Na vlastnej koži

REPORTÁŽ: Ak niekto zvažuje prvú návštevu Ázie, ostrov Penang je tým správnym miestom

2024-03-30 00:00:00 |

Svetoznámy ostrov Penang patrí k najturistickejším destináciám v Malajzii. Túlanie sa po jeho hlavnom meste George Town vám zaručí, že nazriete do histórie, kedy bol tento región preslávený obchodom s koreninami, a taktiež budete obdivovať súhru antických a moderných architektonických štýlov. Netreba zabudnúť na fantastickú gastronómiu, ktorou je toto miesto preslávené.

Viac článkov

Neuveriteľná symbióza prírody a človeka: Navštívili sme unikátne živé mosty Meghalaye

Živé mosty Meghalaye
2019-08-09 12:00:00

Priznám sa, že ani po 20 rokoch cestovania po svete som netušil, že nejaké živé mosty existujú. Tip mi dali českí priatelia, ktorých som stretol na Andamanských ostrovoch. Každý cestovateľ pravdepodobne má pár miest, ktoré na tejto planéte patria k tým „naj“. Keď som sa dopočul o živých mostoch, prevrátili sme náš trojmesačný cestovný plán hore nohami a vydali sa rovno do malého indického štátu Meghalaya. viac »

Chorvátsky Zadar: Dovolenkovali sme v meste, kde nuda nehrozí

Zadar
2019-08-08 00:00:01

Zadar (Iadera, Idassa, Diadora, Zara), do roku 1944 súčasť Talianska a dnes centrum zadarskej župy a brána do severnej Dalmácie, ktorá srdečne víta turistov z celého sveta. Či je však na nich aj dobre pripravená, to sme preskúmali minulé leto. viac »

Chorvátsky Senj: Zvláštne mesto, kde bývali piráti

Senj
2019-07-23 12:00:00

Senj je mestečko na úpätí Velebitu v chorvátskom Kvarneri. Na prvý pohľad nie je ničím nezaujímavé, turisti ho prehliadajú a centrum je vymreté. V skutočnosti ale návštevníkom má čo ponúknuť. Okrem nádherného mora a blízkosti hôr láka najmä na spoznávanie tajomstiev minulosti. viac »

Albánsko na vlastnej koži: Môžeme stráviť peknú dovolenku v krajine, ktorá budí strach?

Albánska vlajka
2019-06-19 00:00:01

Pred pár rokmi sa z ničoho nič zjavili ponuky letných dovoleniek v Albánsku. Tak ako väčšina turistov, aj Mirka Katonová váhala a krútila hlavou nad touto krajinou. Nakoniec sa však odhodlala skúsiť niečo nové a Albánsko niekoľkokrát navštívila. Ako na ňu krajina a služby zapôsobili? viac »

Mjanmarsko na vlastnej koži: Šťastie zažiť, kým neprídu davy turistov

Mjanmarsko
2019-06-11 00:00:01

Mjanmarsko (do roku 1989 Barma) bolo ešte donedávna relatívne uzavretou krajinou, izolovanou od zvyšku sveta. Kvôli momentálnej politickej situácii v krajine sa však pomaly otvára svetu a počet turistov, ktorí navštívia tento kút zeme, každým rokom stúpa. Nedávno sme sa k nim pridali aj my a ani na chvíľu toto rozhodnutie neľutovali. viac »

Plitvické jazerá a ich bosnianska verzia: Porovnali sme oboje a výsledok nás prekvapil

Plitvické jazerá, Chorvátsko
2019-05-27 00:00:01

Plitvica a Ljubuški sú dedinky na Balkáne, ktoré spája voda. Plitvické jazerá pozná snáď každý, minimálne o Winnetouovom striebornom jazere ste už počli. Naopak o Ljubuškách a vodopáde Kravica vie len málokto. V kráse pritom veľmi nezaostáva. viac »

Petra, Mŕtve more aj Wadi Rum: Strávili sme 4 skvelé dni v Jordánsku

Jordánska Petra
2019-04-27 00:00:01

Beduínska noc na farebnej púšti, tisícky rokov staré skalné mesto, najslanšie a najnižšie položené jazero na svete, 197 slnečných dní do roka. Toto všetko a ešte omnoho viac sa spája s orientálnym Jordánskom. Ak túžite po nezabudnuteľnom dobrodružstve na Blízkom Východe, máme pre Vás pripravený itinerár, ktorý sme si vyskúšali na vlastnej koži. viac »

Maldivy lacnejšie ako Terchová: S našimi radami si môže dovolenku v raji dovoliť každý

Maldivy vás môžu vyjsť
2019-04-25 00:00:01

V minulosti bola návšteva Maldív obmedzená na návštevu drahých exkluzívnych rezortov. Tie najlacnejšie začínali od 1300 eur na osobu a týždeň a horná hranica neexistovala. Pred desiatimi rokmi sa však začali veľké zmeny a dnes už viete precestovať Maldivy bez cestovnej kancelárie a lacno. Ponúkame vám tipy na výlet na Maldivy, ktorý určite bude stáť za to a nezruinuje vašu peňaženku. viac »

Zápisky z cesty naprieč Kaukazom: Azerbajdžan - krajina večného ohňa

Bahenné sopky, Azerbajdžan
2018-10-07 00:00:01

V júni tohto roku sme sa ako skupinka štyroch Slovákov vybrali spoznať 3 krajiny Kaukazu za 3 týždne. Prvé dva týždne sme objavovali krásy západného Gruzínska a autom precestovali veľkú časť Arménska. Posledná krajina Kaukazu, ktorá zostala neprebádaná, je Azerbajdžan. viac »


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa