TOP 10 najlepšie lyžiarske strediská na svete. Prežite prekrásnu zimu

2015-01-15 08:00:00 |   |    | 

Lyžovačka na Slovensku má nepochybne svoje čaro a kvalitu. No napriek tomu treba dať šancu aj svetovým lyžiarskym strediskám a vyskúšať, čo nám ponúkajú pre zimné radovánky. Magazín Snow magazine preto zostavil zoznam desiatich najlepších zimných rezortov pre tento rok. Neváhajte a poďte si zalyžovať aspoň do jedného z nich. Na ten zážitok istotne tak ľahko nezabudnete.



 

1. Revelstoke, Kanada

 

Hlavným magnetom tohto strediska sú free rideové zóny. Tak vynikajúce podmienky nájdete len málokde na svete. Úžasná príroda s perfektnými svahmi spĺňa kritériá i tých najnáročnejších lyžiarov. Okrem nich však ponúkajú aj niekoľko vynikajúco pripravených zjazdoviek rôznych kvalít. Samozrejmosťou je aj detská lokalita, kde sa nachádza i lyžiarska škola. Pre nelyžiarov ponúkajú ako novinku kurzy nordic walking. K dispozícii je aj pár adrenalínových zábaviek.

 

2. Méribel, Francúzsko

 

Už po príchode do tohto strediska sa budete cítiť ako v rozprávkovej krajine. Domáci si totiž dali záležať na tom, aby žili čo najviac spätí s prírodou. I tunajšie hotely preto nie sú obrovské paláce, ale príjemné menšie budovy, ktoré ladia s celým prostredím. Stredisko sa snaží vybudovať renomé kvalitného rodinného rezortu. I areál určený deťom preto spĺňa tie najvyššie kritériá. Deti v ňom nájdu plno atrakcií, na ktoré inde nie sú zvyknuté. Rodičia tak môžu zatiaľ využiť vždy kvalitné zjazdovky a oddýchnuť si pri teplej káve, pokiaľ je o ich potomkov vynikajúco postarané.

 

3. Riksgränsen, Švédsko

 

Jedno z najstarších európskych stredísk nezaostáva od svojich novších konkurentov. V Riksgränsen nájdete tie najlepšie lyžiarske podmienky vo Švédsku. Za srdce vás chytí najmä tunajšia príroda. O prestíži týchto svahov svedčí i fakt, že sa tam každoročne konajú majstrovstvá tejto krajiny v lyžovaní. Na ne pravidelne prichádzajú aj veľké hviezdy tohto športu zo zahraničia.

 

4. Alyeska, USA

 

O čom niet pochýb, tak to je krása aljašskej prírody. V Amerike jednoznačne jeden z najkrajších regiónov. I lyžiarske stredisko v tunajších podmienkach musí zákonite patriť k tomu najlepšiemu na svete. Alyeska ponúka okrem desiatok rôznych lyžiarskych trás aj najkrajší výhľad spomedzi amerických zimných rezortov. Týmto ocenením sa pýšila niekoľko rokov po sebe. Ako bonus pre svojich hostí pripravili tento rok k ubytovaniu lyžovačku zadarmo. Stačí zavítať do týchto končín uprostred týždňa a táto výhoda je i vaša.

 

5. Zermatt, Švajčiarsko

 

Rezort plný viacerých unikátnov. V prvom rade sa rozprestiera hneď v dvoch krajinách. Cez švajčiarske hranice pokračuje až do Talianska. Potom je taktiež najvyššie položeným strediskom v Európe. No a vďaka tomu má aj najvyššie položenú reštauráciu, v ktorej ponúkajú služby s tým najkrajším výhľadom. Zaujímavosťou sú lyžiarske výlety so sprievodcom, ktoré organizujú v hlavnej sezóne každý deň.

 

6. St. Anton am Alberg, Rakúsko

 

Do výberu tohto magazínu sa dostalo i jedno rakúske stredisko. Voľba naň padla kvôli tomu, že ho uprednostňujú najmä mladí ľudia. Prispôsobené sú tomu i všetky okolité služby, ktoré ponúkajú niekoľko možností na večierky a zábavné využitie voľného času. Lyžiarske služby však v žiadnom prípade nezaostávajú a prinášajú vždy kvalitne upravené zjazdovky s prístupnými cenami.

 

7. Telluride, USA

 

V podobnom duchu sa nesie aj atmosféra tohto amerického strediska. V Telluride chcú zákazníkov chytiť aj na zaujímavé voľnočasové aktivity, ktorými doplnia lyžovanie. Nie každému sa chce stráviť týždeň na zjazdovkách a tak im ako alternatívu ponúkajú jazdu na saniach ťahaných psami, bicyklovanie na snehu na špeciálnych bicykloch, noc v observatóriu a výlety so sprievodcami.

 

8. Whistler, USA

 

Obľúbené miesto americkej smotánky. Luxus, ktorý ponúkajú v mnohých alternatívach, je pre nich hotovým magnetom. Napriek tomu si prídu na svoje i bežní smrteľníci. Menšie penzióny a ubytovanie v súkromí im ponúka skvelú cenovú alternatívu, za ktorú si môžu vychutnať svahy s nádhernými výhľadmi. Keď sa im už omrzí lyžovačky, navštíviť by mali niektorú z reštaurácií, pretože tunajšia gastronómia slávy úspech aj u náročných klientov.

 

9. Mürren, Švajčiarsko

 

Zjazdovky, ktoré nazývajú aj Bondovými svahmi. V týchto miestach sa totiž natáčala v roku 1969 bondovka V tajnej službe jej veličenstva. Stredisko si drží status pohodlnej alternatívy pre rodinnú lyžovačku. Má pokojnú atmosféru s kvalitnými službami. Veľkej obľube sa teší najmä takmer trojkilometrová zjazdovka určená aj pre náročnejších lyžiarov.

 

10. Cortina d`Ampezzo, Taliansko

 

Taliansko ponúka oproti ostatným strediskám jednu veľkú výhodu. Túto zimnú dovolenku môžete skombinovať so skutočne znamenitou gastronómiou. A s plným žalúdkom dokážete potom odpustiť aj pár chybičiek. V Cortine d`Ampezzo nájdete najmä svahy strednej náročnosti. Ideálna je aj na lyžovačku s deťmi. Pripraviť sa môžete na veľmi pestrý apres ski servis.

 

Zdroj/autor: snowmagazine.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
2.8/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa