Amerika – exotická dovolenka

Skalnaté hory, dychberúci prírodný unikát Kordiller

2024-03-15 15:30:00 |

Skalnaté hory na severoamerickom kontinente predstavujú pre svet dokonalý obraz nádhernej krajiny a silnej prírody - ikonický americký Západ. Oblasť známa ako Rocky Mountains, predstavuje pôsobivé horské pásmo, ktoré sa tiahne od severu Nového Mexika až po severozápadnú časť Kanady. Táto obrovská oblasť ponúka návštevníkom nespočetné prírodné zaujímavosti a divokú krásu, ktorá je domovom rôznorodej flóry a fauny. V rámci Skalnatých hôr sa nachádza hneď niekoľko národných parkov.

Viac článkov

Esencia Ameriky: Dallas je mestom kovbojov, farmárov a úspešných obchodníkov

Dallas, USA
2020-06-25 12:00:00

Mesto Dallas je súčasťou štátu Texas, ktorý sa preslávil vďaka bohatstvu z ropných vrtov. Tie sa podarilo objaviť náhodne na začiatku 20. storočia. No základy jeho najznámejšieho mesta pochádzajú už z roku 1841. V jeho okolí žili kedysi najmä kovboji a farmári, ktorí si zakladali na tradíciách, poctivosti a férových vzťahov. Tieto zásady sa potom presunuli aj do sféry obchodovania, ktoré tomuto mestu vládne dnes. viac »

To najlepšie z metropoly Kalifornie: TOP 10 atrakcií v Los Angeles

To najlepšie z metropoly
2020-06-20 12:00:00

Kalifornské „mesto anjelov“ patrí medzi kultové cestovateľské destinácie. Každý sa chce aspoň na chvíľku nadýchať tej pravej hollywoodskej atmosféry a vcítiť sa do kože veľkých hviezd. Hlavnú časť atrakcií preto tvoria rôzne filmové múzeá, ale v Los Angeles uvidíte aj množstvo iných zaujímavostí. viac »

To najlepšie z metropoly Spojených štátov amerických: TOP 10 atrakcií vo Washingtone

Washington
2020-06-03 12:00:00

Washington sa stal hlavným mestom Spojených štátov amerických na sklonku 18. storočia. Prezident George Washington vtedy rozhodol o vybudovaní nového centrálneho sídla vlády, ktorá tam posledné pracoviská presťahovala po dokončení všetkých prác v roku 1800. Dnes patrí k najdôležitejším mestám sveta a je zároveň obľúbenou turistickou destináciou. viac »

Yellowstonský národný park – dokonale nádherný kúsok našej planéty

Yellowstonský národný park
2020-02-23 00:00:00

Pri dovolenke v USA si väčšinou predstavujeme návštevu veľkomiest s historickými zaujímavosťami, luxusnými ulicami a kvalitnými múzeami. K tomu si radi pripojíme obrázky z pláží v Miami alebo Los Angeles, ale už menej si uvedomujeme, že v Amerike majú aj mnoho nádherných prírodných oblastí. Jednou z nich je najstarší národný park na svete Yellowstone, ktorý je plný nádherných miest. viac »

To najlepšie zo Skalnatých vrchov: 7 aktivít, ktoré treba vidieť a zažiť

To najlepšie zo Skalnatých
2019-12-22 00:00:01

Národný park Banff je najstarším a najobľúbenejším národným parkom v Kanade. Nachádza sa v provincii Alberta v kanadských Skalnatých vrchoch a každý rok priťahuje milióny návštevníkov vďaka svojej hornatej krajine, tyrkysovým jazerám, vodopádom, ľadovcom a divočine. viac »

To najlepšie z metropoly Kanady: TOP 10 atrakcií v Toronte

Toronto, Kanada
2019-12-16 12:00:00

Najväčšiemu mestu Kanady nechýba typická charizma veľkomiest, ktoré si musíte obľúbiť už po prvej návšteve. História Toronta je dokonalé skĺbená s modernou architektúrou a pestrými atrakciami, ktoré zaujmú každého cestovateľa. Môžete sa prejsť po rušných uliciach centra a už o chvíľu si pokojne posedíte v obklopení nádhernej prírody, ktorá vám dodá potrebný pokoj. Toronto je jednoducho mestom, ktoré by nemalo chýbať na vašom turistickom zozname, pretože vám veľmi rýchlo prirastie k srdcu. viac »

Chilkoot trail - dobrodružná túra v stopách hľadačov zlata

Chilkoot trail - zlatokopecký
2019-12-04 12:00:00

Americké národné parky ponúkajú milovníkom aktívnej dovolenky veľa možností – od nenáročných prechádzok až po niekoľkodňové túry. Chilikoot trail je menej známy zlatokopecký trek na pomedzí Yukonu a Aljašky. Hoci zlatá horúčka má svoj najväčší boom už dávno za sebou, na 53-kilometrovom Chilkoot traili je stále dosť rušno. Hoci sa na tento trek jazdí najmä v letných mesiacoch, stále sa jedná o náročný, potenciálne nebezpečný, až päťdňový pochod divočinou a prípravu naň by ste preto nemali podceniť. viac »

New York je pupkom sveta, toto je jeho TOP 10 atrakcií

New York skrýva mnohé
2019-10-13 00:00:00

New York založili v roku 1624. Patrí medzi najľudnatejšie mestá na svete a každoročne k domácim obyvateľom pribudnú ďalšie milióny turistov, ktorí chcú na vlastné oči vidieť lesk a slávu jeho hlavných atrakcií. Od moderných stavieb, cez historické dominanty, až po najväčšie múzeá a slávny mestský park vám počas vašej dovolenky ponúkne množstvo zaujímavých bodov vo vašom cestovateľskom pláne. viac »

Venezuela - nebo na zemi sužované peklom

Venezuela
2019-08-16 00:00:01

Aká je vaša ideálna dovolenka? Dávate prednosť krásnym plážam, teplému moru a chutným drinkom počas ničnerobenia? Alebo vás láka dobrodružstvo v džungli? Možno je turistika a objavovanie fascinujúcich výtvorov prírody to pravé orechové. Všetko toto nájdete v jednej krajine – vo Venezuele. Až na to, že momentálne je vycestovanie do tejto latinskoamerickej krajiny dobrodružstvom aj z iných dôvodov. viac »

Taxco: Sprievodca po najkrajšom meste Mexika

Taxco
2019-08-01 12:00:00

Taxco de Alarcón, všeobecne známe len ako Taxco (číta sa Tasko), je menšie očarujúce mestečko so zaujímavou históriou. Mesto nájdete v mexickom štáte Guerrero, zhruba 200 kilometrov juhovýchodne od hlavného mesta Ciudad de México. Mexické mestečko ležiace približne 1800 metrov nad morom sa rozprestiera medzi dvoma kopcami a rozrastá sa do diaľky, takže z výšky vyzerá ako veľké mravenisko. Taxco je domovom pre viac než 75 000 ľudí, podľa miestnych obyvateľov ich tu žije viac než 100 000 a sú prevažne katolíckeho vyznania. viac »


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa