Cestovanie po Európe

Najlepšie skryté poklady Európy: Známa stránka pozýva aj do slovenskej dediny!

Najlepšie skryté poklady Európy:
2024-04-15 09:30:00

European Best Destinations je známa stránka venovaná cestovaniu a kultúre v Európe. Turistom, ale aj profesionálom v oblasti cestovného ruchu pravidelne predstavuje to najlepšie zo starého kontinentu a do veľkej miery ovplyvňuje, kam sa najbližšie vyberú. Do svojho výberu top skrytých pokladov zaradila aj slovenskú dedinku. viac »

Les nesmrteľných príbehov: Panenské bučiny v Rumunsku zachraňujú životy

Bukovina
2024-04-11 12:00:00

Príbeh Lesa nesmrteľných príbehov začal len nedávno, v roku 2019. Ten rok po boji s rakovinou zomrela Elena-Mirela Cojocaruová, milovaná žena starostu rumunskej dediny Nucšoara. Jej manžela, Iona Cojocarua, čoskoro začalo trápiť srdce; lekár mu v rámci liečby odporučil prechádzky v prírode, najmenej 6000 krokov denne, píše denník The New York Times. viac »

Jedno z najkrajších mestečiek sveta je v Nemecku, pozná ho pritom len málokto

Jedno z najkrajších mestečiek
2024-04-09 12:00:00

Ak milujete staré historické mestečká, Bamberg v nádhernom regióne Frankónie bude vašim ďalším favoritom. Okrem vlastnej krásy ponúka aj niekoľko možností na ďalšie zaujímavé výlety, napríklad do neďalekého Norimbergu. Vďaka nemu je tiež ľahko dostupný, keď sa tam pohodlne dostanete vlakom z Viedne. viac »

Je čas plánovať letnú dovolenku: Toto sú najkrajšie pláže v Grécku

Je čas plánovať letnú
2024-04-08 00:00:00

Chystáte sa aj tento rok do Grécka? Čo tak vynechať tradičné ostrovy a zvoliť si cieľovú destináciu podľa najkrajších pláží? V tejto krajine je ich skutočne neúrekom, preto si môžete vyberať to, čo bude presne zodpovedať vašim kritériám. viac »

V Taliansku otvorili najvyšší visutý most pre peších v Európe, chodci musia byť istení!

V Taliansku otvorili najvyšší
2024-04-04 17:00:00

V talianskom regióne Umbria pred Veľkou nocou otvorili najvyšší visutý most pre peších v Európe, ktorý vedie 175 metrov nad najhlbším miestom údolia. TASR informuje podľa webov CNN a Corriere della Sera. viac »

Najlepšie pivné destinácie Európy: V kvalite nedominujeme, cenou sme v TOP 10

Najlepšie pivné destinácie Európy:
2024-04-02 15:00:00

Pivo sa v Európe teší obrovskej popularite a jeho milovníci si pohár oroseného neodpustia ani počas cestovania. Niet azda krajiny, ktorá by neponúkala vlastnú verziu tohto nápoja a typickú atmosféru podnikov, kde si ho možno vychutnať. Tieto sa u pivárov tešia najväčšej popularite. viac »

Sixtínska kaplnka východného bloku: Kostoly na severe Rumunska ohurujú svojou farebnosťou

Sixtínska kaplnka východného bloku:
2024-03-31 00:00:00

Moldavskému kniežaťu Štefanovi III. tečie do topánok. V sústavných vojnách s Turkami ťahá za kratší koniec. Keď už nevie, kadiaľ kam, vydáva sa za pustovníkom Danielom so žiadosťou o radu. „Za každé víťazstvo postavím kostol,“ sľubuje potom po návšteve svätého muža. viac »

Závan exotiky na starom kontinente: Púšte nájdete aj v Európe, jedna zdobí susednú krajinu

Závan exotiky na starom
2024-03-25 00:00:00

Na púšte sme zvyknutí najmä v afrických krajinách. Preto je pre mnohých prekvapením, že zopár ich nájdete aj v Európe. Vyzerajú tu síce trochu inak, ale z oficiálneho hľadiska spĺňajú parametre na to, aby mohli používať toto označenie. Kde ich môžete navštíviť? viac »

Taliansky výlet za bublinkami: Conegliano dalo svetu lahodné prosecco

Taliansky výlet za bublinkami:
2024-03-22 12:00:00

Benátsko ponúka množstvo možností na výlety, preto by bolo škodou zostať len v jeho slávnej metropole. Naplánujte si aj návštevu okolitých zaujímavostí, napríklad mesta Conegliano, ktoré má ešte typickejšiu taliansku atmosféru. Historické budovy, romantické staré uličky a skvelé jedlo sú tou najlepšou pozvánkou. viac »

Matematický most: Zaobišla sa jeho výstavba bez skrutiek?

Matematický most: Zaobišla sa
2024-03-19 12:00:00

Postavil ho Isaac Newton a jeho konštrukciu navrhol v duchu svojich gravitačných zákonov tak dômyselne, že na spoje jednotlivých prvkov neboli potrebné vôbec žiadne skrutky a klince. Keď ho potom študenti zo zvedavosti rozobrali, už ho nedokázali dať znova dohromady v pôvodnom stave. To je jedna z mnohých povestí, ktoré sa viažu k tzv. Matematickému mostu v anglickom Cambridgi. viac »

Skalné obydlia na nemecký spôsob: V Langensteine žili ľudia ešte v 20. storočí

Skalné obydlia na nemecký
2024-03-18 12:00:00

Na svete nájdete viacero miest, kde domáci z rôznych dôvodov bývali v jaskyniach či skalách. V Nemecku sa vďaka takýmto obydliam na turistickú mapu zapísala obec Langensteine. Zamestnanci neďalekej ovčej farmy vybudovali v skalách dvanásť takýchto jaskýň, v ktorých žili so svojimi rodinami v rokoch 1858 až 1910. viac »

Päť najkrajších hradov vo Walese: Tu zaplesá srdce každého milovníka dejín

Päť najkrajších hradov vo
2024-03-10 00:00:00

Spoznávať krajiny cez ich dejiny je snom mnohých cestovateľov. Preto sa neuspokoja iba s prechádzkami v prírode alebo užívaním si mora. Túžia vidieť historické budovy, ktoré im pri troche fantázie najlepšie ukážu, ako sa vyvíjali príbehy v jednotlivých končinách sveta. Najväčšej popularite sa prirodzene tešia hrady. Niekoľko nádherných nájdete aj vo Walese. viac »

Rondu pokladajú za najkrajšie španielske mestečko: Jedna pamiatka nemá vo svete páru

Rondu pokladajú za najkrajšie
2024-03-05 00:00:00

Na tento pohľad nikdy nezabudnete. Mesto Ronda je postavené na veľkom brale a dominuje mu vysoký most, známy mnohým cestovateľom. Nájdete ho na viacerých propagačných materiáloch o Španielsku a niet sa čomu čudovať. Osobná návšteva vám to iba potvrdí. viac »

Švajčiarska dedinka bez ciest: Wengen ročne na túto kuriozitu zláka tisíce turistov

Švajčiarska dedinka bez ciest:
2024-02-28 10:00:00

Krásnych horských dediniek je neúrekom, predsa sa však niektorým darí lákať viac turistov než iným. Jednou z nich je aj Wengen vo Švajčiarsku, ktorý je paradoxne vyhľadávaný preto, že nie je dobre dostupný. viac »

Polárna žiara, vzácny kostol aj jaskynné kúpele: Nórsky Harstad prekvapí rozmanitosťou

Polárna žiara, vzácny kostol
2024-02-24 00:00:00

Sever Nórska je nádherný najmä vďaka jeho úžasnej prírode. Keď však objavíte čaro mestečka Harstad a jeho okolia, budete chcieť do týchto studených končín Škandinávie prísť práve kvôli nemu. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa