Dovolenka pri mori

Tyrkysové more, jemný piesok a horúce slnko: Toto je 5 najkrajších pláží na Cypre

2024-05-20 00:00:00 |

Cyprus má vraj najkrajšie pláže v Európe. Kvôli tomu nepatrí dovolenka na tomto ostrove k najlacnejším, ale zato vám aj v kombinácii s tunajšími službami prinesie ten najlepší zážitok. Vyberať si na pobrežia svojho favorita nebude jednoduché, každý kút má svoje osobité čaro a prináša iné výhody.

Viac článkov

Chorvátsko na bicykli – praktické rady o trasách a vypožičaní bicykla

Bicykel pri mori
2015-06-30 07:00:00

Pokiaľ hľadáte možnosti aktívnej dovolenky, Chorvátsko je pre túto alternatívu ako stvorené. Napríklad ak ste fanúšikmi cyklistiky, kombinácia mora, dobrých cestných podmienok a nádhernej prírody bude pre vás tou ideálnou voľbou. Navyše v tejto krajine nájdete množstvo zaujímavých nápadov na rôzne trasy, ktorými môžete prejsť naprieč krajinou, ale aj navštíviť jednotlivé ostrovy. Stačí sa na ne odviezť trajektom a potom sa už len pustiť do dobrodružstva. viac »

Dovolenka na Malorke: Ako spoznať ostrov a kam zamieriť?

Torrent de Pareis, Malorka,
2015-06-28 07:00:00

Stále populárna hviezda Stredozemia, Malorka disponuje očarujúcimi plážami, odľahlými pohoriami a romantickými mestečkami ukrytými v kopcoch. Dobrodružné povahy by si to mali namieriť na západ, kde na nich čaká zafírové more a útesy. Veternejší sever vytvára skvelé podmienky pre windsurferov a taktiež je vhodný na turistiku v zálivoch plných píniových stromov. Preskúmajte opustené zátoky na východe, alebo si vychutnajte relax na bielych plážach na juhu ostrova. viac »

Keď Grécko, tak top pláž – naše odporúčanie!

Pláž Saliara - úlovok
2015-06-21 07:00:00

Ak ste sa rozhodli, že tohtoročnú letnú dovolenku s istotou strávite v krajine spod Olympu, no otáznik vám visí nad časťou, do ktorej sa vyberiete, možno vám pomôžeme s rozhodnutím. Ponúkame vám výber najkrajších pláží v Grécku, ktoré na popredné priečky posunuli turisti a cestovatelia z rôznych kútov sveta. viac »

Chorvátsko autom – všetky dôležité informácie, ktoré potrebujete vedieť

Chorvátsko
2015-06-14 07:00:00

Ešte predtým, než tento nápad ohundrete, skúste sa zamyslieť nad všetkými výhodami. Sami si zvolíte čas a trasu cesty. Pokojne sa môžete zastaviť tam, kde sa vám bude páčiť a sami si vyberiete aj vám cenovo výhodné ubytovanie. Keď bude auto plné, vyjde vás to lacnejšie ako cestovanie autobusom, kde sa musíte navyše vždy prispôsobiť šoférovi. No a pokiaľ máte ochotných priateľov, môžete sa pri volante vystriedať viacerí a nebude to tak náročné. Okrem toho sa potom môžete sami vybrať na výlety na také miesta, ktoré sa vám budú najviac páčiť. viac »

Kráľovská dovolenka na gréckom ostrove Korfu – Zažite to, čo cisárovná Sisi

Korfu, Grécko
2015-06-10 07:00:00

Pre väčšinu cestovateľov začína pobyt na gréckom ostrove Korfu na medzinárodnom letisku, ktoré má jednu z najkratších pristávacích dráh sveta (2 350 m). No to ani zďaleka nie je jediná zaujímavosť tohto ostrova, ktorý už v minulosti ospevovali mnohý spisovatelia a poeti, medzi inými aj Lawrence Durrel. Územie 65 km dlhé a 32 km široké je bohaté na prírodné krásy, kultúrne poklady a tradície. Okrem turisticky vyhľadávaných miest, skrýva ostrov nespočetné množstvo odľahlých zákutí. viac »

Sardínia – Raj v srdci Stredozemného mora objavíte bez problémov aj vy

Sardínia, Taliansko
2015-05-29 08:00:00

Taliansky ostrov Sardínia – raj v srdci Stredozemného mora vystihuje predovšetkým slnečné pobrežie, biele piesočné pláže, ale aj mýtické nuragy. Ak k tomu pridáme historický a kultúrny rozmer, dostaneme dokonalú symbiózu. viac »

Chorvátsko inak: 8 miest pre aktívnu dovolenku pri najkrajšom mori

Makarská riviéra, Chorvátsko
2015-05-24 07:00:00

Naši dovolenkári už istotne poznajú Chorvátsko z mnohých pohľadov. Ak sa tam chcete vybrať i tento rok, vyberte si cieľovú destináciu trošku iným spôsobom. Zamerajte sa na aktívne strávenie dovolenky a miesta, ktoré vám v tomto smere poskytnú najzaujímavejšie alternatívy na plánovanie voľného času. viac »

Taliansko a jeho ostrovná príchuť. Pricestujte priamo na Sardíniu a prežite dovolenku snov

Sardínia, Taliansko
2015-05-17 07:00:00

Nie vždy vám musia vyjsť plány na dovolenku podľa predstáv. Ak sa vám nezvýšilo v rozpočte toľko korún, skúste to vziať na seba a vytvoriť si výlet podľa svojich predstáv. Často takto ušetríte peniaze, ktoré môžete investovať do výletov v okolí. Jednou zo zaujímavých volieb môže byť Alghero. Nádherný kus Talianska, do ktorého sa dostanete pohodlne letecky aj z Bratislavy. Navyše nejde o klasické veľkomesto, tak sa nemusíte obávať, že by ste sa po ňom nemohli pokojne pohybovať aj sami. viac »

Slováci objavujú stále populárnejšiu Korziku, kde more a príroda pripomínajú tropický raj

Corte, Korzika
2015-05-16 07:00:00

Aj tento rok si my Slováci budeme môcť pohodlne obzrieť jeden z najkrajších ostrovov Európy. Na slnečnú Korziku opäť poletí priamy spoj z Bratislavy, vďaka ktorému sa dostaneme na ostrov pripomínajúci exotický Karibik. Asi aj preto je stále populárnejší a každým rokom sem chodí viac a viac turistov. Využili to aj CK, ktoré sem organizujú zaujímavé výlety. Objavte rodisko Napoleona Bonaparteho a na vlastnej koži zistite, aký je život na Korzike. viac »


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa