TIP na víkend: Lyžovačka vo Vysokých Tatrách má novinku. Najťažšiu zjazdovku

2015-01-15 12:00:10 |   |    | 

Pomaly sme sa už všetci dostali späť do pracovného rytmu. Vstaneme, ideme do práce, potom si oddýchneme a dookola. Našťastie existujú aj víkendy, ktoré sú akoby stvorené pre aktívny oddych. To čo sa nám po večeroch nechce je cez víkend hotovým vykúpením. V tomto voľnom čase by sme preto nemali zaváhať a mali by sme si nájsť aktivitu, ktorá nás poteší. Aktívni isto chodia lyžovať do stredísk a tí bez potreby premŕzania na svahu sa radšej vyberajú na niektoré z kultúrnych podujatí. Nech patríte do ktorejkoľvek skupiny, Dromedár si pre vás aj tento týždeň pripravil prehľad udalostí na Slovensku. Hor sa do hôr a miest.



 

Vysoké Tatry

 

Začneme skvelou správou pre lyžiarov. Už zajtra, v piatok 16.1., bude otvorená nová zjazdovka v Tatrách. Z Lomnického sedla povedia najnáročnejšia zjazdovka Tatier, ktorá meria 1240 metrov a má priemerný sklon takmer 47%. Vďaka množstvu snehu sa tu tak vyšantia tí najnáročnejší lyžiari z celého okolia.

 

Poprad

 

Tento rok je v meste otvorený nový filmový klub v Tatranskej galérii. V rámci Severskej filmovej lekcie si dnes o 19:00 budú môcť Popradčania pozrieť premietanie filmu Boj snežného pluhu s mafiou a v nedeľu, 18.1., o 15:00 film Magické striebro a o 19:00 Keď zvieratá snívajú. Všetky filmy pochádzajú zo severských krajín a predvedú kinematografiu škandinávie.

 

Bratislava

 

V hlavnom meste, ale aj iných mestách Slovenska, začína v týchto dňoch Zimný festival jedla. Trvať bude až do februára v tomto časovom rozmedzí sa návštevníci reštaurácií dozvedia to, aké tradičné chute patria k ich regiónu a čo všetko sa dá s našimi chutnými jedlami ešte spraviť. Celý mesiac si gurmáni Slovenska pochutia na tých najvybranejších pokrmoch, ktoré pre nich pripravia špičkoví šéfkuchári. Navštívte preto aj exkluzívne reštaurácie. V rámci festivalu budú mať totiž špeciálne menu s priaznivými cenami.

Pre mamičky s deťmi mesto pripravilo projekt S kočíkom do galérie: Za oknom. V cykle dielní, ktorý sa začne 16.110:30Pálffyho paláci, sa môžu stretnúť mamičky aj s ich najmenšími a zabaviť sa vzdelávacou formou. O vybočenie z každodenného kolotoča sa postarajú lektori sprevádzajúci výstavou a tiež dielne pre mamičky a ich ratolesti. Na podujatie sa treba vopred prihlásiť. Vstupné je 4 eurá.

 

Košice

 

Dlhodobá výstava Košický zlatý poklad bude len túto sobotu sprístupnený zadarmo. Je to pre výročie, ktoré výstava v týchto dňoch oslávi. Je tomu už 45 rokov, čo tento najväčší zlatý poklad na Slovensku, objavili a vystavili ho v priestoroch Východoslovenského múzea v Košiciach.

Zdroj/autor: SITA, SACR, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa