Cestovanie po Európe

Tyrkysové more, jemný piesok a horúce slnko: Toto je 5 najkrajších pláží na Cypre

2024-05-20 00:00:00 |

Cyprus má vraj najkrajšie pláže v Európe. Kvôli tomu nepatrí dovolenka na tomto ostrove k najlacnejším, ale zato vám aj v kombinácii s tunajšími službami prinesie ten najlepší zážitok. Vyberať si na pobrežia svojho favorita nebude jednoduché, každý kút má svoje osobité čaro a prináša iné výhody.

Viac článkov

Srbské Maldivy sú vychytenou destináciou, ukrývajú však desivé tajomstvo

Srbské Maldivy sú vychytenou
2022-06-15 13:00:00

Slovensko má svoju verziu Plitvických jazier, Srbsko rovno Maldivy. Ak chcete jednu z najobľúbenejších prírodných atrakcií navštíviť aj vy, treba sa vybrať na západ krajiny k hranici s Bosnou a Hercegovinou. Či sa však budete spolu s domácimi aj kúpať, to je otázne. viac »

Zugspitze a Garmisch-Partenkirchen - tá pravá esencia Bavorska

Zugspitze a Garmisch-Partenkirchen -
2022-06-14 12:00:00

Výhodou dovolenky v Bavorsku je, že v jednom regióne dostanete úplne všetko, po čom túžite. Ak chcete oddychovať, vyskúšajte niektorý z wellness hotelov. Keď sa vám zachce kúska histórie, v tom prípade vás osloví napríklad mesto Garmisch-Partenkirchen. No a pokiaľ máte chuť na peknú prírodu, určite vás nesklame slávny Zugspitze. viac »

Divočina na severe: Na Islande majú múzeum penisov

Islandské falologické múzeum
2022-06-13 16:00:00

Island je známy ako krajina ohňa a ľadu, preslávili ho však aj modré lagúny, pôsobivé gejzíry a penisy. Veľké, malé, hrubé, tenké, rovné, ba aj zakrivené. Presne také vystavuje Islandské falologické múzeum v Reykjavíku, jediné svojho druhu na svete. viac »

Hrad Inveraray – nádherné miesto, kde vznikol muzikál My Fair Lady

Hrad Inveraray – nádherné
2022-06-13 12:00:00

Škótsko je cestovateľským rajom pre tých, ktorí milujú zaujímavé historické pamiatky prepojené s nádhernou prírodou. Takúto okúzľujúcu kombináciu ponúka aj hrad Inveraray, situovaný pri jazere Fyne. Jeho pútavé dejiny sa začali písať v 15. storočí. Odvtedy ho niekoľkokrát renovovali, až ho medzi rokmi 1746 až 1789 prerobili na súčasné sídlo. viac »

Tournai - nezlomná perla Valónska

Tournai - nezlomná perla
2022-06-11 12:00:00

Ak patríte k milovníkom malebných mestečiek, mali by ste spoznať Tournai na hranici Belgicka a Francúzska. Najťažšiu éru zažilo počas 2. svetovej vojny, keď bomby zničili jeho veľkú časť. To najvzácnejšie však, našťastie, zostalo zachované. viac »

Kam na výlet z Amsterdamu? Poradíme vám tie najzaujímavejšie tour

Mladá žena pózuje rodinnému
2022-06-08 08:00:00

Amsterdam nepochybne ponúka veľké množstvo zaujímavých pamiatok a miest. Keď sa tam však vyberiete na dlhší pobyt, určite by ste chceli zájsť aj na výlet mimo holandskej metropoly. V tom prípade si vyberte zo širokej ponuky výletov, ktoré organizujú do okolitých regiónov. viac »

10 zaujímavostí o švajčiarskom hrade Chillon

10 zaujímavostí o švajčiarskom
2022-06-07 12:00:00

Vo Švajčiarsku nájdete okrem krásnej prírody aj niekoľko zaujímavých historických zámkov. Jeden z nich sídli priamo pri Ženevskom jazere. Chillon vás na prvý pohľad upúta svojou krásou a zaujímavou históriou. Jednoznačne by mal patriť na zoznam vašich povinných zastávok v tejto krajine. viac »

Škótska vysočina neponúka len krásnu prírodu: Navštívte aj tieto pamiatky

Glenfinnan Viaduct, Škótsko
2022-06-05 18:00:00

Do Škótskej vysočiny chodievajú turisti najmä na aktívnu dovolenku. Je to nádherná prírodná oblasť, ale okrem krásnych zákutí vám dokáže ponúknuť aj veľa historických zaujímavostí. V minulosti tam totiž žilo viacero šľachticov, ktorí nechali postaviť krásne sídlá. viac »

Dobro došli: Zažite rovnakú dovolenku ako hviezdy filmu Šťastný nový rok 2

Dobro došli: Zažite rovnakú
2022-06-04 09:00:00

Azúrovo modré Jadranské more, úzke uličky malebných prímorských mestečiek a slnečné lúče presvitajúce cez konáre obsypané olivami v olivových hájoch. K tomu kulinárske špeciality ochutené miestnou hľuzovkou a pohár dobrého vína. Krásy Istrie môžete teraz spoznávať aj štýlovo, keď sa vydáte po stopách filmových miest z kinohitu Šťastný nový rok 2. Aj vy sa budete cítiť ako hviezdy tohto filmu, plného tepla, leta, dobrodružstva a zábavy, keď sa ubytujete na mieste, kde sa film vlani v máji nakrúcal. viac »

Aký grécky ostrov si vybrať tento rok? Vyskúšajte Paros s bezkonkurenčnou prírodou

Aký grécky ostrov si
2022-06-01 12:00:00

Väčšina z vás sa už istotne v tomto čase zamýšľa nad tým, ako budete tráviť letnú dovolenku. Pre Slovákov býva častou voľbou Grécko a jeho ostrovy Kréta či Rodos. Tento rok by ste však mohli urobiť zmenu a nájsť si niečo nové a zaujímavejšie. Vyskúšajte napríklad Paros, ktorý je súčasťou Kykladských ostrovov a podľa domácich má tú najkrajšiu prírodu z celej krajiny. viac »

Na vlastnej koži: Preskúmali sme nádherné okolie Hamburgu

Na vlastnej koži: Preskúmali
2022-05-31 07:30:00

Dovolenku s rodinou nemusíte stráviť iba pri mori. Deti síce pláže a oddych pod slnečníkom obľubujú, ale zároveň majú radi rôzne aktivity, ktoré ich počas výletov zabavia. Jeden výborný tip máme pre vás v Nemecku. Do Hamburgu sa dostanete letecky z Viedne a potom sa už pripravte na zaujímavé skúmanie tunajšieho vidieka. viac »

Na výlete do rozprávky: 5 menej známych, no o to krajších hradov v Španielsku

Hrad Peniscola
2022-05-30 07:30:00

Do Španielska cestujeme na dovolenku nielen kvôli moru a dobrému jedlu, ale tiež kvôli pútavej histórii. Nájdete tam niekoľko zaujímavých hradov, ktoré patria k jeho top atrakciám. Zabúdať by sme však nemali ani na tie menej známe s rovnako pútavými dejinami a ukážkami architektúry. viac »

Švédske Universum patrí k najmodernejším múzeám na svete: Veda ešte nikdy nebola tak atraktívna

Švédske Universum patrí k
2022-05-28 08:00:00

Veda ešte nikdy nebola tak atraktívna, ako ju uvidíte v švédskom Universe. V meste Göteborg sa nachádza jedno z najmodernejších múzeí, ktoré vám predstaví toto odvetvie vo veľmi atraktívnom šate. Svoju zábavu si tam nájdu dospelí i deti a všetci odtiaľ odídu s množstvom zaujímavých a užitočných nových vedomostí. viac »

Fantastický zážitok: Jediný chorvátsky skywalk ponúka neuveriteľný výhľad na Jadran

Fantastický zážitok: Jediný chorvátsky
2022-05-24 12:00:00

Cesta po chorvátskom pobreží ponúka množstvo nádherných výhľadov. Ak si však chcete užiť ten najvýnimočnejší, vydajte sa do prírodného parku Biokovo v Dalmácii. Práve tam sa môžete prejsť po jedinom skywalku pri Jadranskom mori. viac »

Päť prírodných zaujímavostí, ktoré by ste nemali prehliadnuť na Cypre

Cape Greco
2022-05-16 07:30:00

Cyprus patril počas ostatných rokov k našim obľúbeným letným destináciám. Dostali ste sa tam s cestovnou kanceláriou, ale vďaka pravidelným letom ste si mohli zorganizovať aj samostatnú dovolenku. Popri potulkách po úžasných plážach nezabúdajte ani na krásu prírodu, ktorá sa nachádza v širokom okolí. viac »


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa