Letuška priznáva: Títo pasažieri sú na palube najhoršou nočnou morou

2024-03-04 12:00:00 |   |    | 

Letuška Natalie Magee pôsobí v aerolinkách už osemnásť rokov a za tú dobu stretla tisíce pasažierov. Väčšina z nich bola príjemných, niektorí ľudia sa ale podľa nej nevedia na palube správať slušne. V sérii virálnych klipov na TikToku predstavila tých, ktorí sú doslova nočnou morou.



 

Egoisti

Natalie predovšetkým upozorňuje, že netreba myslieť len na svoje pohodlie, ale treba brať ohľad aj na ostatných. Napríklad používať počas letu slúchadlá, aby ste svojou hudbou či filmami nerušili okolie, alebo si počas nastupovania a vystupovania zložiť batoh z chrbta, aby ste ním neudierali do iných. Medzi strašiakov letuška pridáva aj tých, ktorí sa pokúšajú fajčiť alebo prepašovať na palubu vlastný alkohol, prípadne majú na pohárik tak veľkú chuť, že hneď po odlete stláčajú tlačidlo na privolanie palubného personálu. „Tiež ma rozčuľuje, keď ľudia telefonujú aj po tom, ako zavrieme hlavné dvere kabíny, a nevypnú si telefón ani neprestanú konverzovať ani po opakovanej výzve.

 

Rodičia nevychovaných detí

V jednom klipe sa Natalie zamýšľa, prečo ešte neexistujú lety bez detí, že by na nich vraj veľmi rada pracovala. „Milujem deti, sama mám vlastné, ale niekedy je to nočná mora,“ hovorí s tým, že rodičia malých detí si z paluby často robia detské ihrisko a prekážkovú dráhu. S tými menšími si v uličke rozložia hračky, takže má potom palubný personál, ale aj ostatní pasažieri problém prechádzať, väčších zas nechávajú behať po palube a niekedy im na skrátenie času dávajú samolepky, ktoré treba potom prácne strhávať. „No a keď nechajú špinavú plienku vo vrecku sedadla, som naozaj zhrozená.

 

Humusáci

Natalie ale priznáva, že poriadne nechutné bývajú aj záchody lietadiel, lebo mnoho pasažierov močí mimo misu. Letušky pritom podľa nej špinavú podlahu nečistia, lebo to má na starosti personál na letisku. V súvislosti s toaletami ale upozorňuje aj na iné nepríjemnosti, napríklad keď si niektorí ľudia nezatvárajú dvere „alebo keď počujete spláchnutie, ale nie vodu v umývadle, takže viete, že si neumyli ruky“. Nechutné je podľa Natalie je aj to, keď si pasažieri počas letu strihajú nechty na nohách, keď hádžu odpadky na zem a keď nechávajú na sedadlách vrecká so zvratkami.

Napriek všetkému ale zdôrazňuje, že svoju prácu miluje – len si jednoducho želá, aby niektorí ľudia prejavovali trochu viac rešpektu k personálu lietadla aj k ostatným cestujúcim. „Boli by sme šťastní, keby sa ľudia k tomuto priestoru správali ako k svojmu domovu, udržiavali čistotu a prejavovali rešpekt. Trochu láskavosti ešte nikomu neublížilo,“ uzatvára sympatická letuška.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa