Ázia – exotická dovolenka

Kazachstan a jeho krásy: Príroda, tradície aj pokrok v dokonalej symbióze

Kazachstan a jeho krásy:
2019-08-10 00:00:00

Obyvatelia Kazachstanu sa rovnako ako Slováci museli najprv zbaviť nálepky postkomunistickej krajiny, aby sa mohli pohnúť ďalej. Po oddelení od Sovietskeho zväzu sa najväčší vnútrozemský štát na svete postavil na vlastné nohy a vybudoval si novú tvár, ktorá je tým pravým spojením medzi moderným svetom a úctou k tradíciám. viac »

Azerbajdžanské Baku: Paríž východu v tieni troch plameňov

Baku
2019-07-12 12:00:00

Len málo veľkomiest na svete je tak rozmanitých ako azerbajdžanská metropola. Mesto, kde sa spája západoeurópsky luxus, sovietsky socializmus a orientálna príchuť v jednom – také je jedine Baku. Predstavuje zmes kultúr, kombináciu minulosti a prítomnosti, koktejl prepychu a chudoby v jednom. To všetko turistom ponúka za veľmi dobré ceny. viac »

Pruhovaný svet: K najnavštevovanejším miestam Tokia patrí unikátna križovatka

Pruhovaný svet Tokia
2019-06-18 12:00:00

Tokio je mestom kontrastov, kde nájdete starobylé chrámy aj množstvo najmodernejších budov. Reprezentantom súčasnej podoby japonskej metropoly je predovšetkým štvrť Šibuja, komerčné a obchodné centrum. Na ploche 15 km2 tam žije vyše 220.000 ľudí, ktorí potrebujú množstvo prechodov cez cestu. A práve tie sa postupne stávajú nielen symbolom štvrte, ale celého mesta. viac »

Priláka ich svojou krásou a potom zabije: Na nádhernom thajskom ostrove umiera podozrivo veľa turistov

Na thajskom ostrove Koh
2019-06-17 00:00:00

Na prvý pohľad vyzerá Koh Tao podobne ako iné thajské ostrovy. Blankytné more, pieskové pláže, palmy, niekoľko rušných barov... Jednoducho raj na zemi. No zdanie na tomto mieste veľmi kruto klame. Od roku 2014 tu za záhadných okolností prišlo o život už 11 turistov a mnohí mu preto nepovedia inak ako Ostrov smrti. viac »

Mjanmarsko na vlastnej koži: Šťastie zažiť, kým neprídu davy turistov

Mjanmarsko
2019-06-11 00:00:01

Mjanmarsko (do roku 1989 Barma) bolo ešte donedávna relatívne uzavretou krajinou, izolovanou od zvyšku sveta. Kvôli momentálnej politickej situácii v krajine sa však pomaly otvára svetu a počet turistov, ktorí navštívia tento kút zeme, každým rokom stúpa. Nedávno sme sa k nim pridali aj my a ani na chvíľu toto rozhodnutie neľutovali. viac »

Petra, Mŕtve more aj Wadi Rum: Strávili sme 4 skvelé dni v Jordánsku

Jordánska Petra
2019-04-27 00:00:01

Beduínska noc na farebnej púšti, tisícky rokov staré skalné mesto, najslanšie a najnižšie položené jazero na svete, 197 slnečných dní do roka. Toto všetko a ešte omnoho viac sa spája s orientálnym Jordánskom. Ak túžite po nezabudnuteľnom dobrodružstve na Blízkom Východe, máme pre Vás pripravený itinerár, ktorý sme si vyskúšali na vlastnej koži. viac »

Hrad Himedži alias Pevnosť bielej volavky

Hrad Himedži alias Pevnosť
2019-04-18 12:00:00

Hrad Himedži (anglicky Himeji-jo) sa nachádza v rovnomennom japonskom meste v prefektúre Hjógo. Tento architektonický skvost patrí medzi najstaršie dochované stavby z obdobia stredoveku, konkrétne zo začiatku 17. storočia. viac »

Výnimočné skvosty prírody, perla s názvom Hanoj a skvelé jedlo: Vitajte vo Vietname

Titov Island, Halong Bay,
2019-04-14 00:00:00

Dovolenky v luxusných rezortoch cestovateľov časom omrzia. Ak chcete spoznať skutočný svet, musíte vidieť aj jeho chudobné časti, ktoré menší komfort kompenzujú autentickým spôsobom života. Stretnutia s domácimi obyvateľmi, krásna príroda a nekonečný turizmus vám dajú viac ako len vysedávanie na pláži s drinkom v ruke. A presne o tom je aj spoznávanie Vietnamu. viac »

Šanghaj – Perla Orientu plná nečakaných kontrastov

Šanghaj – Perla Orientu
2019-04-12 12:00:00

Najväčšie mesto Číny Šanghaj patrí k najrýchlejšie sa rozvíjajúcim oblastiam Ázie. Vďaka tomu sa stalo krajom plným kontrastov. Vedľa luxusných nových stavieb stoja staré zachovalé budovy, ktoré pripomínajú typickú architektúru tejto krajiny. Takéto spojenie nájdete všade, počnúc reštauráciami a obchodmi, až po zaujímavé pamiatky. Stačí zájsť pár metrov, aby ste sa ocitli v inom svete starej Číny a o pár krokov ďalej už zrazu budete späť v novom šate tejto zaujímavej krajiny. viac »

Ostrov romantiky Taiwan – ideálna destinácia pre zaľúbený pár

Ostrov romantiky Taiwan –
2019-04-06 23:00:01

Taiwan je plný romantických destinácií. Či už sú to nostalgické historické budovy, elegantné múzeá a trendy súčasná architektúra, alebo prekrásne horské scenérie a pláže. Určite na Taiwane nájdete niečo, čo v každom prebudí skrytého romantika. viac »


Utorok, 14. máj. 2024. Meniny má Bonifác.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa