré v roku 2014 milovali celebrity

2015-01-16 08:00:00 |   |    | 

Celebrity radi pošteklia svoje rozmaznané jazýčky rôznymi chuťovkami od známych šéfkuchárov. S obľubou vyhľadávajú podniky so znamenitou gastronómiou, ktoré i vďaka ich návštevám získavajú na popularite. Niekedy sú to prekvapivo obyčajné malé rodinné reštaurácie, v ktorých hľadajú pravú domácku atmosféru. Iní zase milujú luxusné podniky, ktoré uprednostňujú prípravu horúcich noviniek.



 

1. The Ivy, Londýn

 

Obľúbené miesto manželov Beckhamovcov a Toma Cruisa. Táto reštaurácia sa špecializuje na tradičnú anglickú kuchyňu. Tú však ponúka v modernom vynovenom šate a uprednostňujú aktuálne trendy svetovej kuchyne. Okrem klasického menu ponúkajú súkromné večierky s na mieru ušitým jedálničkom a špecialitou je kombinované večerné posedenie, ku ktorému dostanete pri zarezervovaní aj lístky do divadla.

 

2. Dan Tana`s restaurant, Los Angeles

 

Jeden z menších amerických podnikov, ktoré si zakladajú na svojej dlhej histórií. Na podniku začala rodina aktuálneho majiteľa pracovať už v tridsiatych rokoch. V šesťdesiatych už získal veľkú popularitu a obľúbeným sa stal najmä u rockových hviezd. Práve v tomto období si vybudoval takmer kultovú pozíciu, ktorá ho na výslní hollywoodskych reštaurácií drží do dnes. Celebrity ju pokladajú za príjemné miestečko na ukrytie, kde si môžu pochutnať na skvelej americkej kuchyni.

 

3. Moulin de Mougins, Cannes

 

Veľmi obľúbená reštaurácia, ktorá najväčší nápor zažíva počas každoročného futbalového festivalu. Práve vtedy doň pravidelne zavíta väčšina pozvaných hostí. Dostať sa v tom čase k rezervácií, je hotová lotéria. Reštaurácia sa nachádza v luxusnom hoteli. Dáva si záležať na elegancii a ponúka esenciálnu podstatu francúzskej kuchyne. Na jedálnom lístku ponúkajú najmä pokrmy z lokálnych surovín. Jej šéfkuchár pravidelne organizuje aj školu varenia.

 

4. RPM Italian, Chicago

 

Podnik špecializujúci sa na taliansku kuchyňu. Snažia sa ponúknuť služby najväčšej kvality, a preto používajú len tie najlepšie suroviny, ktoré dovážajú priamo z Talianska. Podnik je veľmi obľúbený najmä u Zaca Efrona a Lady Gaga. Obe tieto celebrity organizovali v podniku veľké party a vracajú sa tam vždy, keď navštívia Chicago.

 

5. Cleaver East, Dublin

 

 

Reštaurácia ťaží najmä vďaka svojej polohe. Nachádza sa v Temple Bar, sídli v hoteli Clarence a rozhodla sa ponúknuť maximálnu kvalitu za čo najprijateľnejšie ceny. Na tomto základe vymysleli servírovanie jedál v štýle tapas barov, neskôr k tomu pridali obedové menu väčších porcií. Podnik je obľúbeným miestom skupiny U2, ktorá vlastní samotný hotel. Pravidelne ho však navštevujú všetky celebrity, ktoré sa objavia na návšteve alebo turné v Dubline.

 

6. Sieť reštaurácií Nobu

 

Spolumajiteľom týchto reštaurácií je herec Robert de Niro. Toto bol prvý krok k tomu, aby svoje podniky spopularizoval medzi celebritami. Druhým dôvodom ich častých návštev je kvalita jedla. Nobu reštaurácie sa špecializujú na japonskú gastronómiu. Ponúkajú kvalitné suši, fantastické dezerty a skvelú kombináciu tradícií tejto krajiny. Medzi hviezdami je populárna celkovo celá sieť. S obľubou vyhľadávajú tieto podniky po celom svete. Jeden z nich sa nachádza aj v blízkosti našich hraníc, v Maďarsku.

 

7. Fifteen, Londýn

 

Hviezdy priťahujú do podnikov aj celebritní kuchári. Prvým z trojice gastronomických prominentov je Jamie Oliver. Po svete má viacero sietí reštaurácií, ktoré nesú jeho meno. Pochutnať si môžete v talianskych podnikoch, reštaurácií s grilovanými špecialitami alebo menších bistrách. Najelegantnejšie podniky nesú pomenovanie Fifteen. Ide o prvú reštauráciu tohto kuchára, ktorá sa rozširuje v menšej miere ako ostatné siete. A práve tá londýnska je magnetom pre anglickú smotánku.

 

8. Reštaurácie Gordona Ramsayho, Londýn

 

Ďalším súperom v boji o anglickú smotánku je Gordon Ramsay. Na jeho jedlá nechcú dopustiť Beckhamovci, Cheryl Cole, Robbie Williams a ani mnoho známych futbalistov. Podniky tohto celebritného kuchára majú vyšší štýl. Špecializuje sa na nezvyčajné kombinácie a je tiež známym zástancom používania lokálnych potravín.

 

9. Dinner by Heston Blumenthal, Londýn

 

Skutočný extrém zažijete však až u tohto pána. Možno ste aj v televízii videli jeden z jeho programov, kde využíva tie najnezvyčajnejšie potraviny, experimentuje s fyzikou a chémiou a ponúka tie najoriginálnejšie spôsoby servírovania. Pri Blumenthalovi si nikdy nemôžete byť istý, čo máte na tanieri. Pretože i sladký čokoládový koláčik môže byť v skutočnosti mäsovou pochúťkou. A práve to milujú rozmarné jazýčky celebrít, ktoré obľubujú najmä súkromné večierky v jeho podaní.

 

10. Cavalli Miami, Miami

 

Podnik, ktorý milujú Beyoncé, Jay Z, Justin Bieber a Chris Brown, si zakladá najmä na štýlovosti. Jeho interiér patrí medzi najpestrejšie a najzaujímavejšie, čo môžete v amerických reštauráciách vidieť. Jedálny lístok sa špecializuje na taliansku kuchyňu, ktorú ponúka v novom elegantnom štýle.

 

Zdroj/autor: discoverlosangeles.com, huffingtonpost.com, aluxurytravelblog.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa