Zimné športy sa môžu výrazne predražiť: 5 rád, ako sa poistiť na lyžovačku

2024-02-01 16:00:00 |   |    | 

Lyžovanie je krásny, ale aj nebezpečný šport. Prípadný úraz či kolízia môžu spôsobiť nemalé škody nielen na zdraví, ale výrazne ich môže pocítiť aj peňaženka lyžiara. Aby následky takýchto udalostí boli čo najmenšie, máme pre vás niekoľko základných rád Jaroslava Krajňáka, riaditeľa pre neživotné poistenie FinGO.sk.



 

1. Pri lyžovačke v zahraničí sa v žiadnom prípade nespoliehajte iba na Európsky preukaz zdravotného poistenia. Ten vás oprávňuje iba na zdravotnú starostlivosť vo verejných zdravotníckych zariadeniach a v rozsahu štandardnom pre danú krajinu. Vždy majte uzatvorené cestovné poistenie s dostatočným poistným krytím.

2. V rámci základného balíka poistenia máte kryté iba rekreačné zimné športy ako je lyžovanie, snowboardovanie či bežkovanie. Ale pozor, ak máte radi skialpovanie, freestyle či jazdu na snežnom skútri, musíte si pripoistiť rizikové športy. Pri zimnej turistike si pripoistite aj horskú službu, a to aj na Slovensku.

3. Nezabudnite, že prípadná zrážka s iným lyžiarom na svahu vás môže vyjsť poriadne draho. Majte preto vždy dojednanú aj zodpovednosť za škodu. Pri lyžovačke na Slovensku vám zodpovednosť môže kryť poisťovňa v rámci vášho poistenia nehnuteľnosti a domácnosti.

4. Alkohol si doprajte vždy až po lyžovačke. V prípade úrazu či škody spôsobenej pod vplyvom alkoholu vám poisťovňa môže krátiť poistné plnenie alebo vám poistné plnenie nevyplatí vôbec. Poisťovňa vám nepomôže ani vtedy, ak lyžujete mimo vyznačených trás alebo sa venujete extrémnym športom, ktoré má vo výlukách.

5. Ak cestujete do zahraničia alebo na hory viackrát za rok, uzatvorte si celoročné cestovné poistenie. Je omnoho výhodnejšie ako krátkodobé cestovné poistenie. Navyše, vo väčšine poisťovní obsahuje poistenie do hôr ako bonus.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: TS

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa