Letná dovolenka first minute: Inšpirujte sa pri výbere tipmi od odborníkov

2024-02-05 00:00:00 |   |    | 

Last Minute zájazdy nie sú v posledných rokoch tak výhodné, ako tomu bolo v minulosti. Hľadať skvelú ponuku je ako nájsť ihlu v kope sena a aj preto sa čoraz viac dovolenkárov snaží vybrať z first momentov, kedy je ešte k dispozícii mnoho hotelov a destinácií. Ak patríte k tým nerozhodným, inšpirujte sa tipmi od skúsených odborníkov, ktorí vám odhalia najväčšie trendy pre túto sezónu.



 

Milos, Grécko

Grécko je vždy letnou dovolenkovou istotou. Otázne je len to, ktorý z ostrovov sa aktuálne dostane do popredia. Ak sa chcete vyhnúť tradičným turistickým destináciám ako Korfu, Kréta či Santorini, vyberte sa tentoraz na Milos, ktorý podľa domácich prináša to najlepšie zo všetkých obľúbených ostrovov. Má jedinečné pláže, ktoré majú kvôli sopečným kameňom odtiene červenej, ružovej a oranžovej a ich piesok miestami vyzerá ako maliarska paleta. Dokopy sa ich tu nachádza až 70 a mnohé z nich sú voľne prístupné a opustené, takže si na nich užijete aj trochu súkromia. Pokiaľ si chcete vychutnať výhľad na túto krásu, vyberte sa na túru na kopec pri hlavnom meste ostrova s názvom Plaka. Z histórie vás istotne zaujme Benátsky hrad, kresťanské katakomby a domy s tradičnou architektúrou.

 

Portugalsko s jeho ostrovmi

Medzi dovolenkovú ponuku sa opäť dostane Portugalsko, ktoré turistov vždy milo prekvapí svojou rozmanitosťou. Navyše má výborné prepojenie dopravou, takže aj keď budete pri mori v oblasti Algarve, môžete sa vybrať na denné výlety do Porta či iných známych miest. Menšie rezorty nájdete po celom pobreží. To západné má vynikajúce podmienky pre surferov, juh je zas skôr typicky letnou destináciou, kde sa môžete tešiť na krásne útesy popri pobreží, pútavú históriu a nádhernú prírodu. U aktívnych dovolenkárov sa tento rok prihlásia o slovo Azory, kde môžete dokonale skĺbiť relax na pláži s výletmi do divokej prírody, no o a zabudnúť nemožno ani na večne rozkvitnutú Madeiru, ktorá sa stáva stále prístupnejšou pre širšie spektrum dovolenkárov.

 

Čierna Hora

Malé, ale milé – to je hlavné heslo Čiernej Hory, z ktorej sa stáva nenápadný konkurent Chorvátska. Pochopiteľne i kvôli svojej rozlohe nikdy nedokáže poskytnúť možnosti na letnú dovolenku pre tak veľké množstvo turistov, no ak si chcete vychutnať pokojnejšie oblasti, ktoré sú navyše prepojené so zaujímavými možnosťami na výlety, bude to pre vás výborná voľba. Táto alternatíva poteší i rodiny s deťmi a nájdete tam najmä menšie rezorty s komornejšou atmosférou. Hlavným tromfom jev šak úžasná príroda okolo pobrežia a taktiež výhodné ceny. Do Čiernej Hory postupne pribúdajú letecké linky z rôznych miest Európy, čo im zvyšuje návštevnosť, pre Slovákov je to však aj jedna z alternatív, kam sa dá zájsť na dovolenku autom.

 

Albánsko

Nepozerajte sa na túto destináciu s predsudkami, Albánsko sa snaží prilákať nových turistov už niekoľko sezón. Teraz k tomu pridáva aj fakt, že sa postupne otvárajú stále nové rezorty s oveľa vyšším štandardom. Mali by ste teda využiť možnosť, kým ešte majú lacnejšie ceny ako v iných európskych destináciách. Pokiaľ milujete počas dovolenkovania lepšie spoznávať jednotlivé krajiny, Albánsko vám k tomu prináša skvelé možnosti. Jeho pútavé historické pamiatky sú skvelou pozvánkou na to, aby ste sa tentoraz vybrali relaxovať do tejto krajiny.

 

Bora Bora

Čo sa týka exotiky, tam sa trendy neustále striedajú. Vďaka tomu sa niektoré bývalé hity opäť vracajú na výslnie. Tak tomu je aj v prípade ostrova Bora Bora, ktorý opäť priláka množstvo turistov. Jeho veľkou výhodou je dobre rozbehnutý turizmus. Hotely využili malú pauzu v popularite a medzičasom ich renovovali. Nájdete tam viacero rezortov, ktoré majú malé chatky alebo bungalovy priamo na pláži a milo vás prekvapí aj pohostinnosť tunajších obyvateľov a kvalita služieb. Z voľnočasových aktivít hrá prím surfovanie, plávanie, šnorchlovanie, člnkovanie popri pobreží a aj výlety do exotickej prírody tropických pralesov.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa