Veľké porovnanie: Najlacnejšie sa tento rok lyžuje v Taliansku a na Balkáne

2024-01-02 13:00:00 |   |    | 

Najlacnejšie lyžiarske služby sú tento rok v Taliansku a v krajinách na Balkáne. Uvádza to rebríček, ktorý zostavili firmy PostOffice Travel Money a Crystal Ski Holidays, na ktorý upozornil denník Financial Times. Podľa porovnania sú najlacnejšie služby pre jednotlivcov v talianskom letovisku Bardonecchia, ktoré po zhruba desať rokoch zosadilo bulharské destinácie Borovec a Bansko.



Porovnanie sa týka 36 významných lyžiarskych destinácií v Európe a berie do úvahy ceny za lyžiarske služby, jedlo a občerstvenie pri šesťdňovom pobyte. Pre jednotlivcov je podľa rebríčka najvýhodnejšia talianska Bardonecchia, kde služby a občerstvenie pri šesťdňovom pobyte stojí 532 libier (619 eur).

V bulharskom Boroveci, ktorý bol vlani najlacnejšou destináciou, sa ceny z britského hľadiska zvýšili o viac ako osem percent na 554 libier. Na treťom mieste sa tento rok umiestnilo francúzske stredisko Le Corbier so 611 librami (711 eur).

Rebríček prináša aj porovnanie pre štvorčlennú rodinu. Najvýhodnejšie sa tento rok lyžuje podľa porovnania v Bosne, a síce v destinácii Jahorina pri Sarajeve. Len o niekoľko desiatok eur sú ceny vyššie v talianskych letoviskách Passo Tonale a Bardonecchia.

Vlani bolo najlacnejšie služby a jedlo pre štvorčlennú rodinu v bulharskom Bansku, ktoré sa však prepadlo na piate miesto kvôli silnému zvýšeniu cien za lyžiarske kurzy.

Ceny sa podľa porovnania u jednotlivcov znížili v deviatich z 31 destinácií, ktoré boli v minulom porovnaní. Pri cenách za služby pre rodinu náklady klesli u viac ako polovice destinácií. Vývoj cien však mohli ovplyvniť zmeny v kurze libry voči miestnym menám.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ČTK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa