Nedajte sa oklamať: Asociáca cestovných agentúr upozorňuje na podvody so zájazdmi

2023-11-27 15:00:00 |   |    | 

Slovenská asociácia cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA) upozornila cestujúcich na podvodný webový portál travelsk.sk, ktorý pripomína dlhoročného slovenského predajcu zájazdov. Asociácia informovala, že cieľom je vylákať od klientov peniaze za nákup podozrivo lacných zájazdov, ktoré sa v skutočnosti nikdy nezrealizujú.



"Opäť upozorňujeme cestujúcu verejnosť, aby nepodľahla mimoriadne zaujímavým a podozrivo nízkym cenám zájazdov predávaných cez rôzne webové portály a sociálne siete. S veľkou pravdepodobnosťou sa stanú obeťami podvodu. Evidujeme, že hlavne v období vysokého nákupu zájazdov v predpredajných akciách sú snahy podvodníkov veľmi intenzívne a nimi používané metódy sú stále dokonalejšie," uviedla SACKA.

Na podvodnom portáli, ktorý je už nedostupný, sa predávali zájazdy renomovaných cestovných kancelárií bez akéhokoľvek právneho vzťahu a za takmer polovičné ceny. Asociácia upozornila, že v blízkej budúcnosti môže byť opäť podobný web dostupný na rovnakej alebo podobnej doméne pripomínajúcej slovenské cestovné kancelárie a agentúry.

SACKA zistila, že webová stránka sa odvolávala na poľskú cestovnú kanceláriu, ktorá podľa jej slov nemá žiadnu vedomosť o existencii svojho slovenského webu. Asociácia taktiež porovnala texty zverejnené na podozrivom webe a zistila, že ide o kompilát stiahnutých a pravdepodobne zneužitých textov. "Dokumenty boli vytvorené cez prehliadač, ktorí často využívajú podvodníci na ukrytie svojej identity na webe," dodala s tým, že oficiálny zoznam poistených cestovných kancelárií vedie Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) na svojom webovom sídle.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa