Cestovateľské zaujímavosti

Španielske múzeum vystaví obraz, ktorého autorom sa ukázal byť Caravaggio

2024-05-11 07:00:00 |

Madridské múzeum Prado oznámilo, že vystaví obraz, ktorého autorstvo odborná expertíza pripísala talianskemu majstrovi Caravaggiovi. Informovala o tom agentúra Reuters.

Viac článkov

Skutoční Flinstonovci: Portugalskí manželia si postavili najčudnejší dom na svete

Skutoční Flinstonovci: Portugalskí manželia
2023-01-11 12:00:00

Na severe Portugalska stojí stavba, ktorá láka množstvo turistov. Majitelia si ju totiž vybudovali priamo medzi obrovskými balvanmi, takže pripomína príbytok slávnych Flinstonovcov. zrejme aj preto sa jej hovorí „najčudnejší dom na svete“. viac »

Kolosálny podvod na turistov: Známe atrakcie lákajú príbehmi, ktoré sa nikdy nestali

Kolosálny podvod na turistov:
2023-01-10 12:01:00

Viaceré svetoznáme atrakcie vďačia za svoju popularitu nielen originálnej architektúre, ale aj významnej historickej udalosti či zaujímavému príbehu. Niektoré sa pritom ani nezakladajú na pravde a sú len výplodom čejsi fantázie, alebo rovno šikovným marketingovým ťahom. Otvorene to však neprizná takmer nikto – príjmy z turizmu sú obrovské a ich strata by bolela. Týchto päť príbehov však neberte príliš vážne. viac »

Navštívili sme nemocnicu na africkom Zanzibare: Naši pacienti môžu ticho závidieť!

Nemocnica North Valley Hospital
2023-01-02 11:00:00

Africký ostrov Zanzibar patrí vďaka svojej príjemnej klíme, rajským plážam a milým obyvateľom k najatraktívnejším destináciám sveta. Pre Slovákov je až do konca apríla dostupný priamymi letmi z Bratislavy a Košíc, niektorí turisti však majú obavy z jeho návštevy kvôli úrovni zdravotnej starostlivosti. My sme sa presvedčili, že sú absolútne neopodstatnené. Tunajšia nemocnica je lepšia než väčšina našich! viac »

Exkluzívne VIDEO: Ohňostroj v emiráte Ras Al Khaimah prekonal dva Guinessove rekordy!

Exkluzívne VIDEO: Ohňostroj v
2023-01-01 17:00:00

Ras Al Khaimah, SAE - Emirát Ras Al Khaimah, ktorý už je držiteľom niekoľkých svetových rekordov za svoje preslávené ohňostroje, privítal rok 2023 fascinujúcou pyro-muzikálnou šou, ktorá prekonala dva tituly GUINNESS WORLD RECORDS™. viac »

Kamenné dvojčatá trápia vedcov aj turistov: Ako vznikli pagody na vrchole strmých skál?

Kamenné dvojčatá trápia vedcov
2022-12-12 12:30:00

Na svete je množstvo stavieb, ktorých vznik nie je napriek najmodernejším technológiám vedecky úplne objasnený. K tým najznámejším patrí Stonehenge či pyramídy v Gíze, svoj tajomný monument však má aj Čína. viac »


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa