FOTOREPORTÁŽ: Pakistan je tajným únikom pre dobrodruhov

2024-02-01 08:00:00 |   |    | 

Keď sa povie Pakistan, veľa z nás si hneď predstaví tie najhoršie scenáre, ktoré by návštevníka čakali. No nie každý vie, že Pakistan bol v sedemdesiatych rokoch turistickým ohniskom a v krajine sú aj miesta, do ktorých dobrodruhovia naďalej cestujú.



 

Prečo? Odpoveď je jednoduchá. Pakistan ponúka epické scenérie, aké nenájdete nikde inde na svete.

Krátkou prechádzkou sa ocitnete uprostred pohľadnice, alebo si z hotela môžete vychutnať rannú kávu s výhľadom na okolité sedemtisícovky, čo je neuveriteľné.

Taktiež netreba zabudnúť na vynikajúcu kuchyňu a veľmi pohostinných ľudí, ktorí sú za stretnutie s turistom vďační.

 

Údolie Hunza

Väčšina prírodných pokladov sa ukrýva v severnej časti krajiny. Údolie Hunza je odľahlá destinácia v obklopení pohoria Karakoram.

Jednou z najznámejších aktivít je výstup k pevnosti Baltit, ktorej história siaha až do 8. storočia, no môžete sa tiež loďkou previezť po jazere Attabad, ktoré vzniklo v roku 2010 zosuvom pôdy.

Mnoho turistov však do údolia mieri najmä kvôli dokonalým výhľadom na sedemtisícovky, ktoré si môžu vychutnať priamo z hotela.

 

Dedina Passu

Malebná dedinka Passu, v ktorej by ste márne hľadali viac ako len desiatku domov, je pokojným miestom, kde sa ponoríte do pohľadnice. Váš pohľad pohltia Passu Cones – majestátne štíty, ktoré v kombinácii s čírou riekou vytvárajú dramatickú atmosféru.

Dobrodruhom srdce podskočí pri prekračovaní rieky po visutom moste, ktorý slúži miestnym, aby sa dostali na svoje polia, no turistom poriadne prevetrá adrenalín.

Keď stojíte v strede mosta na tenkej doske a vychutnávate si 360-stupňový výhľad do okolia, nechápete, ako príroda mohla vytvoriť takúto nádheru.

 

Lúky víl

Len si predstavte, že po dvoch hodinách adrenalínovej jazdy na terénnom aute ponad kilometrové útesy dorazíte do malebnej dedinky. Odtiaľ vás čaká ešte 3-hodinová túra na lúku, ktorá je objímaná jedným z najkrajších hornatých pásiem na našej planéte.

Práve z tohto miesta môžete pozorovať deviatu najvyššiu horu na svete – Nanga Parbat, ktorá meria 8126 metrov. Vďaka pokojnej atmosfére a pohostinnosti lokálnych niektorí toto miesto nazývajú aj „nebom na zemi“, kde človek zabudne na všetky problémy.

Do Pakistanu si prineste dobrodružné nasadenie a otvorenú myseľ, aby ste boli pripravení nájsť svoju vlastnú cestu po zabudnutých chodníkoch. Budete mať príležitosť spojiť sa s prírodou tak, ako nikde inde na svete.

 

Autor: © Zoznam / Lenka & David Haring

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa