Rakúsko

Mickey Mouse a Káčer Donald: Viedenská galéria vzdáva hold pop-artovej ikone Lichtensteinovi

2024-03-31 14:00:00 |

Svetoznáme umelecké múzeum Albertina vo Viedni prichádza s novou výstavou oslavujúcou 100. výročie narodenia ikony pop-artu Roya Lichtensteina. Až do 14. júla tam môžete vidieť viac ako 90 obrazov, sôch a grafík, ktoré sú poistené na závratných 200 miliónov eur. Lichtensteinove diela sú "veľmi populárne, rozšírené, ale nie vždy pochopené," ako pri otvorení výstavy povedal generálny riaditeľ Albertiny Klaus Albrecht Schröder. Teraz máte šancu to zmeniť.

Viac článkov

Pre milovníkov vína a histórie - cyklistická trasa regiónu Weinviertel

Pre milovníkov vína a
2019-06-07 12:00:00

Cyklistická trasa regiónu Weinviertel vás prevedie najväčšou vinárskou oblasťou Rakúska. Tentoraz nechajte deti doma a vychutnajte si romantické vinohrady s manželom či čaro lokálnych vinárničiek s kamarátkou na trase, kde dostáva slovo pôžitok ten pravý význam. viac »

Fantázia kúsok od hraníc: Na zámku Schloss Hof dokončili rekonštrukciu barokovej záhrady

Schloss Hof
2019-05-25 00:00:01

Rakúsky zámok Schloss Hof má úžasnú novinku. Po 15 rokoch detailnej rekonštrukcie podľa historického vzoru je baroková záhrada dokončená. Návštevníci tak majú možnosť obdivovať jedinečný pôvab všetkých záhradných terás. viac »

Café Central vo Viedni: Skvost medzi kaviarňami hostil Lenina, Stalina aj Hitlera

Café Central vo Viedni
2019-05-09 00:00:00

U našich susedov môžeme navštíviť jeden skvost medzi kaviarňami. Viedenská Café Central sa môže pochváliť bohatou históriou. Obľubovali ju najmä silní muži, ktorí tam chodievali oddychovať medzi rokovaniami a hľadať nové inšpirácie. Medzi najznámejších hostí patrili napríklad Lenin, Freud alebo Hitler. viac »

V prihraničnom rakúskom NP možno v hniezdach vidieť liahnutie bocianov a kaviek

Bocian
2019-05-02 16:00:00

V informačnom centre prihraničného rakúskeho Národného parku (NP) Dunajské luhy (Nationalpark Donau–Auen) v obci Orth an der Donau možno v týchto dňoch nonstop sledovať liahnutie bocianov a kaviek. Umožňujú to kamery vo veži zámku, ktoré smerujú do bocianieho hniezda na vrchole a dvoch vikierových okien, kde sa tentoraz usadili kavky. viac »

Rakúsky Linec – mesto, ktoré žije zmenou

Linec
2019-04-29 12:00:00

Linec sa od iných miest líši najmä svojím nezameniteľným charakterom a neustálym vývojom, no v tomto Meste mediálnych umení UNESCO boli a sú stredobodom diania stále ľudia. Kto sa nechá poháňať zdravou zvedavosťou, strávi v Linci na Dunaji nezabudnuteľné chvíle a na vlastnej koži pocíti zmenu, ktorou mesto nepretržite žije. viac »

Spoznávajte krajiny zo sedla bicykla: 4 cyklotrasy, ktoré prepájajú celú Európu

Dunajská cyklotrasa, EuroVelo 6
2019-04-25 12:00:00

Vyskúšajte si európske cyklotrasy EuroVelo a krásy dovolenky si užite na sedadle bicykla. V Dolnom Rakúsku vás čakajú nezabudnuteľné cyklistické zážitky. Na svojich 10 najlepších trasách, v dĺžke takmer 4 200 kilometrov, ponúka starostlivo udržiavané a značené cyklotrasy. Až 4 z nich presahujú hranice a sú súčasťou európskych cyklotrás. Dolnorakúske úseky zahŕňajú ľahšie cesty, ale aj trasy pre skúsených cyklistov a vedú tými najkrajšími oblasťami krajiny - okolo Dunaja, hlbokými lesmi alebo pozdĺž železničných koľají. viac »

Ľudia za nimi jazdia cez celý svet, my ich máme na skok: TOP 10 atrakcií vo Viedni

Ľudia za nimi jazdia
2019-04-10 12:00:00

Úprimne si priznajte. Viedeň máme takpovediac pod nosom, ale aj tak na ňu neprávom zabúdame. Radšej tam chodíme na nákupy alebo prechádzky v centre a ich pamiatky si nechávame v zálohe na čas, keď nebudeme cestovať do vzdialenejších krajín. Pritom aj tam sa nachádza množstvo zaujímavostí, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti. viac »

Na návšteve Rakúska: 7 múzeí, ktoré skrátka musíte poznať

Prírodovedné múzeum, Viedeň
2019-01-07 00:00:01

Rakúšania sa môžu pochváliť mnohými skvelými múzeami, ktoré sa umiestňujú na popredných priečkach v hodnoteniach návštevníkov aj odborníkov. Niektoré pútajú pozornosť netradičnými výstavami, iné zaujmú vďaka interaktívnym prvkom a veľkú úlohu zohráva aj ich umiestnenie v obklopení peknej prírody. viac »

Rakúsky hrad Forchtenstein – trezor s pokladmi rodu Eszterházyovcov

Hrad Forchtenstein, Rakúsko
2019-01-03 12:00:00

Len hodinu cesty z centra Viedne sa nachádza hrad Forchtenstein, ktorý patril rodine Esterházyovcov. Vo svojej zbierke má viacero unikátov a zároveň patrí medzi najstaršie múzeá na starom kontinente. Pokiaľ si zakúpite zľavovú kartu Vienna pass, získate do tejto pamiatky bezplatný vstup. viac »

Vianočné trhy v Salzburgu: Nezabudnuteľné zážitky v znamení výročia Tichej noci

Vianočný Salzburg, Rakúsko
2018-12-12 12:00:00

Salzburgu vianočné trhy veľmi pristanú, keďže vždy krásne mesto je v tomto čase ešte atraktívnejšie. Tento rok sa obdobie adventu nesie v znamení špeciálnej príležitosti. Spolu s domácimi obyvateľmi môžete osláviť 200. výročie vzniku tradičnej piesne Tichá noc, ktorá po prvýkrát zaznela v neďalekom Oberndorfe. viac »


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa