DROMEDÁR

Filipínsky Tádž Mahal: K najkrajším stavbám súostrovia patrí pamiatka na zosnulú ženu

Filipínsky Tádž Mahal: K
2024-04-28 18:00:00

Láska hýbe svetom. Viedli sa kvôli nej vojny, inšpirovala obrovské množstvo umeleckých diel a svoju stopu zanechala aj na podobe miest či dedín. Najznámejším chrámom lásky je indický Tádž Mahal, unikátnu stavbu s nesmierne romantickým príbehom však nájdeme aj na Filipínach. viac »

OBRAZOM z Japonska: Lúky pokryli úžasné kvetinové koberce, toto je najkrajšia podoba jari

OBRAZOM z Japonska: Lúky
2024-04-28 12:00:00

Jar je pre mnohých absolútne najkrajším obdobím v roku. Keď sa príroda konečne zobudí zo zimného spánku, obdaruje svet tak farebnou a voňavou krásou, že sa jej nebudete vedieť nabažiť. Desaťtisíce ľudí láka v tomto období aj park Hitsujiyama v meste Chichibu. viac »

Pravda, alebo mýtus? Odborník sa pozrel na 8 obľúbených rád, ako ušetriť na letenke

Pravda, alebo mýtus? Odborník
2024-04-28 00:00:00

Fanúšikovia cestovania sa často stretávajú s rôznymi fámami o tom, ako kúpiť letenky za tú najvýhodnejšiu cenu. Mnohé z nich sú však len mýty, ktoré nemajú oporu v realite. Či sa algoritmy naozaj snažia oklamať kupujúceho a či sa oplatí použiť anonymný režim na nákup letov, na to sme sa opýtali sprostredkovateľa a predajcu cestovných leteniek Kiwi.com. viac »

V Bratislave sa bude konať Mirror Hospitality Expo: Predstaví najlepších barmanov aj výnimočné drinky

V Bratislave sa bude
2024-04-27 22:00:00

Mirror Hospitality Expo, popredná stredoeurópska barová show, sa od 7. do 8. mája 2024 po druhýkrát vracia do hotela Radisson Blu Carlton v srdci Bratislavy. Toto dvojdňové podujatie ponúka starostlivo vybranú kombináciu vzdelávacích workshopov vrátane seminárov, masterclasses, prehliadok lokálnych slovenských značiek a ochutnávok jedál a nápojov. viac »

Najväčšie cylindrické akvárium sveta sa pretrhlo, nahradí ho úžasná záhrada

Najväčšie cylindrické akvárium sveta
2024-04-27 12:00:00

Berlínsky hotel Radisson Blu, kde sa pred vyše rokom pretrhlo obrovské akvárium, buduje namiesto neho vertikálnu záhradu. TASR prevzala informácie z tlačovej agentúry DPA. viac »

Zabudnite na Makarsku: Slováci v Chorvátsku najviac milujú týchto 6 miest

Zabudnite na Makarsku: Slováci
2024-04-26 13:00:00

Chorvátsko má za sebou úspešný rok. Krajinu pri Jadranskom mori navštívilo minulý rok rekordných 519.300 Slovákov, k čomu prispel aj prechod na euro, vstup do schengenského priestoru či otvorenie Pelješackého mostu. Vyše polovica turistov zo Slovenska vyhľadáva ubytovanie v súkromí, štvrtina uprednostňuje hotely. Toto sú miesta, kde slovenčinu počuť najviac. viac »

V Čachticiach zrekonštruovali Draškovičov kaštieľ, bude slúžiť ako múzeum

V Čachticiach zrekonštruovali Draškovičov
2024-04-26 12:00:00

Draškovičov kaštieľ v Čachticiach prešiel rozsiahlou obnovou. Slúžiť bude nielen ako múzeum s viacerými novými expozíciami, ale i ako kultúrno-kreatívne centrum. Národnú kultúrnu pamiatku po rekonštrukcii slávnostne otvorili v pondelok, pre verejnosť ju sprístupnia od 1. mája. viac »

Indické močiare kedysi obýval gigantický had: Vážil asi tonu!

Indické močiare kedysi obýval
2024-04-26 12:00:00

Močiarmi v oblasti dnešnej Indie sa pred 47 miliónmi rokov ťažkopádne plazilo obrie monštrum. Dokladajú to skamenené stavce až 15 metrov dlhého hada, ktorý by svojou dĺžkou prekonal aj najznámejšieho pradávneho predátora Tyrannosaura rexa. Obrovský plaz pomenovaný Vasuki indicus pripomínal dnešné pytóny. A rovnako ako tieto dnešné hady nebol jedovatý, ale svoje obete dusil svojim mocným zovretím. viac »

Na Zamagurí obnovili Červený Kláštor, približuje aj Lietajúceho Cypriána

Na Zamagurí obnovili Červený
2024-04-26 11:00:00

Obnovu kartuziánskeho kláštora na Zamagurí ukončili, čoskoro ho sprístupnia verejnosti. Generálny riaditeľ Pamiatkového úradu (PÚ) SR Pavol Ižvolt vo štvrtok na tlačovej konferencii pri príležitosti ukončenia projektu uviedol, že rekonštrukcia časti komplexu v Červenom Kláštore prebiehala viac ako štyri roky. Návštevníci ho budú môcť prvýkrát vidieť v sobotu 27. apríla počas dňa otvorených dverí. viac »

Benátky začali vyberať poplatok za vstup: Domáci sa búria

Benátky začali vyberať poplatok
2024-04-26 00:00:00

Talianske Benátky včera ráno začali vyberať poplatok päť eur za vstup do mesta od návštevníkov, ktorí tu neprenocujú a strávia len pár hodín. Cieľom opatrenia, ktoré bude platiť len vo vybrané dni, je podľa radnice zmiernenie dopadov nadmerného turizmu. Časť obyvateľov mesta to však nepovažuje za vhodné riešenie a má za to, že predovšetkým treba zaručiť dostupné bývanie. Opatrenie počíta s množstvom výnimiek, a tak dnes poplatok musel uhradiť len asi každý deviaty návštevník. viac »


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa