Nový informačný systém cestovného ruchu

2007-05-03 13:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) dnes oficiálne spúšťa prevádzku nového Národného jednotného informačného systému cestovného ruchu SR.



"Slovakia.travel je oficiálny centrálny propagačno-informačný systém cestovného ruchu Slovenska na internete, ktorý má SR propagovať ako destináciu cestovného ruchu," uviedla generálna riaditeľka SACR Zuzana Rekenová. Ako dodala, "v našej krajine doteraz absentoval takýto systém, ktorý by mohol poskytovať komplexné, rýchle a vyčerpávajúce informácie o atrakciách cestovného ruchu".

Nová www stránka bude na začiatku činnosti dostupná v 3 jazykových verziách - slovenskej, anglickej a nemeckej. Podľa SACR možno ešte do konca tohto roka očakávať spustenie poľskej a maďarskej verzie. Portál je určený pre širokú domácu a zahraničnú verejnosť (potenciálnych návštevníkov) a tiež pre odbornú verejnosť pôsobiacu v oblasti cestovného ruchu.

Slovakia.travel umožňuje prepojenie textových informácií s interaktívnymi mapami, plánovanie cesty po Slovensku, mapy všetkých miest v SR a turistické mapy či fulltextové vyhľadávanie na stránke. Realizácia projektu Slovakia.travel, ktorý stál takmer 42 miliónov Sk, sa začala v roku 2004. Peniaze naň v absolútnej väčšine poskytla Európska únia (EÚ) prostredníctvom svojich fondov. Jeho ročná prevádzka by mala podľa SACR stáť približne 10 miliónov Sk.


Zdroj/autor: tasr, sacr, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 16. máj. 2024. Meniny má Svetozár.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa