Cestovanie po Európe

Zabudnite na Makarsku: Slováci v Chorvátsku najviac milujú týchto 6 miest

2024-04-26 13:00:00 |

Chorvátsko má za sebou úspešný rok. Krajinu pri Jadranskom mori navštívilo minulý rok rekordných 519.300 Slovákov, k čomu prispel aj prechod na euro, vstup do schengenského priestoru či otvorenie Pelješackého mostu. Vyše polovica turistov zo Slovenska vyhľadáva ubytovanie v súkromí, štvrtina uprednostňuje hotely. Toto sú miesta, kde slovenčinu počuť najviac.

Viac článkov

Zabudnite na davy turistov: Chorvátske jazerá Imotski sú jedinečné, no nepozná ich takmer nik

Modré jazero
2022-12-12 11:00:00

Keď sa hovorí o prírodných atrakciách v Chorvátsku, každý vám hneď odporučí Plitvice. Lenže v krajine nájdete aj iné rovnako zaujímavé miesta. Napríklad jazerá Imotski, ktoré sa nachádzajú v tesnej blízkosti Makarskej. Na ich návštevu si však musíte vybrať to správne ročné obdobie, pretože to ovplyvňuje hĺbku vody aj zážitok, ktorý z nich budete mať. viac »

Tak to tu ešte nebolo: V Taliansku si môžete prenajať celú dedinu. A nevyjde to draho!

Tak to tu ešte
2022-12-12 10:30:00

Mnohé talianske obce pomaly vymierajú a radnice sa pokúšajú o ich záchranu napríklad predajom domov za euro. V Petritoli na to idú úplne inak. Celú dedinu ponúkajú na krátkodobý prenájom! viac »

Cez deň šport, v noci žúr: Najlepší silvester pripravujú v týchto lyžiarskych strediskách

Tignes, Francúzsko
2022-12-12 09:45:00

Keby sme mali hlasovať o ideálnej predstave Silvestra, mnohí by zrejme volili chatu v zasneženej prírode a lyžovačku v nejakom dobrom zimnom centre. Aj tento rok ešte máte šancu splniť si svoj sen. V Európe si môžete vybrať z mnohých zaujímavých stredísk, kde si užijete novoročné oslavy vo veľkom štýle. viac »

Z Bratislavy, Košíc alebo Viedne: 8 tipov na silvestrovský výlet do európskych metropol

Z Bratislavy, Košíc alebo Viedne:
2022-12-06 12:01:00

Už máte silvestrovské a novoročné plány? Možno vám teraz pomôžeme s ich výberom. Pripravili sme pre vás zoznam miest, kam sa ľahko letecky dostanete z Bratislavy či Viedne. Užite si vítanie nového roka vo veľkomestách, ktoré majú pripravené bohaté programy a navyše ešte spoznáte nové zaujímavé kultúry. Nezabúdajte však na to, že by ste si mali vopred rezervovať voľné miesta v podnikoch, aby ste sa zabavili aj v teple a s dobrými službami. viac »

Amsterdam spúšťa revolučnú kampaň: Chce sa zbaviť nálepky najskazenejšieho mesta Európy: Koniec drog a sexu!

Amsterdam spúšťa revolučnú kampaň:
2022-12-06 11:00:00

Amsterdam spustí odstrašujúcu kampaň. Chce ňou bojovať proti turistom, ktorí do holandskej metropoly cestujú za alkoholom, drogami a sexom. viac »

Hitom Bavorska je Neuschwanstein: Na zoznam si však dopíšte aj tieto zážitky

Hitom Bavorska je Neuschwanstein:
2022-12-05 12:00:00

Zo všetkých nemeckých regiónov je Bavorsko situované najbližšie k našej krajine. I kvôli tomu je často prvou voľbou pre výlety do týchto končín. Nachádza sa tam jedna z najnavštevovanejších atrakcií v krajine, ale aj nádherné prírodné oblasti či zaujímavé dedinky, ktoré prinášajú tú pravú bavorskú kultúru, počnúc tradičnými krojmi až po famózne praclíky. viac »

FOTOREPORTÁŽ z adventného Dublinu: Festival Wonderlights je láskou na celý život

FOTOREPORTÁŽ z adventného Dublinu: Festival
2022-12-03 13:00:00

Dublin patrí k mestám, ktorým veľmi svedčí vianočná atmosféra. Preto sme sa i tento rok vybrali prejsť po známych miestach, ale aj zažiť niečo nové. Počas celého adventu oslavujú v írskej metropole Zimný festival s množstvom sprievodného programu. V rámci neho si užijete aj Wonderlights festival, ktorý už druhý rok našiel svoj domov v záhradách hradu v Malahide. viac »

V Rusku otvorili prvé LGBTIQ+ múzeum, dlho nevydrží

V Rusku otvorili prvé
2022-11-29 07:00:00

V Petrohrade otvorili vôbec prvé queer múzeum v Rusku. Pre zákon o úplnom zákaze propagovania "netradičných sexuálnych vzťahov", ktorý nedávno prijala Štátna duma, však bude múzeum fungovať len pár dní. Keď totiž zákon nadobudne účinnosť, bude existencia múzea protiprávna. viac »

Lagos – mesto, kde sa zrodil zvrátený trh s ľuďmi

Lagos – mesto, kde
2022-11-23 12:30:00

Lagos je síce najväčšie mesto Nigérie aj celej Afriky, rovnomenné sídlo však nájdete aj na juhu Portugalska v nádhernom regióne Algarve. Turisti tam cestujú kvôli nádherným plážam i pohoriam a často pritom ani netušia, akú desivú históriu ukrýva. viac »

Albertville - kedysi dejisko slávnej olympiády, dnes fantastická zimná destinácia

Albertville - kedysi dejisko
2022-11-19 00:00:00

Zimná olympiáda v Albertville 1992 patrila medzi tie najkrajšie, ktoré sa odohrali v Európe. Naši športovci vtedy ešte súťažili v jednom tíme s českými a odniesli si odtiaľ tri bronzové medaily. Medzi tých šťastných patrili krasokorčuliar Peter Barna, družstvo skokanov na lyžiach a na všeobecnú radosť našincov aj hokejový tím. Ako dnes vyzerajú športoviská i samotná olympijská dedinka? viac »

V Ravenne sa písali dejiny, dnes ukrýva neuveriteľné poklady ranokresťanského umenia

V Ravenne sa písali
2022-11-17 13:00:00

Neveľká Ravenna patrí k najväčším pokladom Talianska. V minulosti bola metropolou Západorímskej, Ostrogótskej i Byzantskej ríše a dnes v nej môžu turisti obdivovať až osem miest zapísaných na zozname UNESCO. Azda nikde inde na svete nenájdete také množstvo ranokresťanských pamiatok a vzácnych mozaík! viac »

Belémska veža: Spása pre námorníkov, strašiak pre väzňov

Belémska veža: Spása pre
2022-11-15 08:30:00

Dokázali to! Ich dlhá a strastiplná výprava je na konci. Akonáhle portugalskí námorníci zazrú v diaľke Belémsku vežu, spadne im kameň zo srdca. Až pri pohľade na dominantu lisabonského prístavu uveria, že ich utrpenie skončilo a v poriadku sa vracajú domov... viac »

Najväčšie poklady Turecka: Tieto pamiatky sú zapísané na zozname UNESCO

Najväčšie poklady Turecka: Tieto
2022-11-11 08:01:00

Dovolenku v Turecku si nemusíte plánovať len počas leta. V prímorských oblastiach vládne príjemné počasie počas celého roka. I keď sa nepôjdete kúpať, užijete si túto krajinu z úplne iného pohľadu. Naplánujte si cestu po ich pamiatkach alebo prírodných zaujímavostiach, ktoré sú zaradené na zozname UNESCO atrakcií. Dokopy ich je 19 a každá stojí za vašu návštevu. viac »

Na vlastnej koži: Hamburg vás prekvapí prepojením modernej časti a historického centra

Na vlastnej koži: Hamburg
2022-11-07 12:00:00

V Hamburgu nájdete jeden z najväčších európskych lodných prístavov. Od dávnej minulosti má preto významné postavenie, vďaka ktorému neustále napreduje. Aj dnes patrí k najpokrokovejším mestám v krajine, vďaka čomu vás milo prekvapí prepojením modernej časti a historického centra. viac »

Wales žiada fanúšikov Harryho Pottera, aby na Dobbyho hrobe nenechávali ponožky

Wales žiada fanúšikov Harryho
2022-11-07 08:00:00

Úrady vo Walese žiadajú fanúšikov čarodejníckeho učňa Harryho Pottera, aby prestali nechávať ponožky na pomyselnom hrobe škriatka Dobbyho, ktorý sa nachádza na pláži Freshwater West v grófstve Pembrokeshire na západe Walesu. Úrady sa odvolávajú na ohrozenie tamojšieho ekosystému. Ako informoval denník The Washington Post, pláž Freshwater West bola kulisou pre scénu zachytávajúcu vo filme Harry Potter a Dary smrti Dobbyho posledné chvíle. viac »


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa