POZOR Colníci štrajkujú

2008-01-29 09:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Ministerstvo zahraničných vecí SR informuje všetkých slovenských medzinárodných nákladných prepravcov, ktorí prepravujú tovar do Ruskej federácie, Bieloruska a na Ukrajinu, že do odvolania bude pokračovať tzv. „taliansky" štrajk zamestnancov colných správ na hraničných prechodoch poľsko-ukrajinských, poľsko-bieloruských a hraničných prechodoch spájajúcich Poľsko (EÚ) s Kaliningradskou oblasťou.



Predpokladá sa tiež spomalenie colného odbavovania tovaru v poľských námorných prístavoch (Gdyňa, Ustka, Štetín). Na protest by mali ľvodiči kamiónov blokovať od pondelka 12.00 hod. príjazdové cesty do hlavného mesta Varšavy. MZV SR informuje slovenských prepravcov, že minimálna čakacia lehota na poľsko-ukrajinských hraničných prechodoch v Korczowej, Dorohujsku, Medyce a Koroszczynie sa stále predlžuje.

Na uvedených hraničných prechodoch treba rátať so 120 hodinovou čakacou lehotou na preclenie nákladu. Na poľsko-bieloruskom hraničnom prechode Kukuryki-Kozlowicze je čakacia lehota na preclenie nákladu cca od 72 do 120 hodín. Podľa neoficiálnych správ sa nedá predpokladať, že situácia sa v najbližších dňoch zlepší. MZV SR odporúča slovenským nákladným autodopravcom použiť alternatívne spôsoby vjazdu do Bieloruska, Ruskej federácie a na Ukrajinu.

MZV SR odporúča dopravným firmám a vodičom čakajúcim na zmienených hraničných prechodoch, aby v prípade potreby kontaktovali Zastupiteľský úrad Slovenskej republiky vo Varšave na nasledujúcich telefónnych číslach: v pracovnej dobe 00 48 22 52 58 110 a mimo pracovnej doby na mobilnom telefónnom čísle diplomatickej služby 00 48 604 533 944.

 
Zdroj/autor: mzv,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)

Súvisiace články



Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa