Najlepšie výlety

Kam na Slovensku na chatu? Vybrali sme pre vás 5 top lokalít

Kam na Slovensku na
2022-03-31 12:30:00

Na Slovensku máme toľko čarovných miest. V lone prírody. S výhľadmi, pri ktorých zabudneme na všetky starosti bežných dní. S jedinečnými možnosťami na výlety, turistiky, dobrodružstvá... Ak by sme mali vybrať len zopár miest, ktoré by sme vám odporučili, pokiaľ by ste sa radi na pár dní stratili niekde na chate mimo civilizácie, boli by to nasledovné: viac »

Tip na výlet: 5 najzaujímavejších baníckych lokalít na Slovensku

Špania dolina
2022-03-29 12:00:00

Na Slovensku máme niekoľko významných baníckych oblastí. Hoci sa v súčasnosti ťaží už len na niektorých z nich, ani staré bane neupadli do zabudnutia. Viaceré z nich sprístupnili pre verejnosť a stali sa dôležitými technickými pamiatkami. viac »

V Parku miniatúr otvorili 20. sezónu, novinkou je Trenčiansky hrad

Návštevníci prechádzajú okolo modelu
2022-03-23 07:00:00

V Parku miniatúr v obci Podolie v okrese Nové Mesto nad Váhom otvorili v sobotu (19. 3.) jubilejnú 20. letnú sezónu. Tohtoročnou novinkou parku je historický model Trenčianskeho hradu. viac »

OBRAZOM Skala nad Bielym Potokom je zaujímavý útvar s nádherným výhľadom

Vápencová skala nad Bielym
2022-03-13 12:00:00

Ak vás niekedy túlavé topánky zavedú k Ružomberku, máme pre vás zaujímavý tip na výlet - zvláštne tvarovanú skalu, ktorá ponúka tie najkrajšie výhľady do okolia. viac »

Manželia objavili strieborný poklad: Mince piatich panovníkov vystavujú v Liptovskom múzeu

Nádoba, v ktorej sa
2022-02-28 06:00:00

Novú expozíciu Poklady spod Likavy predstavili minulý týždeň na pôde Liptovského múzea v Ružomberku. Podľa hovorkyne Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Martiny Remencovej objavil 1868 drobných uhorských strieborných mincí – denárov a dva dukáty Ľudovíta II. pred tromi rokmi manželský pár neďaleko Hradu Likava. viac »

OBRAZOM Kaštieľ a Kostol sv. Valentína je ozdobou obce Ladce

Kaštieľ a Kostol sv.
2022-02-20 10:00:00

V areáli kaštieľa v Ladcoch sa nachádza kostol zasvätený sv. Valentínovi. Kostol ani kaštieľ nie je bežne verejnosti prístupný, omše sa tu konajú dvakrát ročne - vo februári na sviatok sv. Valentína a v júli. Po rekonštrukcii by západná časť kaštieľa mala slúžiť ako kreatívne centrum a umelecká rezidencia. V priestoroch bude prezentovaná história kaštieľa. viac »

Levoča je ešte krajšia: Ďalšiu časť Námestia Majstra Pavla zrekonštruovali, je z nej pešia zóna

Historické Námestie Majstra Pavla
2022-02-04 08:00:00

Ďalšiu časť Námestia Majstra Pavla v Levoči zrekonštruovali, bude slúžiť ako pešia zóna. Primátor mesta Miroslav Vilkovský pri príležitosti slávnostného otvorenia obnovenej časti uviedol, že rekonštrukciou prešla východná strana námestia od komunikácie medzi Bazilikou sv. Jakuba a mestským úradom po severnú časť vrátane chodníka na Košickej ulici po križovatku s Mäsiarskou ulicou. viac »

Zima v Zamagurí a na Spiši: Z množstva areálov si vyberú začiatočníci i nároční lyžiari

Ski Strachan v Ždiari
2022-02-03 12:00:00

Smerom na východ za masívom Vysokých a Belianskych Tatier sa rozprestierajú svahy Spišskej Magury. Ponúkajú ideálny lyžiarsky terén spojený s vhodnými klimatickými podmienkami. Spiš navyše vyniká množstvom pamätihodností, napríklad v historických mestách Levoča, Spišská Nová Ves či Stará Ľubovňa. Nachádza sa tam Spišský hrad či kaštieľ v Markušovciach. Návštevy pamiatok, podobne ako prevádzka lyžiarskych stredísk, závisia od aktuálnej pandemickej situácie a prijatých opatrení. viac »

Úchvatné výhľady aj rodinné lyžovačky: Zima v Javorníkoch láka mnohých

Ski Ráztoka
2022-01-16 12:00:00

Slovensko-moravské pomedzie je opradené množstvom legiend a historiek. Javorníky sú navyše prešpikované rozhľadňami, ktoré ponúkajú úchvatné výhľady. V zime zasnežené kopce tejto časti Slovenska ocenia predovšetkým mestské rodiny s deťmi, pretože celé okolie ponúka nenáročný terén, ktorý je vhodný práve na rodinné lyžovačky. viac »

Skvelá správa pre turistov: V Poloninách pribudne nový chodník na Gazdoráň

Poloniny
2022-01-10 07:00:00

Nový turistický chodník v Národnom parku (NP) Poloniny vedúci do Prírodnej rezervácie (PR) Gazdoráň, ktorým chcú štátni ochranári zlegalizovať túru za výhľadom na vodárenskú nádrž (VN) Starina z rovnomenného kopca, je o krok bližšie v realite. Správa NP Poloniny k nemu na sklonku roka získala právoplatné územné rozhodnutie o využití územia, aktuálne s Klubom slovenských turistov rieši jeho registráciu, pridelenie čísla, farby a tiež jeho vyznačenie. viac »


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa